SILOVANJE

pitaj plesa da li je bio kod psihijatra vec mene to yanima oybiljno. :I

pricaj nam kako ti se to desilo ajd kad si vec doshla da se nasladjujemo ja volim sadistichke priche
to ce biti nasha mala psihoterpaija hjehehehhehaohoho

salim se ko smo to mi.pa mi mali ljudi s one strane ekrana. volim te pricice. sta ako mi se desi,
:(

PLESsitnihDEMONA:
Ja ne verujem ni jednom psihijatru...sve su ti ista gowna i pricaju istu pricu za sve. Ja verujem samo u to da covek mora samom sebi da pomogne. I da se sam izbori sa svim problemima.
Znaci...sama se uzdigni iznad svega. Teka kada sam prolijes dovoljno suza,krvi i znoja znaces da si se konacno resio/la svoje bede.
Suoci se sa svojim najvecim strahom.
Skroz tacno. :idea:

Колико сте то психијатара променили вас двоје када сте компетентни да закључите да су сви ''психијатри иста говна''??? Са колико њих сте лично имали тако лоше искуство?

Глупост! Немојте ићи код лекара кад добијете упалу слепог црева, него се лечите сами јер су сви лекари исте говна!?? Немојте ићи код зубара него сами себи вадите зубе јер су сви зубари иста говна!??

Да је могла сама, већ до сада би се сама изборила са својим проблемом! Нису сви људи једнако јаки и једнако способни да се боре са недаћама!

Ја сам ти већ препоручила, обрати се Аутономном женском центру ако си у БГ....или ако навраћаш повремено. Тамо ћеш добити и стручну, бесплатну, правну, психолошку и сваку другу помоћ!

Nisam rekla da su lekari govna....
Ali sam se slozila sa konstatacijom da covek sam sebi najvise moze pomoci sam. Iza tog misljenja cvrsto stojim. Kod psihijatra ,barem do sada nisam bila...ne jer mi nije potreban...jeste i te kako .....ali evo kao sto rekoh,uvek sam se negde nastojala suocavati sa svojim strahovima i problemima ne bi li ih resila....Nisam mislila da mi lekar moze dati odgovor na neka pitanja....jer odgovor znam i sama....

Gazdarica:
Moras ponovo da izgradis samopouzdanje i da naucis sebe da volis...
Ako ne mozes sama, potrazi pomoc... Nemoj se ustrucavati, samo jedan zivot imas i nikakav kreten nije vrijedan toga, da ga upropastis... Vec ti je dovoljno zla nanio i nemoj dozvoliti da to i dalje cini...
Budi jaka, nauci se da budes jaka!
Srecno...
Ovo je ono sto sam zelela da kazem.Samo bih dodala da je ovo suvise ozbiljna tema i da svi mozemo da damo svoje misljenje ali ne i da ti pomognemo jer zapravo nismo strucni.Tebi ipak treba strucna pomoc,pomoc lekara koji ce da se zalozi da resis svoj problem i nastavis da zivis, jer ovo, sta sada prozivljavas je sve ali ne zivot.Samo da znas da i lekar ne moze sam vec i ti moras da se potrudis i das sebi sansu.SRECNO I OD MENE!

znam kako ti je, al vremenom ces to prevazici. jednostavno moras da shvatis da se to desava i da ljudi mogu biti gori od zivotinje(pogotovo sto to sto rade svesno rade) jednostavno djubrad i pokvarena gomila pokretljivog mesa...
ja sam isto to prezivela i znam to osecanje odvratnosti , posle sam uvek muskarce dozivljavala isto, kao zivotinje, al ne bas svesno. ipak verujem da cu kad budem nasla osobu koju volim i koja mene voli na taj nacin i koliko bih ja zelela, da cu umeti da vodim ljubav na pravi nacin.

slucajna_prolaznica:
Imala sam to uzasno iskustvo i dan danas ne znam kako to da prebolim, kako da izadjem na kraj sa tim. Uzasno me je sramota od sebe same i ponekad se sebi gadim. Ponekad mi se cini da se gadim i drugim muskarcima, kao da znaju sta mi se desilo. Nekako me svi vrlo brzo odbace. Da li je neko imao slicno iskustvo i da li je uspeo da resi ovaj problem?

