Siner predao meč

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
85.134

Siner predao meč Alkarazu posle 20 minuta finala Sinsinatija​

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je titulu na mastersu u Sinsinatiju nakon što mu je Italijan i prvi na ATP listi Janik Siner predao meč pri rezultatu 5:0 u prvom setu za Španca.

Janik Siner i Karlos Alkaraz odigrali su četvrto uzastopno finale (Rim, Vimbldon, Rolan Garos, Sinsinati), a drugo na masters turniru. Španac je slavio na nepopularan način.

Visoke temperature ovih dana bile su u Sinsinatiju, a to je moglo da se vidi i po ledenim peškirima koje su teniseri stavljali oko vrata tokom pauza između gemova.

Ipak, sve je bilo spremno za teniski spektakl, koji se završio onako kako niko ne želi - predajom jednog tenisera.

Agresivno je započeo Alkaraz i duboko slao loptice pri riternu što je nateralo Italijana da pogreši nekoliko puta. Španac je lako oduzeo servis Sineru na startu meča, a kasnije ga i potvrdio.

Italijan je imao šest neiznuđenih grešaka već posle dva odigrana gema, a izgubio je i prvih sedam poena na svoj servis. Dosta je grešio i ništa mu nije polazilo za rukom, pa je Alkaraz posle 11 minuta igre vodio sa 3:0, uz dva brejka prednosti.

Alkaraz nije igrao nikakav spektakularan tenis, ali Siner nije bio ni senka tenisera kakav i jeste. Nije funkcionisao forhend, a ni servis.

Ređali su se gemovi za španskog tenisera, a posle svega 20 minuta igre Siner je pri rezultatu 5:0 morao da preda meč, jer se nije osećao dobro.

Kada je Alkaraz osvojio peti gem i kada su teniseri otišli da sednu, kod Sinera se pojavio medicinski tim, a po grimasi Italijana bilo je jasno da se ne oseća dobro.

S obzirom na to da sledeće nedelje počinje poslednji grend slem u sezoni Ju-Es open, očekivano je bilo da Siner neće ništa rizikovati i da je najbolje da preda ovaj meč.

Siner se posle meča izvinio publici i rekao da je pokušao da nastavi da igra, ali nije mogao.

"Želeo bih da uputim izvinjenje svima. Od juče se ne osećam dobro, pokušao sam da nastavim i da igram danas, mislio sam da će mi vremenom biti bolje, ali to se nije desilo. Izvinjavam se svima, jer je danas ponedeljak i verovatno neki od vas nisu radili da bi došli ovde i zaista mi je žao", rekao je Siner uz aplauz publike.

Ovo je za Karlosa Alkaraza šesta titula ove godine, uključujući i Rolan Garos, a u prethodnom finalu 2023. godine izgubio je od Novaka Đokovića.

Back