- Poruka
- 1.577
i? tj. si ti uopce procitao sta sam napisala...?![]()
Pa sory...ako MI se 'ucini' da si 'blagonaklona'..Prema KOMUNIZMU....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i? tj. si ti uopce procitao sta sam napisala...?![]()

Pa sory...ako MI se 'ucini' da si 'blagonaklona'..Prema KOMUNIZMU....![]()

nisam blagonaklona vec totalno podrzavam tu...ideju,
ali uvidjam razliku izmedju komunizma i STALJINIZMA
za razliku od...tebe?![]()

Kojem,KOMUNIZMU...LENJINOVOM....Stvorenom u Vajmarskim 'kujnama' sa takodje milionskim zrtvama..Pa imao je 'svoje 'momente', nema sta...![]()

hmmm...ja eksplicitno rekoh da podrzavam IDEJU
sto se..."izvedbe" tice...jeste, imala je svoje momente
medjutim, sva su uredjenja (koncepti...) imala jednako "sjajne" momente...
religije su npr. "sijale" daleko..."sjajnije" kad su pokolji u pitanju, a zrtve monarhija...
pa tko je to jos smio brojati
sto se tih "teorija zavjere u najavi" tice...tu me zaobidji

pa,da nebude 'tvoja zadja'...Kakva teorija zavere??,,Pa 'setise' KAMPUCIJE i POLJA- SMRTI, 2,5 000 000 MILONA MRTVIH lepa ti IDEJA-SMRTI...Pored DEMOKRATIJE, nisi ni 'prosla', a kamol, MONARHIZMA....![]()

ti vidis ono sto zelis vidjeti; takva ti je i..."matematika"
medjutim, izmedju "ideje" i "izvedbe" postoji evidentna razlika...
meni se "cini" da...ideju slabo poznas, brojkama baratas rado i...ofrlje
i jednostavno zatvaras oci pred stvarima koje se u ovo ne uklapaju;
npr. dijete od 6 godinica koje radi u tvornici se ne uklapa...jer nije produkt
komunizma vec...neceg drugog...kao ni mali filipinac koji je sasio tvoje/moje patike za presmijesnu..."placu"...
kao ni cinjenica da se ratovi u Zlatnom Trouglu nisu vodili zbog/protiv komunizma vec zbog...neceg drugog....
e, sad...to zovemo "demokracija" i kao..."razvija se"...
nagradno pitanje glasi; zasto i na temelju cega...sta je dalo zamajac citavoj stvari?
hint - sta je to...sindikat : )))
sto se Pola Pota tice; ista prica kao i sa Staljinom, Kim Il Sungom...i veze nema
s komunizmom/socijalizmom kao konceptom/idejom...vec s "kultom licnosti"
koji je, kao takav...nebitno o kakvom se sustavu radi, potpuno...imbecilan
znas, ne umire se samo u pogromima i revolucijama
bijeda; glad i siromastvo su puno...temeljitiji ubice
inace ta "ideja iz vajmarskih kujni" (kako je...zavjerenicki i neadekvatno/pogresno zoves) nikad ne bi ni pustila pelcere...
sto se komunizma kao ideje tice; da, promijenila je svijet...zapravo, jos uvijek ga mijenja, a "datira"...znas li od kada i od koga (navodno...), bas me zanima?
eto, "pogodi" na koga/sta ciljam pa ce tvoja "bit zadnja"...![]()

Ideja-KOMUNIZMA, 'smisljena je-NA ZAPADU...Zato, spomenuh,Vajmarske' kuhinje'...Nai me, koristena je losa ekonomska situacija u RUSIJI,ali i 'dobra pozicija posle prvog svetskog rata...LENJINOV- 'cilj, a znas 'dobro da je sa tog istog ZAPADA- dovezen,u 'oklopnnom' vozu, iako je 'revolucija' vec 'pocela(prve 'kozacke pobune, sukob 'boljsevika i ''manjsevika' zavrsio se 'razlazom')a cilj SLABLJENJE- CARSKE RUSIJE I 'PLJACKA CARSKOG ZLATA....Ako, 'ovo' nije istina zasto, 'otac' crvene-armije, TROCKI- pod STALJINOM bezi na 'truli zapad u MEKSIKO gde je i ubijen... Ako 'ovo nije ISTINA, PA NEKA 'TVOJA' BUDE -ZADNJA....![]()
znas kako; nista nije "smisljeno" tada nigdje...
sam ideja je puuuno duze prisutna
sto se "carske Rusije" tice...pa i tog zlata...krvavo je to zlato;
"drzava" u kojoj je svaki drugi covjek, bukvalno, rob...
doduse, za razliku od zapada gdje si u to vrijeme, formalno, bio slobodan, a u stvarnosti..."...company store..."
realno, nesto se moralo dogoditi i dogodilo se...nema u tome narocite romantike...
jednostavno, bili smo doputovali do "kriticne tocke"...opet...
i nastavili smo...odatle, ali...bitno drugaciji...svidjalo se to tebi ili ne...
tj. ti pricas o konkretnom trenutku...povijesnom (iz...perspektive iz koju si...odabrao...),
a ja pricam o...necem drugom...
sto prevazilazi Trockog, Lenjina...pa i "globalne zlotje" tipa Hitlera, Staljina...
sad fino, ako znas o cemu pricam, kazi...
nemam namjeru s tobom dalje pretresati gimnazijsko gradivo...dosadno je : )))
Znaš li ko je MUSTAFA GOLUBIC- nas covek koji je ubio TROCKOG po 'nalogu; KOMINTERNE...A o ideji ja 'rekoh' svoje..

Ni meni nisu jasni ljudi koji se pale na satanu/đavola itd itd...totalna glupost![]()

Secam se da sam svojevremeno naisla na najsmislenije objashnjenje broja 666. Poshto u hebrejskom pismu svakom slovnom znaku odgovara odredjena numerichka vrednost, ispostavilo se da je 666 broj Pontija Pilata.