Ja Boga mi jok. Seks sam imala sa tri decka u zivotu, od toga je prvi decko bio luda ljubav, drugi decko luda jaka ljubav, a treci decko zamena dok ne dodje Miso iz zatvora ali sve tri veze su bile prave pravcate duze ljubavne veze. Ponekad devojke daju decku i same na blic i nikad ga vise i ne vide, meni to lici na silovanje, kad tako lako imaju seks onda im je verovatno svejedno da li su silovane, ako im to vec nista ne znaci kad im udje, ali mislim da tebi nema pomoci, treba da ides kod psihijatra.

Ponekad devojke daju decku i same na blic i nikad ga vise i ne vide, meni to lici na silovanje, kad tako lako imaju seks onda im je verovatno svejedno da li su silovane, ako im to vec nista ne znaci kad im udje,

Топмоделсицу за форумаша године!

DjuraMornar:
Nisam rekla da su lekari govna....
Ali sam se slozila sa konstatacijom da covek sam sebi najvise moze pomoci sam. Iza tog misljenja cvrsto stojim. Kod psihijatra ,barem do sada nisam bila...ne jer mi nije potreban...jeste i te kako .....ali evo kao sto rekoh,uvek sam se negde nastojala suocavati sa svojim strahovima i problemima ne bi li ih resila....Nisam mislila da mi lekar moze dati odgovor na neka pitanja....jer odgovor znam i sama....

Са таквим ставом не верујем да би ти могла доспети у ситуацију као што је она! (Што је добро! :) )
Међутим, нису сви људи исти. Из њеног писања се види да она није још увек пронашла начин да се избори са свиме што ју је задесило, да вуче трауме још од пре тога догађаја, да је све то превише закомпликовано у њеној души и да сама тешко може да се извуче и избори! Све то оставља дубоке последице на њене односе са мушкарцима и са људима уопште!

Mene interesuje da li je taj smrad iza resetaka?Nekako sam stekao utisak da ti ovo nisi prijavila policiji i da ti je lakse bilo da ovako anonimno olaksas dushu.
Ako je to slucaj strasno si pogresila jer si mu na neki nacin dala ohrabrenje da nastavi i da siluje i neku drugu devojku.

slucajna_prolaznica:
Imala sam to uzasno iskustvo i dan danas ne znam kako to da prebolim, kako da izadjem na kraj sa tim. Uzasno me je sramota od sebe same i ponekad se sebi gadim. Ponekad mi se cini da se gadim i drugim muskarcima, kao da znaju sta mi se desilo. Nekako me svi vrlo brzo odbace. Da li je neko imao slicno iskustvo i da li je uspeo da resi ovaj problem?
Ova tema je suviše ozbiljna da bi se nalazila na ovom podforumu.
Moje mišljenje shvati kao dobar savet: -Nikome ne govori za ono što ti se desilo! Ukoliko osećaš potrebu da se nekome poveriš, zatraži pomoć nekog psihijatra (nije uvreda! na zapadu je sasvim normalno da ljudi koji su izloženi svakodnevnim stresovima posećuju psihijatra, a pogotovo kad su u pitanju traume).
Ja sam muškarac, i zaista ne znam kako bih se osećao kada bih doživeo nešto slično.
Verovatno bih poželeo da me nema, da nestanem sa lica zemlje.

Mnoge se žene posle silovanja odaju raznim porocima, pre svega prostituciji, smatrajući za sebe da su prljave i da ne mogu imati normalnu vezu, brak.
Ako je počinitelj takvog zlodela još uvek na slobodi (nije prijavljen, osuđen i kažnjen), ili ako je u pitanju incest,
možda se i tu nalazi glavni uzrok zbog kojeg ne možeš da se prepustiš zaboravu!?
Da li se nešto promenilo u tvom ponašanju prema ljudima (naročito u seksualnom smislu)?
Pozdrav!!

Verovatno postoji bar jedno savetovaliste specijalizovano za ovakve slucajeve.
Probaj da nadjes na netu.A imas i u svakim dnevnim novinama one telefone za zrtve zlostavljana,mozda oni mogu da te upute ili porazgovaraju sa tobom!!

