SIMBOLI

Ježim se kad vidim

• Kukasti krst

glasova: 3 11,1%
  • Petokraku

glasova: 9 33,3%
  • i jedno i drugo

glasova: 5 18,5%
  • mrtav ladan...

glasova: 10 37,0%

• Ukupno glasova
    27
  • Anketa je zatvorena .
Zašto pljujemo naciste kada su komunisti u svim zemljama a naručito u Rusiji pravili nesravnjivo veće genocide i zločine i to na sopstvenom narodu.Da se razumemo moj pol. stav je monarhija ali mislim da su ameri ,engleska i rusi i naravno jevreji satanizovali naciste....koji stvarno su imali utopijsku politiku kao i svaki osvajač sveta

1. zato sto nisu isplanirali i napravili organizirani pogrom jednog naroda
kao sto su nacisti ucinili Jevrejima
2. zato sto nisu to isto pokusali uraditi s epilepticarima, dusevno oboljelima, zaostalima, homoseksualcima Romima, Slavenima... dakle; "nepodobnima & nesavrsenima"
3. zato sto se nisu vodili eugenickim i rasnim..."doktrinama"
4. zato sto nisu napali - oruzjem... trecinu planete

da se razumijemo; u smislu "ideologije + teorije na papiru" socijalizam (pa i komunizam...) je nesto najhumanije sto je ljudsko drustvo do sada proizvelo
jer u svojoj srzi nosi vrlo "opasnu tezu" - da su svi ljudi jednaki; slobodni i jednaki...
kapiram ja da to mnogima smeta, al jbga...
kad smislimo nesto bolje...nema problema preci cemo na to...nesto :)

usprkos svom slomu komunizam je ipak nepovratno promijenio svijet...
nije uspjelo, ovoga puta, ali sjeme jest baceno ( "drugi put" u skorijoj ljudskoj povijesti...
ostavljam vama "pametnjakovicima" da provalite kada se nesto slicno odigralo..."prvi put"...)

ono sto se dogodilo Rusiji i u Rusiji nema veze s komunizmom
vec ima veze s... covjekom; u tom kontekstu postoje paralele,
ali paralele postoje i sa povijescu velikih svjetskih religija tj. hriscanstva i islama...
elem, "dragi vjernici" prvo procesljajte "vlastite uspomene" pa onda prijedjite na..."komsijske"...

tako da - kad izjednacite krst/kriz, polumjesec, kukasti krst i petokraku (srp i cekic...)
moze, nema problema; svi su imali/imaju svoje...momente...:)

krst/kriz je jos uvijek u "ubjedljivom vodstvu"... barem kad su pogromi neistomisljenika i genocidi u pitanju...:confused:

ps a "politicki stav" ti je do...mojega...dje si ga iskopo; osto ti od dede u...basti? :)

Poslednja izmena:
ne znam sta lupetate o svastici, kada je to postao simbol nazi ideologije koja u svom osnovu sve neArijevce smatra degenericima, pa i nas Slovene.
Zašto pljujemo naciste kada su komunisti u svim zemljama a naručito u Rusiji pravili nesravnjivo veće genocide i zločine i to na sopstvenom narodu.Da se razumemo moj pol. stav je monarhija ali mislim da su ameri ,engleska i rusi i naravno jevreji satanizovali naciste....koji stvarno su imali utopijsku politiku kao i svaki osvajač sveta

Ti tako mislis zato sto si manijak i nemas ni zrnce znanja o citavoj ideologiji nacista.

ne znam sta lupetate o svastici, kada je to postao simbol nazi ideologije koja u svom osnovu sve neArijevce smatra degenericima, pa i nas Slovene.

Ti tako mislis zato sto si manijak i nemas ni zrnce znanja o citavoj ideologiji nacista.

Ajde ti nama lepo objasni koja je razlika izmedju Hitlerove i Staljinove ideologije.Ne zanimaju me nijanse,svastika i zvezda,nego ideologija.

Ajde ti nama lepo objasni koja je razlika izmedju Hitlerove i Staljinove ideologije.Ne zanimaju me nijanse,svastika i zvezda,nego ideologija.

Staljinove ili komunisticke ideje?
Za Hitlera je jasno, on se za razliku od Staljina rukovodio "njegovom" idejom o jedinoj nedegenerisanoj rasi na svetu i to pokusao da istera do kraja.
Staljin je sa druge strane bio manijak kome se od svega toga mozda jedino svidjala crvena boja.

Po toj ideologiji Sloveni nisu bili Nearijevci, već samo "umlačeni" Arijevci, koji su zaboravili na svoju arijevsku suštinu. A takvi Arijevci su nepoželjni isto koliko i nearijevci

Po toj ideologiji Sloveni nisu bili Nearijevci, već samo "umlačeni" Arijevci, koji su zaboravili na svoju arijevsku suštinu. A takvi Arijevci su nepoželjni isto koliko i nearijevci

Nema zaboravljanja, postoji samo jedna rasa, a to su Arijevci, nista umlaceno, nista polovicno.
To je ono sto je manijakalno i sto stoji u osnovu nazi ideologije, koju simbolise Svastika.
Sa druge strane komunizam, koji predstavlja zvezda, je u OSNOVU ok, kao besklasno drustvo, jednaka prava trte mrte. Druga stvar je sto to nikad nije postojalo ni praktikovano.

