Sindrom laznih trenera,majstora i misticnih borilackih vestina i koncepta

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Ovo je tema o laznim trenerima, samoproklamovanim majstorima, grand majstorima giga tera masterima i misticnim svemocnim vestinama koje imaju za sve resenje pa cak i za metal z:mrgreen:

Vecito o ovome pricamo a kao sto rece gnjec sve se nesto kvazi-kulturno politicki korektno izrazavamo, a u sebi mislimo drugo. Meni je to licemerno, zato i cenim ljude koji kazu ono sto misle, pa cak i kada promene misljenje u ovom i onom smeru, covek je dinamicko bice koje se menja sa protokom vremena, ovako ili onako. Ali bitno je da je u svakom trenutku sadasnjosti covek iskren...I prema sebi i prema drugima.

Koji su po vama to treneri i koje vestine/koncepti/sportovi koji su hajde da upotrebim anglosaksonski termin - "fejk" ? Koga bi to trebalo da izbegavamo?

Ne radi se o tome da nekom nanesemo neku stetu ili smo mrzitelji, hejteri pa da ga ispljujemo a neko ce za to da nam da 50 evra.... Radi se o zastiti. O samozastiti, to je urodjeno ljudsko ponasanje, covek se plasi i sumnja u sve ono sto ga moze ugroziti. Kod koga vi niakda ne bi poslali svoju decu, zasto? Kod koga vi ne bi nikada trenirali, koju borilacku vestinu?

Ako se neko ili necija vestina nadje na ovoj temi, ne zamerajte. Nije nikom cilj da hejtuje nesto, samo je cilj da se svaka osoba zastiti, da zastiti sebe i svoje bliznje od ispiranja mozga, ulivanja laznog samopouzdanja, laznog osecaja moci i pripremljenosti za borbu itd.

Kao inspiracija za ovu temu su mi posluzili sledeci klipovi i OBAVEZNO IH ODGLEDAJTE SVE PRE ODGOVARANJA NA TEMU KAKO BI STEKLI MALO DUBLJI KONCEPT OVE TEME, da ne bi ste pomislili da je ovo neka bRu zLijeva trol tema.

Kao sto rekoh, ovo treba da sluzi kao ispomoc nama samima i nasim najmilijima da ih zastitimo........

Klipovi:

Kako je cela halabuka pocela na YT-u - kada je UFC Joe Rogan zapoceo pricu kako je bio zrtva misticnog TKD-a, a zatim je tu pomenuo i Kung Fu pa samim tim i Wing Chun:

Nadam se da svi znate dobro engleski, ko ne zna neka se javi prevescu mu. Toliko su genijalnih stvari rekli da sam resio da sve to sakupim i objavim kao 10 Bozjih zapovesti kako prepoznati fejk misticare i kako se kloniti njih i ne upadati u njihove zamke ispiranja mozga.

Mozda nekima nece odgovarati tema i mrzece me, ali setite se, ja sam samo glasnik, neka sam ja svakojak, ali Bus Ruten je AUTORITET i morate postovati bar njegove reci. :zelenko3:

Poslednja izmena:
ММА или како већ је обична глупост. Крволочна борба за још крболочнију публику. Где је грациозност покрета? Сурова сила.

Корисна је наравно, али претерана.

To je tvoje misljenje i ja postujem....Ali to ovde nije tema.... Da li je nesto i sta je najagresivnije....

Mozes pisati da li je MMA fejk, neupotrebljivo i da li u treniranju MMA sporta/vestine ima nesto sto je "prodavanje magle" , i zloupotrebljavanje naivnosti vezbaca.

Ako imas sta da kazes o tome, izvoli. Zasto je po tebi MMA obicna glupost? Kazi nam i podeli svoje iskustvo, znacice svakom, da se neko ne prevari onda i ode da trenira MMA a to je po tebi obicna glupost.

Slobodno iznesi svoje misljenje svako ima pravo na svoje misljenje zagarantovano zakonom i ustavom. Ja npr gotivim MMA iz tog nekog ugla primene u praxi ali mi je zanimljivo da proucavam i saznam zasto neko drugi ne gotivi, isto i obrnut slucaj zasto neko voli nesto sto ja ne volim, sta je nasao u tome....

Poslednja izmena:
За оне који воле и да прочитају по нешто а везано за тему: веза до текста 1 ; веза до текста 2 .

