Sinastrija

Bolje je da su karte pojedinačne, ( pored ove sinastrijske ) jer ja lično, u ovom svemu ne mogu uopšte da sagledam svaku osobu pojedinačno.
Ja sam jarac/rak on riba/ovan
Nesto nmg njegovu sad da nadjem posebnu, potrazicu

Prilozi

• 20190815_230717.png
    20190815_230717.png
    130,6 KB · Pregleda: 6
Ja iskreno u uporednim kartama gledam samo one egzaktne i aplikacije do 3*.
Takodje, samo licne planete ili vladare vrhova.
U tom smislu jedino bih ga razmatrala ako su vladari u pitanju, a zavisi u kom su znaku. Jupiter i Mars su planete dve razlicite sekte i ako je ovde Mats slabiji onda moze biti agresivan i ratoboran, ds izaziva neke nepromisljene rizike. Jupiter opet moze biti rasipnik ili sklon preterivanju, cak mi deluje kao aspekt koji vodi u neke preterane rizike, cak i kockanje, rizicne investicije...

Marsa samo Venera ume da smiri. 😊

Bliskost, dozivljavas tu osobu koja ti kaci IC kao svojeg na neki nacin, nije nuzno musko-zenski, vise platonski, ali nije na odmet.
Na Mc-u, ta osoba voli da ti sefuje ako je tu Ma recimo, zavisi koja planeta, uglavnom se i sam natus ugleda nekako na tu osobu, opet nije nista ljubavno, ali su sve stvari koje cine jedan kompletan odnos kad Ve i Ma malo odmaraju :lol:
Ne valja kad su neciji malefici u nasem 4. a u zajednickom smo nekom zivotu, nema tu nekog toplog ognjista :lol: u kuci i slicno.
Uglavnom bitni su svi uglovi u sinastriji, ali asc-dsc najcesce i iniciraju odnos.

Kad vec spominjes vrhove, koliko su znacajni ic/mc ( sa planetama na njima ) u odnosu na asc/dc? Uopste ne kapiram kako da tumacim recimo planetu na ic-u.

IC doživi kao ćebe i toplu čokoladu dok strepiš da te nije uhvatila prehlada. Kao onu poziciju u kojoj se dogegaš do prozorskog okna samo da vidiš kišu kako mirno pada po zelenim listovima.

Tvoj kutak, tvoj mir, tvoje najranije detinjstvo, odakle je počela psiha da ti se razvija, afiniteti ka stvarima. To nije samo kuća žali, već ona kuća gde osetimo miris svežih mekinja koje je stara baka spremala. Ukus one poslastice koju više ne proizvode. To je kuća koja ima ogroman zov za prošlošću, vlada Nostalgijom i osnovnim traumama u čoveka.

Kad vec spominjes vrhove, koliko su znacajni ic/mc ( sa planetama na njima ) u odnosu na asc/dc? Uopste ne kapiram kako da tumacim recimo planetu na ic-u.

Pre svega zavisi od toga kako je i koja planeta ti je postavljena na IC.
Logicno je pre svega, IC je u kvadratu ka ASC.
Ako ti je neka dobra i lepo postavljena planeta na IC onda ona donosi vecu sklonost intimi, domu, odnos sa jedmim od roditelja.
Takodje zavisi od cele tvoje karte.
Ako si ti ekapanzivna osoba koja voli drustveni i socijalni zivot, da izlazi, vidja se sa ljudima a na IC ti se nadje neciji Saturn koji pri tome ima kvadrat ka tvom ASC, verovatno ces ga doziveti kao kamen oko vrata koji bi da te zarobi u kuci, stalno ti nesto pridikuje i zamera, smeta mu tvoja ekstrovertnost.

Ako je tu los Mars, onda ume da donese agresivnost, cak i povrede ( kvsdrat ka ASC ) ako je u pitanju vodeni znak, opasnost od alkohola...)

Ako je u pitanju Mesec onda je on taj koji je senzitivan, zeli intimu i toplinu ali ASC je u kvadratu pa svojim karakterom ume da ga povredi povremeno...

I uvek je bitno sta ta planeta donosi u nas zivot i kako je ona sama aspektovana u tom natalu. Mars recimo moze da donese i sukobe sa tvojim roditeljima ako je lose postavljen, ili gubitke u domu. Dok Venera moze da ukaze na lepe trenutke u.kuci, sredjivanje doma, da ljudi najvise vremena vole da provedu u domu zajedno i redje izlaze, veta im je vise 1 na 1...

Jel može meni tu tko reći hoćemo biti zajedno postavila sam sliku dinastije.Tu nitko ne odgovara

Sumnjam. 92 je pod iluzijama rijecitosti merkura 96. Medjutim Jupiter 92 gusi i Merkur i Sunce 96.
Nocna kombinacija je bolja Mjesec, Venera, i Mars 92 i 96 su u skladu.
Ne pricajte mnogo i ne pametujte, dnevne planete razuma vam nisu naklonjene. Odbacite iluzije kako vam je partner mnogo pametan i fino prica. Prepustite se emocijama i strasti bez mnogo price. Osjecajte se.
Da bi bilo sta zazivilo treba provesti vrijeme zajedno, a to donekle nije do vas.

Poslednja izmena:
A o kakvom je odnosu riječ jel o karmičkom i ja sumnjam da tu može doći do veze.

Karma ce vas dovesti u kontakt, A kada provodite vrijeme zajedno rijec je o sinastrijskom a ne karmickom odnosu. Vase duse se same spajaju ili odbijaju. U vasem slucaju planete razuma vas odbijaju. Planete iluzija uvijek vezu, ali na tanak led. Planete emocija su vam naklonjene. Koristite rijecitost Merkur tek toliko da provedete vrijeme zajedno, u malim dozama.

Jel to znači da je moje noćno rođenje bolje postavljeno u sinastriji nego njegovo

Tvoje nocno rodjenje se odnosi samo na tebe a ne na vas odnos, ili sinastriju. Sinastrija nema karmu, Radi se o mapama vasih dusa i kako se vezu i odbijaju. Karma vas samo dovodi u kontakt i nema veze sa sinastrijom.
U vasem slucaju, po mom vidjenju, 92 ima iluzije prema rijecitosti ili nacinu komunikacije 96. 92 vezu iluzije za 96 jer Neptun, Pluton, Uran vezu. Ali u ovom slucaju za Merkur 96. Sto dovodi do ispoljavanja Jupitera 92 prema 96 koji gusi i Merkur i Sunce 96. Dakle to je sarena laza i problem.
Ali emotivno ste u skladu. Mjesec, Mars, Venera, su vam u skladu. Komunikacija, iluzije, razumi van nisu u skladu.
Po mom vidjenju sinastrije. Morate se suzdrazavati da bi opstali.

Ok dali bi onda moglo doći do veze da izbacim tu iluziju i popravimo komunikaciju.

Nemas ti kontrolu nad svojom dusom. Dvije duse se vezu i odbijaju nekontrolisano. Sinastrija je tu samo da ti objasni o cemu radi, zasto 92 veze nacin komunikacije 96 do opsjednutosti. Da li je razumno, emotivno, ili iluzorno. Jednostavno dusa ti se veze.

Back