Svastiku prezirem , Ja sam lichno za petokraku( bar za ono izvorno za shta ona stoji iako znam da naverovatnije nikad nece biti takvog drushtva) , komunisti su chinili zlochine , nacisti , pa chak su zlochini chinjeni i u Tibetu dok je josh dalaj lama bio tamo . Svaka strana je chinila zlochine . Vazni su ideali u koje verujemo .

Poslednja izmena:
Ја волим свастику, тј. кукасти крст.
icon14.gif

Ipak je pod petokrakom vishe foliran narod. Shvaba je bio malko korektniji.

Pa, ako govorimo o tome je ko je dosledno sledio svoju ideju, nacisti su bili korektniji. Da, to zvuci malo grozno, ali neki od vodecih ljudi kod nacista su bili uvereni da je to prava stvar i da rade nesto dobro - na prvom mestu HItler, a i Himler koji je 100% bio uveren da on ne radi nista lose.
Komunizam koji bi se spominjao kao neka prava izvorna ideologija nigde nije ni praktikovan.

Komunizam koji bi se spominjao kao neka prava izvorna ideologija nigde nije ni praktikovan.

Pa ponegde i jeste, ali ne kao proizvod ideoloskih nastojanja, vec jednostavno kao proizvod prirodnog etapnog razvitka drustva i uslovnog finansijskog blagostanja. Norveska npr. primenjeni komunizam bez obzira na drzavno uredjenje.
Mi smo bili krenuli malo naopako pa se spotakli. Hteli da preskocimo ogradu zvanu pozni kapitalizam pa bupnuli nazad. Sada se uchimo kapitalizmu da bismo i mi prirodnim putem (za par vekova?) usli u taj primenjeni komunizam bez ideoloskih trzavica.

Па и нису... мада је петокрака у суштини пентаграм, само обојен. Као и разлика хексаграма и оног симбола "шерифове звезде", исти враг.

Еј...

Ма забуни ме тема скроз, наопако и постављена и осмишљена, а ја је преко к*рца и читам и пишем на њој.

У праву си.

Ал гле оно, час "кукасти крст и пентаграм", час "свастика и петокрака"... ма...

Ма, није ни битно. Мој глас иде за:

Мистер Хилтера из Лондона:
mr-hilter-nazi-flag.jpg

143053448_01c0320dcd.jpg

Malo se zna da je simbol svastike ili ti tetra-gamadion
otkriven prilikom iskopavanja Troje.Tada su taj simbol smatrali kao dokaz o migraciji
indoevropskih naroda,arijevaca.A petokraka je naravno kao simbol izvedena iz pentagrama i
povezana je sa simbolikom broja 5.

Đinđić-petokraka_velika-18754-1-2.jpg

1. zato sto nisu isplanirali i napravili organizirani pogrom jednog naroda
kao sto su nacisti ucinili Jevrejima
2. zato sto nisu to isto pokusali uraditi s epilepticarima, dusevno oboljelima, zaostalima, homoseksualcima Romima, Slavenima... dakle; "nepodobnima & nesavrsenima"
3. zato sto se nisu vodili eugenickim i rasnim..."doktrinama"
4. zato sto nisu napali - oruzjem... trecinu planete

da se razumijemo; u smislu "ideologije + teorije na papiru" socijalizam (pa i komunizam...) je nesto najhumanije sto je ljudsko drustvo do sada proizvelo
jer u svojoj srzi nosi vrlo "opasnu tezu" - da su svi ljudi jednaki; slobodni i jednaki...
kapiram ja da to mnogima smeta, al jbga...
kad smislimo nesto bolje...nema problema preci cemo na to...nesto :)

usprkos svom slomu komunizam je ipak nepovratno promijenio svijet...
nije uspjelo, ovoga puta, ali sjeme jest baceno ( "drugi put" u skorijoj ljudskoj povijesti...
ostavljam vama "pametnjakovicima" da provalite kada se nesto slicno odigralo..."prvi put"...)

ono sto se dogodilo Rusiji i u Rusiji nema veze s komunizmom
vec ima veze s... covjekom; u tom kontekstu postoje paralele,
ali paralele postoje i sa povijescu velikih svjetskih religija tj. hriscanstva i islama...
elem, "dragi vjernici" prvo procesljajte "vlastite uspomene" pa onda prijedjite na..."komsijske"...

tako da - kad izjednacite krst/kriz, polumjesec, kukasti krst i petokraku (srp i cekic...)
moze, nema problema; svi su imali/imaju svoje...momente...:)

krst/kriz je jos uvijek u "ubjedljivom vodstvu"... barem kad su pogromi neistomisljenika i genocidi u pitanju...:confused:

ps a "politicki stav" ti je do...mojega...dje si ga iskopo; osto ti od dede u...basti? :)
ps...U staljinovim 'cistkama 'stradalo je oko 20.ooo oooo RUSA,STO U LOGORIMA, STO U 'NEMANJU OFICIRSKOG 'KADRA;-PRILIKOM NAPADA NACISTA 1941G.....

Па и нису... мада је петокрака у суштини пентаграм, само обојен. Као и разлика хексаграма и оног симбола "шерифове звезде", исти враг.

razlikaizmedju petokrake i pentagrama je u linijama a ne u boji , mozes ti i pentagram obojiti u crveno ali da linije otanu vidljive:roll:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
elem, zvezda takodje predstavlja i ovo
Pentagram.gif
i sama po sebi nije bauk :lol:

Back