Bravo Dragane, svaka ti cast, i hvala ti sto si upotpunio temu ovim prilozima.....Za prilog 1 sam znao, i citao ali eto zaboravio sam, a pisao ga je nas zuti car sa Krste :D A ovaj prilog 2 govori o "McDojo" fenomenu, i iskreno da kazem taj termin sam susreo tek danas i to citajuci sve zive komentare na YT-u ispod svakog YT klipa koji su slicni ako ove sto sam postavio (da stvarno sam procitao sve komentare, a inace izuzetno brzo citam). Bas lepo sto sada tu pojavu koja se u svetu ucrvrstila kao pojava koja postoji u praxi a da nije samo neka teorijska izreka (McDojo trip) postoji i na nasem jeziku :DDD

Sektaško ponašanje i tehnike "ispiranja mozga" i prevare u borilačkim veštinama

Autor Vladica Zlatić
Monday, 30 May 2011
Borilačke veštine zauzimaju posebno mesto u društvu jer u principu nisu vezane ni za kakav moralni, društveni ili religjski sistem verovanja i ponašanja. Sa druge strane mnoge "veštine", "stilovi","sistemi" su preplavljeni raznim filosofijama,"duhovnim"i "mentalnim " komponentama koje obećavaju napredak u širokom spektru psiho-socio-fizičkih aktivnosti u svakodnevnom žvotu počevši od povećanja samopouzdanja do duhovnog prosvetljenja i kontrole kojekavih mistiničih energija ili sa druge strane ukoliko su borilačke sekte "realne" i orijentisane na "uličnu borbu" postizanje nadprosečnih borilackih sposobnosti, specijalnih tajnih znanja i smrtonosnih tehnika, što je opet način psihološke manipulacije. Jednostavno rečeno, misticizam u borilačkim veštinama je nesto uobičajeno i očekivano. Sve ovo povezano sa organizacionom strukturom koja je manje više ista u svim sektama ili recimo armiji( koja koristi isti psihološki metod preoblikovanja ličnosti da po prirodi neagresivne i mirne ličnosti preoblikuje u ličnosti koje će reagovati na način koji odgovara ciljevima armijske obuke) dobijamo borilačke sekte u većoj ili manjoj meri u zavisnosti od stepena uticaja na članove same organizacije.

Kako prepoznati borilačku sektu:

1. Postoji jedna centralna figura koja ima neograničen autoritet u organizaciji. Autoritet vođe se ne dovodi u pitanje bez obzira da li se taj autoritet crpi iz "nebrojinih realnih uličnih borbenih iskustava " ili se vezuje za neki još viši, često gotovo božanski autoritet nekog borca iz prošlosti, najčešće osnivača stila.

2. Prihvatanje bez pitanja svih direktiva i sugestija koje dolaze od centralne figure u organizaciji. Od članova se zahteva da prihvate sve što "glavni " kaže, naredi ili savetuje bez preispitivanja, čak i onda kada je rečeno praktikantu nelogično ili nerazumljivo. Akcenat se stavlja na to da figura od autoriteta mnogo bolje zna šta radi i da će način koji ona predlaže i podučava dati najbolje rezultate bez obzira što praktikant nalazi nelogičnosti ili jednostavno ne razume prezentovano. Nelogičnost i nerazumevanje se objašnjavaju nedostatkom iskustva ili pogrešnim načinom razmišljanja jer autoritet centralne figure se nikada ne dovodi u pitanje.

3. Izolacija. Članovima se na razne načine uskraćuje mogućnost kontakta sa drugim veštinama kako ne bi imali uvid u to šta se i kako se radi u drugim skolama borilackih vestina. Održati način razmišljanja, vezanost za "veštinu" odnosno vodju nije lako ako se stekne uvid u način rada i pristupa u drugim veštinama\školama. U grupi se uspostavlja kontrola informacija na način koji definiše "originalnost" ili "realnu upotrebljivost" veštine. Zašto gledati ili učiti nešto sto nije "originalno" ili "realno "? To je loše i to treba izbegavati jer negativno utiče na "razvoj i napredak" praktikanta i svaka informacija doneta sa strane se kažnjava od strane grupe

4. Eksluzivnost. "Moj stil\veština su najbolji, najefikasniji i niko sem mene ne zna originalnu, pravu verziju veštine koja je dokazana na ulici u realnim uslovima kroz stotine tuča, svi ostali nemaju pojma niti realnog iskustva, rade loše, pogrešno i nerealno". Varijacija ove tvrdnje je jedan od temelja na kojima se baziruju učenja borilačkih sekti stvarajući utisak posebnosti i velike časti praktikanata što uopšte imaju priliku da treniraju takvu veštinu kod takvog učitelja. Stvara se nerelan osećaj ogromne zahvalnosti prema cenrlanoj figuri\ucitelju\treneru iako učenici plaćaju ne male sume novca za poduku i u suštini ne duguju treneru ništa.

