SINDIKATI - ORGANIZACIJE KOJE OD RADNIKA UZIMAJU NOVAC I NE RADE NISTA!!!

tmaxx86

Zainteresovan član
Poruka
116
Poslednjih nekoliko dana Vlada Srbije vrsi pregovore sa MMF-om i predlaze razna oporezivanja. Cuju se razni predlozi,da se dodatno oporezuju svi koji imaju primanja preko 20000,da se porez na zarade koje su vece od 12000 poveca sa 12 na 20%,a sindikati se ne oglasavaju. Pogledajmo primer iz Francuske:

Izvor:Tanjug [ 00:19 / 20.03. ]
"Francuska: Protest tri miliona ljudi
Značajniji odživ na demonstracijama u Parizu
Veliki broj Francuza protestovao je širom zemlje, izražavajući nezadovoljstvo zbog vladine politike koju vodi u suočavanju sa ekonomskom krizom. Policija je procenila da je u velikom broju gradova demonstriralo ukupno 1,2 miliona Francuza, dok se, prema procenama sindikata, na 229 demonstracija okupilo tri miliona ljudi.


Na glavnim demonstracijama u Parizu, najveći broj demonstranata se razišao na Trgu nacije, ali je tenzija porasla u večernjim časovima, s pojavom grupa mladih anarhista, koji imaju radikalniju viziju obračuna sa policijom i vlastima.
Demonstranti su palili kontejnere, dok su na ulicama prisutne snažne policijske snage.
Do tenzija i sukoba s policijom došlo je na kraju demonstracija u nekim gradovima u unutrašnjosti, poput Tuluza, gde su razmenjene kamenice i suzavci.
Sindikati, koji su pozvali 5,2 miliona zaposlenih u javnom sektoru na mobilizaciju, postigli su veći uspeh nego 29. januara, na poslednjim masovnim demonstracijama za odbranu radnih mesta i životnog standarda.
Najbrojniji su bili zaposleni u školstvu, zdravstvu, železnici i javnim funkcijama, ali i veliki broj radnika iz privatnog sektora, pre svega u automobilskoj industriji, koji su naročito pogođeni krizom.
Predstavnici sindikata su bili na čelu kolona na kojima su istaknute plakate Kriza je njihova, rešenje je naše i Jedinstvo zaposlenih da ne bi platili zbog krize. Hitne mere za rad, za plate, socijalnu zaštitu i javni sektor .
U gradu Redonu, u Bretanji, demonstranti su gađali cipelama lokalnu prefekturu, u znak protesta zbog ukidanja radnih mesta u automobilskoj industriji.
Demonstranti širom zemlje su tražili od vlade da donese konkretne mere kako bi se zaustavio talas ukidanja radnih mesta, koji je zapljusnuo zemlju od početka godine. Sindikati traže garancije za zaštitu kupovne moći zaposlenih, kao i povećanje plata i penzija.
Gnev je naročito usmeren protiv predsednika Nikole Sarkozija, koji je odlučio da demonstracije prati iz Brisela, gde se nalazi na evropskom samitu.
Vlada je već najavila da neće biti novih mera socijalne zaštite, a premijer Fransoa Fijon, koji večeras treba da se obrati naciji, rekao je da u Francuskoj više nema novca da se podeli.
Najnoviji podaci pokazuju da će Francuska još više ući u recesiju u prvom polugodištu 2009. godine, u kome se očekuje znatni pad BDP-a i ukidanje velikog broja radnih mesta."

Svi znamo kako to rade Grci,a nasi sta rade???

Da li su se uopste oglasili povodom ovakve najavljene pljacke gradjana?

Dokle ce vise ovaj narod da bude glup i da od svoje plate izdvaja deo novca sa kojim sindikalna gospoda pune svoje dzepove,primajuci plate od nekoliko stotina hiljada dinara!?
 
Doduse,nisu svi sindikati losi,ali su dva najveca sindikata Samostalni i "Nezavisnost" katastrofa. Oni imaju najvise clanova,a samim tim i najvise prihoda pa mi se cini da su zadovoljni svojim platama,a radnike koji rade za njih,ko j.be. Najbolje organizovan sindikat je sindikat prosvetnih radnika,ljudi strajkuju svake godine i svake godine dobijaju ono sta hoce
 

Back
Top