5. Pojednostavljenje stvarnosti. Na kompleksna pitanja se daju jednostavno odgovoriu stvarajući crno-belu sliku stvranosti ili dela stvarnosti vezanog za borenje. NPR. "naš sistem se bori prljavo" i to je odgovor na svako komplekso pitanje na koje se naidje bez dublje analize i preispitivanja. Ili 80 % borbi se završi na tlu\parteru, iili UFC je realan koliko nešto realno može da bude... Isitina je da način na koji će neko da reaguje zavisi od mnogo faktora počevši od psihičkih i fizičkih predispozicija ličnosti, situacije, mesta, okruženja i mnogo čega drugog i nije lako niti jednostavno sve te faktore prepoznati, razložiti i objasniti. Objašnjavanje ovakvih stvari vodi logičkom razmišljanju i neminovono preispitivanju pa se u borilačkim sektama izbegava i zamenjuje jedostavnim istinama tipa: "u ovoj situaciji ću upotrebiti ovu tehniku jer se ja borim prljavo"

6. Jednoumlje. Od članova se zahteva da usvoje način razmišljanja i ponašanja grupe. Prihvatanje i ne dovodjenje u pitanje ničega vezanog za grupu i autoritet glavne ličnosti se nagradjuje prihvatanjem dok se u obrnutom slučaju praktikant kažnjava odbacivanjem

7. Fanatizam. Članovi sekte ce bez razmišljanja, dokaza i preispitivanja svako učenje, veštinu, stil nazvati pogrešnim, neoriginalnim, nerealnim. Suočeni sa dokazima i istinom o stilu koji vežbaju i osobi koja ih vodi članovi sekte se neće baviti preispitivanjem dokaza već će automatski postati agresivni i napašće osobu koja im je predočila istinu na sve moguće načine pokušavajući da je uvrede, potkopaju autiritet a ako to ne da rezultate prelazi se na pretnje fizičkim obračunom i pretnje porodici.

8. Korišćenje borilačkih veština za propagiranje raznih istočnjačkih kultova koje često uključuje nekakve meditacije koje navodno poboljšavaju borilačke sposobnosti praktikanta.

McDojo je termin koji se koristi za odredjene vrste organizacija koje imaju razradjen sistem sa "otimanje " novca od praktikanata. Ovakve organizaciuje je lako prepoznati. Obećavaju majstorsko zvanje za 2-3 godine. Testovi i polaganja su česti i obavezni. Oprema i pomoćne sprave se mogu kupiti samo od organizacije i obavezni su, recimo uniforme\kimona sa znakom organizacije, vežbovno oružije itd... Česti seminari u okviru organizacije od strane instruktora organizacije koji bi gradivo sa seminara trebali da pokažu na redovnim treninzima...

Prevare - Najčesće prevare su vezane za "kućni trening". Prodaja video materijala za vežbanje kod kuće, "on line" učenje i na kraju polaganje on line ili snimanje i slanje sopstvenog vežbanja je najrašireniji vid prevara. Takodje jednodnevni seminari samoodbrane koji obećavaju nov, do sada nepoznat pristup probemu samoodbrane, korišćen jedino od strane neke specijalne vojne jedinice koji daje neverovatnu prednost u borbi onome ko poznaje taj novi sistem borbe. Ili brzi kursevi borenja nožem ili drugim oružijem u trajanju od nekoliko sati.

Autor teksta:
Vlada Zlatić

izvor:

Poslednja izmena:
To je tvoje misljenje i ja postujem....Ali to ovde nije tema.... Da li je nesto i sta je najagresivnije....

Mozes pisati da li je MMA fejk, neupotrebljivo i da li u treniranju MMA sporta/vestine ima nesto sto je "prodavanje magle" , i zloupotrebljavanje naivnosti vezbaca.

Ako imas sta da kazes o tome, izvoli. Zasto je po tebi MMA obicna glupost? Kazi nam i podeli svoje iskustvo, znacice svakom, da se neko ne prevari onda i ode da trenira MMA a to je po tebi obicna glupost.

Slobodno iznesi svoje misljenje svako ima pravo na svoje misljenje zagarantovano zakonom i ustavom. Ja npr gotivim MMA iz tog nekog ugla primene u praxi ali mi je zanimljivo da proucavam i saznam zasto neko drugi ne gotivi, isto i obrnut slucaj zasto neko voli nesto sto ja ne volim, sta je nasao u tome....

За мене је карате био ФЕЈК док сам тренирао, једно 2 године. Чинило ми се да ми ништа није донео и да тешко могу да га применим у стварности. Али тек када сам видео ТРЕНЕРА како се брани од неког лика испред сале, и задаје пар удараца схватио сам да и није баш тако.

Али по мом мишљењу КАРАТЕ треба да се тренира 5-10-15 година да би ја могао да га применим у реалној ситуацији.

Само што се те ИСТОЧЊАЧКЕ вештине пресудно односе на стабилност духа.

Једини начин да ова тема има смисла, у складу са оним шта је постављач замислио, јесте да се говори на начин "Марко Марковић, тренер бразилске ђиуђице/бијелог ждрала/бокса је дилетант и преварант, и вјештина којој подучава у свом клубу АБЦ је тотални фејк". То је уједно и једини начин да се стварно не буде политички коректан, јер изјаве типа "винг чун је сра*е", "ММА је сра*е" нису политички некоректне, већ некоректно политичне :D Односно, само лоша уопштавања која не воде ка конструктивном покушају сазнавања о свијету око себе, већ врћењу исте, много пута испричане приче о компарацији снаге двојице тата, укруг.

Једини начин да ова тема има смисла, у складу са оним шта је постављач замислио, јесте да се говори на начин "Марко Марковић, тренер бразилске ђиуђице/бијелог ждрала/бокса је дилетант и преварант, и вјештина којој подучава у свом клубу АБЦ је тотални фејк". То је уједно и једини начин да се стварно не буде политички коректан, јер изјаве типа "винг чун је сра*е", "ММА је сра*е" нису политички некоректне, већ некоректно политичне :D Односно, само лоша уопштавања која не воде ка конструктивном покушају сазнавања о свијету око себе, већ врћењу исте, много пута испричане приче о компарацији снаге двојице тата, укруг.

Tacno definisano i jedino tako mladi ljudi mogu da shvate sta je folirancija" i da odaberu dobrog trenera.

Koji su po vama to treneri i koje vestine/koncepti/sportovi koji su hajde da upotrebim anglosaksonski termin - "fejk" ? Koga bi to trebalo da izbegavamo?

Ne radi se o tome da nekom nanesemo neku stetu ili smo mrzitelji, hejteri pa da ga ispljujemo...

Ne postoji vestina/sport koja nema fejk predstavnike. Sto je veca mogucnost za zaradom fejkova je sve vise. Ne bih generalizovao da je cela jedna vestina/sport fejk, samo zato sto neki hohstapler uzima novac preko nje. Sve zavisi od slucaj do slucaja, pa cak i kad si ti u pitanju, nije istina da uvek bacas hejt, desava se da budes objetkivan, retko ali se desava. :)

Sektaško ponašanje i tehnike "ispiranja mozga" i prevare u borilačkim veštinama

Autor Vladica Zlatić
Monday, 30 May 2011
Borilačke veštine zauzimaju posebno mesto u društvu jer u principu nisu vezane ni za kakav moralni, društveni ili religjski sistem verovanja i ponašanja. Sa druge strane mnoge "veštine", "stilovi","sistemi" su preplavljeni raznim filosofijama,"duhovnim"i "mentalnim " komponentama koje obećavaju napredak u širokom spektru psiho-socio-fizičkih aktivnosti u svakodnevnom žvotu počevši od povećanja samopouzdanja do duhovnog prosvetljenja i kontrole kojekavih mistiničih energija ili sa druge strane ukoliko su borilačke sekte "realne" i orijentisane na "uličnu borbu" postizanje nadprosečnih borilackih sposobnosti, specijalnih tajnih znanja i smrtonosnih tehnika, što je opet način psihološke manipulacije. Jednostavno rečeno, misticizam u borilačkim veštinama je nesto uobičajeno i očekivano. Sve ovo povezano sa organizacionom strukturom koja je manje više ista u svim sektama ili recimo armiji( koja koristi isti psihološki metod preoblikovanja ličnosti da po prirodi neagresivne i mirne ličnosti preoblikuje u ličnosti koje će reagovati na način koji odgovara ciljevima armijske obuke) dobijamo borilačke sekte u većoj ili manjoj meri u zavisnosti od stepena uticaja na članove same organizacije.

Kako prepoznati borilačku sektu:

1. Postoji jedna centralna figura koja ima neograničen autoritet u organizaciji. Autoritet vođe se ne dovodi u pitanje bez obzira da li se taj autoritet crpi iz "nebrojinih realnih uličnih borbenih iskustava " ili se vezuje za neki još viši, često gotovo božanski autoritet nekog borca iz prošlosti, najčešće osnivača stila.

2. Prihvatanje bez pitanja svih direktiva i sugestija koje dolaze od centralne figure u organizaciji. Od članova se zahteva da prihvate sve što "glavni " kaže, naredi ili savetuje bez preispitivanja, čak i onda kada je rečeno praktikantu nelogično ili nerazumljivo. Akcenat se stavlja na to da figura od autoriteta mnogo bolje zna šta radi i da će način koji ona predlaže i podučava dati najbolje rezultate bez obzira što praktikant nalazi nelogičnosti ili jednostavno ne razume prezentovano. Nelogičnost i nerazumevanje se objašnjavaju nedostatkom iskustva ili pogrešnim načinom razmišljanja jer autoritet centralne figure se nikada ne dovodi u pitanje.

3. Izolacija. Članovima se na razne načine uskraćuje mogućnost kontakta sa drugim veštinama kako ne bi imali uvid u to šta se i kako se radi u drugim skolama borilackih vestina. Održati način razmišljanja, vezanost za "veštinu" odnosno vodju nije lako ako se stekne uvid u način rada i pristupa u drugim veštinama\školama. U grupi se uspostavlja kontrola informacija na način koji definiše "originalnost" ili "realnu upotrebljivost" veštine. Zašto gledati ili učiti nešto sto nije "originalno" ili "realno "? To je loše i to treba izbegavati jer negativno utiče na "razvoj i napredak" praktikanta i svaka informacija doneta sa strane se kažnjava od strane grupe

4. Eksluzivnost. "Moj stil\veština su najbolji, najefikasniji i niko sem mene ne zna originalnu, pravu verziju veštine koja je dokazana na ulici u realnim uslovima kroz stotine tuča, svi ostali nemaju pojma niti realnog iskustva, rade loše, pogrešno i nerealno". Varijacija ove tvrdnje je jedan od temelja na kojima se baziruju učenja borilačkih sekti stvarajući utisak posebnosti i velike časti praktikanata što uopšte imaju priliku da treniraju takvu veštinu kod takvog učitelja. Stvara se nerelan osećaj ogromne zahvalnosti prema cenrlanoj figuri\ucitelju\treneru iako učenici plaćaju ne male sume novca za poduku i u suštini ne duguju treneru ništa.

5. Pojednostavljenje stvarnosti. Na kompleksna pitanja se daju jednostavno odgovoriu stvarajući crno-belu sliku stvranosti ili dela stvarnosti vezanog za borenje. NPR. "naš sistem se bori prljavo" i to je odgovor na svako komplekso pitanje na koje se naidje bez dublje analize i preispitivanja. Ili 80 % borbi se završi na tlu\parteru, iili UFC je realan koliko nešto realno može da bude... Isitina je da način na koji će neko da reaguje zavisi od mnogo faktora počevši od psihičkih i fizičkih predispozicija ličnosti, situacije, mesta, okruženja i mnogo čega drugog i nije lako niti jednostavno sve te faktore prepoznati, razložiti i objasniti. Objašnjavanje ovakvih stvari vodi logičkom razmišljanju i neminovono preispitivanju pa se u borilačkim sektama izbegava i zamenjuje jedostavnim istinama tipa: "u ovoj situaciji ću upotrebiti ovu tehniku jer se ja borim prljavo"

6. Jednoumlje. Od članova se zahteva da usvoje način razmišljanja i ponašanja grupe. Prihvatanje i ne dovodjenje u pitanje ničega vezanog za grupu i autoritet glavne ličnosti se nagradjuje prihvatanjem dok se u obrnutom slučaju praktikant kažnjava odbacivanjem

7. Fanatizam. Članovi sekte ce bez razmišljanja, dokaza i preispitivanja svako učenje, veštinu, stil nazvati pogrešnim, neoriginalnim, nerealnim. Suočeni sa dokazima i istinom o stilu koji vežbaju i osobi koja ih vodi članovi sekte se neće baviti preispitivanjem dokaza već će automatski postati agresivni i napašće osobu koja im je predočila istinu na sve moguće načine pokušavajući da je uvrede, potkopaju autiritet a ako to ne da rezultate prelazi se na pretnje fizičkim obračunom i pretnje porodici.

8. Korišćenje borilačkih veština za propagiranje raznih istočnjačkih kultova koje često uključuje nekakve meditacije koje navodno poboljšavaju borilačke sposobnosti praktikanta.

McDojo je termin koji se koristi za odredjene vrste organizacija koje imaju razradjen sistem sa "otimanje " novca od praktikanata. Ovakve organizaciuje je lako prepoznati. Obećavaju majstorsko zvanje za 2-3 godine. Testovi i polaganja su česti i obavezni. Oprema i pomoćne sprave se mogu kupiti samo od organizacije i obavezni su, recimo uniforme\kimona sa znakom organizacije, vežbovno oružije itd... Česti seminari u okviru organizacije od strane instruktora organizacije koji bi gradivo sa seminara trebali da pokažu na redovnim treninzima...

Prevare - Najčesće prevare su vezane za "kućni trening". Prodaja video materijala za vežbanje kod kuće, "on line" učenje i na kraju polaganje on line ili snimanje i slanje sopstvenog vežbanja je najrašireniji vid prevara. Takodje jednodnevni seminari samoodbrane koji obećavaju nov, do sada nepoznat pristup probemu samoodbrane, korišćen jedino od strane neke specijalne vojne jedinice koji daje neverovatnu prednost u borbi onome ko poznaje taj novi sistem borbe. Ili brzi kursevi borenja nožem ili drugim oružijem u trajanju od nekoliko sati.

Autor teksta:
Vlada Zlatić

izvor:
http://www.borenje.info/baza-znanja...a-mozga-i-prevare-u-borilackim-vestinama.html

Dosta stvari koje je autor ovog teksta nabrojao su istinina, i to nije sporno. Ono sto je sporno je biografija autora koju imate na sledecoj adresi:

http://wingtsunchuenfa.wordpress.com/2013/08/27/master-vlada-zlatic/

Posle 20 godina samostalnog treninga (kako na blogu pise), dakle nije ucio od nikoga, i nicim izazvanog majstorskog zvanja od nekih majstora, covek prica o misticizmu u svetu borenja i psiholoskim manipulacijama. Ne bih se dalje bavio autorom, kao sto rekoh dosta stvari koje je nabrojao su na mestu, ali njegova biografija i zvanje svakako nisu. Nije ni cudo sto je Wing Chun toliko iskompromitovan, kad se ovakvi ljudi predstavljaju za majstore.

Ja mislim da nema nikavog smisla, da je kukavički i ne fer kriti se iza pseudonima i upirati prstom u ljude imenom i prezimenom.

Svako ko ima nešto da kaže o nekome, ako ima časti, treba da se predstavi i da bude spreman da ono što tvrdi to i lično dokaže. Ili da onome koga opanjkava pruži priliku da ga lično razuveri. Ovo su ipak borilačke veštine.

Poslednja izmena:
ММА или како већ је обична глупост. Крволочна борба за још крболочнију публику. Где је грациозност покрета? Сурова сила.

Корисна је наравно, али претерана.

Pa nije to AIkido i ne izvodi ga Stiven Sigal pa da ima gracioznost.
Istina je da u svakom sportu ima fejkova,to je tako,ali opet sa moje tacke gledista pre bih otisao kod loseg trenera boksa nego kod dobrog trenera Wing Chuna,iskreno.

Ja mislim da nema nikavog smisla, da je kukavički i ne fer kriti se iza pseudonima i upirati prstom u ljude imenom i prezimenom.

Svako ko ima nešto da kaže o nekome, ako ima časti, treba da se predstavi i da bude spreman da ono što tvrdi to i lično dokaže. Ili da onome koga opanjkava pruži priliku da ga lično razuveri. Ovo su ipak borilačke veštine.

Slazem se s tobom Milose, kao i u mnogo drugih stvari. Nisam imao nameru da vredjam coveka, to je njegov blog, hteo sam samo da skrenem paznju da nisu svi wingchunovci isti, kao na kraju krajeva i sistemasi, lepo si se ogradio od Vladimira Starova na drugoj temi, i to je u redu. To mi je jedini motiv, nisam ga ogovarao, samo sam okacio njegovu stranicu.

Nisam ja mislio uopste na tvoj post oko Vlade Zlatica, nego uopste na ovu temu.

Vladu ne poznajem osim komunikacije par puta koju smo imali kad je slao tekstove za Borenje.info. Posle ga neko vreme nije bilo, a onda mi je drug rekao da ga je sreo u Kini gde boravi duze vreme i trenira. Cak sam video i fotografiju njih dvojice valjda u Pekingu, ne secam se vise. Tako da mislim da sve te informacije o tome da on ne trenira mozda nisu tacne, ali ne mogu da tvrdim. Niti znam coveka licno, niti sam ikad trenirao sa njime, niti sam video sta radi.

U vezi ovog,zato danas imamo gomilu debelih trenera koji sebe nazivaju majstorima a pali bi u nesvest da potrce 5 metara,u kakvoj su kondiciji.
Evo sta je moj drugar izjavio povodom toga,i vidim da donekle ima smisla

Nemojte da verujete trenerima koji ne vezbaju,personalnim trenerima od 50tak kg sa sve bendz klupom,zaobljenim i mlitavim fitnes instruktorima, gojaznim nutrcionistima i zubarima zutih zuba! jer sta su uradili ili uspeli da urade od svog izgleda uradice i od tvog !!!!

Pa nije to AIkido i ne izvodi ga Stiven Sigal pa da ima gracioznost.
Istina je da u svakom sportu ima fejkova,to je tako,ali opet sa moje tacke gledista pre bih otisao kod loseg trenera boksa nego kod dobrog trenera Wing Chuna,iskreno.

Слично сам и сам мислио, док не сретох тренере бокса и кикбокса који нису ништа мањи мистичари него неки тренери винг чуна. И њихове ученике који након година тренирања не знају ваљано испуцати ударац. Тако да, лош тренер = изгубљено вријеме, ма о чему се радило.

U vezi ovog,zato danas imamo gomilu debelih trenera koji sebe nazivaju majstorima a pali bi u nesvest da potrce 5 metara,u kakvoj su kondiciji.

Nemojte da verujete trenerima koji ne vezbaju,personalnim trenerima od 50tak kg sa sve bendz klupom,zaobljenim i mlitavim fitnes instruktorima, gojaznim nutrcionistima i zubarima zutih zuba! jer sta su uradili ili uspeli da urade od svog izgleda uradice i od tvog !!!!

Vecina trenera, koji su nekad trenirali profesionalno, u godinama kad to prestane da rade, odnosno posvete se treniranju drugih ljudi, pocinju da se goje. Veliki broj njih prekida totalno s treningom, u pitanju je zasicenje, ovo ne vazi samo za BV, nego i za sve ostale sportove.

Vecina trenera, koji su nekad trenirali profesionalno, u godinama kad to prestane da rade, odnosno posvete se treniranju drugih ljudi, pocinju da se goje. Veliki broj njih prekida totalno s treningom, u pitanju je zasicenje, ovo ne vazi samo za BV, nego i za sve ostale sportove.

Aktivan majstor okinavljanin Tsutomu Nakahodo, rodjen 1933,prikaz kate Avgusta 2013 :

To je ono što ja zovem Crnopojasaška Penzija.

Jedan od glavnih razloga zašto takvi ljudi postoje i prosperiraju je i nedostatak vremena u modernom životu. Ljudi obično treniraju nešto što im je blizu. Često se vide pitanja po forumima: Ima li negde Sambo u Zemunu? Kad mu odgovore da nema, on se upiše na nešto drugo u Zemunu i aj zdravo.

Aktivan majstor okinavljanin Tsutomu Nakahodo, rodjen 1933,prikaz kate Avgusta 2013 :

Ovo je za svaki respekt, majstor je u dobroj formi. Ono sto sam ja hteo da kazem je da se ne slazem s Bojanom, da veliki broj ljudi prestaje za aktvinim treningom i posvecuje se prenosenju znanja i iskustva. Ima dosta dobrih takmicara, koji i posle odredjenog vremena postaju treneri, bez obzira na formu i izgled, moze da se desi da imaju jako veliki problem da prenesu znanje. Kako je potreban talenat i rad da bi bio dobar prakticar neke vestine, isto tako je potreban talenat i rad da bi postao dobar trener. Ovo ne vazi samo za borilacke sportove, nego i za sve ostale fudbal, basket...

Jeste slazem se....Ali ne vazi bas za sve, ali za vecinu tako je.....Mada i hormon testosteron (koji sa godinama opada) veoma utice na gojenje svakog coveka, i bodibildera i fitnes vezbaca kojima je izgled cilj u sportu a kamoli na borca kojem nikad rad vezbi i nije zbog izgleda vec da bi povecao performanse....E sad neko od nas ima ovakav metabolizam i hormonalnu sliku neko onakav....Neko je ceo zivot bio mrsav i suv, izdefinisan npr kao Dado Topic, a nema veze sa vezbanjem, a neko je uvek bio nekako mastan, debeljuskast, vodenast...

Ovo moze da se promeni tek naprednim fitnes treninzima i veoma tacnom ishranom koja se preracunava u gramima svakog dana (ovo kazem tek da neko ne bi mogao da ima izgovor - eto to je visa sila nista ja ne mogu da preomenim)..

I mi sami, sve sto smo stariji od 25-e pa na gore, polako nam opada testosteron a ne osecamo....Jednog dana samo pogledas i imas stomak i debeo si, ako ne uocis na vreme ovo....(ovo ne vazi za tzv ektomorfe tj ljude sa takvom telesnom gradjom, oni ce i kao maotri biti ok, ali ce zato celu mladost biti tragicno premrsavi).

A sto se tice zasicenja, treba postaviti pitanje, da li to moze da oseti pravi zaljubljenik u BV i BS? Hajde ovi iz BS, jer tu su treninzi da se ne lazemo mnoogo realniji, mnogo tezi, obicno imaju ukljucenu i teretanu i veoma tezak rad u njoj, zatim kondicioni treninzi za onesvescivanje, i lako je da se covek zasiti toga, sto je i objektivno, telu ce lepo doci odmor , zbog samog zdravlja da se oporavi......Ali ovi iz BV, pogotovo iz ovih "misticnih" i "polumisticnih" (necu imenovati da se ne uvredi neko) , kad se bre oni zamore, oni se oznoje samo 29.februara..... A i sama koncepcija BV je da kazemo malo dublja i sira od pukog sporta, pa je valjda i to neki motivator da se covek ne zasiti.....

Ok mozes prestati neki period da treniras, i taman se odmoris, napunis baterije, sprecis moguce povrede, odradis neke druge stvari u zivotu koje su trpele.....Ali prestati skroz baviti se time, tj samo se baviti trenerskim radom....Ne znam meni je to nekako lose...Kao slikar kada bi prestao da slika jer se zasitio, i onda samo uci druge kako se slika, seta se pored njih i gleda kako drugi crtaju a on nista.....Ne, nego ce on slikati sve dok ne umre.... Slikanje je umetnost, kao i borilacka vestina - Martial ARTS, bar bi tako trebalo da bude jer svi potenciraju taj neki filozofski deo.

Poslednja izmena:

Pazi ovako, ja sam rekao sta me je inspirisalo da otvorim ovu temu.....Da li si odgledao sve one klipove sa Basom i ovim drugim?

U odnosu na to ja sam otvorio temu, znaci to mi je pocetna osnova a nisam se npr uhvatio za tvoju sistemu ili sta vec guras, pa da otvorim temu kao paravan za hejt necega.....Hteo sam cak i da te pitam da li da se ukljucim tamo na onu temu koju si otvorio, a kao sto vidis nisam ni pisao niti sam ti razvodnjavao temu ili sta vec.... Cim si je ti otvorio, znaci da imas neki problem....Kao i ja na ovoj, kao i svako ko radi nesto sto radi i trosi neki % psihicke energije na nesto i usmerava paznju na neki objekt/pojavu. Tako da i tebi preporucujem - ako ti sve ok radis i ako si ok kao covek, uopste nemas potrebe da se sekiras za stvari za koje se brines pa si otvorio temu, pa i na ovoj na kojoj se bunis i mislis da nije fer......

Znas kako se kaze - Psi laju karavani prolaze..... I onda po pravilu stvari svako ko ovo izgovori treba da ispadne "karavan" , ali tako nekako reaguju kao da su ovi "psi" u pravu..... Tj na podsvesnom nivou sami sebe negiraju....

Dalje, moja pocetna verzija uvodnog posta je malo izmenjena, mozda cu je jos izneniti u nekom pravcu da ide.... Ja bas nisam explicitno pozvao da se prozivaju ovde ljudi sa sve imenom i prezimenom, skenom oka, DNK uzorkom i sl....Niti sam ja nekog prozvao, pogotovo imenom i prezimenom, a ko zna ako mi nekad neko bude prevario i ostetio decu zasto da ne ? ? ? ? Ili bilo koje bliznje.

Ova tema je jedna opsta tema, sta odmah skacete, na ovoj temi mozete slati i materijale fejk majstora iz sveta.....Nije samo okrenuta "unistavanju naseg prepostenog sveta, koji sve lepo i fino radi a neki tamo ljubomornici hoce da im uniste biznis" !

Pa ko je bre taj koji bi unistio, dobrog, finog, postenog, nenametljivog coveka? Prema takvom coveku masa oseca saosecanje, postovanje, takav covek ne moze podsvesno da izaziva bunt kod drugih!

Uostalom ako pogledas, ovde sam postavio 2 texta po sugestiji DraganaZ, i jos sam se potrudio da ispostujem izvore i sl, kako ne bi bih uvredio autorsdka prava, koristio tudje intelektualne svojine i sl.....Pardon, drugi text nisam uspeo da objavih jos uvek jer je bilo previse texta za 1 post, a ne mozes 1 post do drugog poslati, dok neko ne odgovori posle tebe, i tako je ostalo neposlato (ovaj drugi text). Prvi text je napisao Vlada Zlatic, a ovaj drugi - sasvim slucajno videh pise Milos Majic. z:mrgreen:

Prema tome ako taj sajt/forum ima takvu sekciju i tematiku, zasto ne bi imao i Forum Krstarice to isto?

Ja sada ispadam opet zao, a sta ako stvarno postoji covek koji je zesci fejker i koji upropastava zivote mnogih ljudi i dece?
Da li cu ja biti zao ako "ispljujem" (mada uvek nastojim da budem objektivan) tog jednog i kazem ko otima ljudima pare i posle kupuje BMW i letujena na Karibe, ili taj covek? Ako cemo da merimo , ja cu mozda ostetiti jednog coveka a on ce ostetiti mnoooooge i stare i mlade.

Evo npr do prekjuce ste ne bas svi ali vecina pljuvali Ljubu, neka mu je laka zemlja, cak koristeci i argumentum ad hominem nazivajuci ga Bulja, kako uzima novac i unistava generacije...I istina on tako nesto i radi, ali upravo sam ja bio taj koji je na temi bio anti-hejtista, pogotovo kada je covek umro..... Da, Ljuba je izjavio kako bi dao crni pojas svojim ucenicima koji bi uleteli u gay skup i porazbijali gay populaiji glave :zelenko:
Ja ne podrzavam gay populaciju, ali opet ne volim nasilje ni prema nikome pa ni prema njima......

Nije ova tema hejt, ovo je zamisljeno kao dizanje svesti.....Ne moraju ljudi da procitaju ime i prezime loseg trenera nekog, ali neka citaju sto vise ovu tematiku, da povezuju i shvataju koje su to "tehnike" i fore za ispiranje mozga i manipulisanje, i kada se nadju u takvoj situaciji mnoogo lakse ce prepoznati......
Iako ce delovati da ce se ovde neke vestine pljuvati, nemojte tako na to gledati, DEFINITIVNO POSTOJE NEKE VESTINE U KOJIMA JE ZLOUPOTREBA MNOGO VECA NEGO U DRUGIM VESTINAMA, tako da je bitno i upozoriti ljude u kojim vestinama ako odu da ih treniraju mogu ocekivati manipulacije, pa prema tome da dignu "ALERT LEVEL" a u kojim sportovima mogu malo opustenije da se osecaju i svu psihicku energiju prebace na fokus treninga jer i hipervigilnost paznje nije naivna stvar.

Back