Naziv organizacije AUTONOMNI ŽENSKI CENTAR PROTIV SEKSUALNOG NASILJA
Adresa Tiršova 5/a, 11000 Beograd-Stari Grad
Telefon 011-687 190; 011-645 328
Fax 011-687 190; 011-645 328
E-mail adresa 1 awcasv@eunet.yu
E-mail adresa 2
Web adresa www.womenngo.org.yu
Kontakt osoba 1 Stanislava Otaševic, koordinatorka
Telefon 011-687 190
Kontakt osoba 2 Lepa Mladenovic, koordinatorka
Telefon 011-687 190
Tip organizacije Ženske organizacije i grupe
Ciljevi Rad sa ženama silovanim u ratu, ali i podrška ženama koje su preživele muško nasilje, izbeglištvo i siromaštvo; osnaživanje žena koje su preživele razlicite vrste nasilja i razrešavanje situacije nasilja; senzibilisanje žena i institucija za imenovanje i prepoznavanje nasilja kroz edukativne programe; podizanje svesti u javnosti o društvenom poreklu nasilja, nacinima suprotstavljanja i pravu žena na život bez nasilja; jacanje ženske mreže kroz podršku ženskim grupama.
Aktivnosti Podrška ženama koje su preživele seksualno nasilje; podrška ženama koje su preživele druge oblike muškog nasilja; feministicko savetovanje; projekat saradnje sa insitucijama; medijska kampanja o nasilju nad ženama; ženski info-centar; humanitarna pomoc za Rome izbeglice sa Kosova; telefonska psihološka podrška ženama tokom bombardovanja.

Na zalost mi smo samo balkanci,ali ti pre svega treba da se oslobodis nekih pitanja i razmisljanja u svojoj glavi...cuj,ti nisi to zelela...jednostavno se desilo i ti nemas razloga da nosis sa sobom tu krivicu...Svaki normalan covek ce to razumeti.Ponasaj se i zivi normalno...u ostalom,ideja da posetis psihologa je jako dobra...Poz

bojna:
znam kako ti je, al vremenom ces to prevazici. jednostavno moras da shvatis da se to desava i da ljudi mogu biti gori od zivotinje(pogotovo sto to sto rade svesno rade) jednostavno djubrad i pokvarena gomila pokretljivog mesa...
ja sam isto to prezivela i znam to osecanje odvratnosti , posle sam uvek muskarce dozivljavala isto, kao zivotinje, al ne bas svesno. ipak verujem da cu kad budem nasla osobu koju volim i koja mene voli na taj nacin i koliko bih ja zelela, da cu umeti da vodim ljubav na pravi nacin.
Secam se negde da si napisala da si nekoliko puta vodila ljubav. Zar je moguce da je u tih nekoliko puta upalo i silovanje?. Jesi li gonila tvog silovatelja ili si ga pustila da se slobodno $eta? Za$to mnoge devojke ne priajvljuju silovanja?! Totalno nerazumno

gadan trip...
Kontam da je bolno iskustvo, ne kazhem da je svaka od nas to dozhivela, ali je skor svaka bar jednom bila napadnuta. I naravno, ide ono, ti si kriva, kako se to oblachish i bla bla... Jbg. nemoj da se osecjash krivom poshto nisi, i ne daj da te iko ubedi u suprotno. Ako nisi za psihijatra, onda se ispovedaj nekome u koga imash poverenja...
Mj savet ti je da ne stavljash toliko bolne teme na forum, jer cje ti verovatno biti tezhe kada budesh chitala gomilu komentara ljudi koji nisu u stanju da zaista saosecjaju sa tobom, i mozhesh da dobijesh josh vecji trip nerazumevanja...
Take it easy, take it slow...

Читала сам да жртве сексуалног насиља врло често осећају кривицу због свега што се десило, доживљавају то као личну срамоту....и често нису спремне да се суоче са реакцијом околине, типа:''Сама је то тражила!''...
Тужно је то, али баш зато је свакој жртви насиља и потребна стручна помоћ.

Мене су манијаци на улици нападали 4 пута..али сваки тај напад је у мени изазивао ужасан бес и давао ми снагу да се отргнем, ударим га и одбраним се!
Само први пут (имала сам 16 година тада) нисам знала како да реагујем и била сам уплашена. Срећом, наишли су неки пролазници, па је побегао.

После тога сам похађала нека предавања о самоодбрани и научила да увек треба вриштати што те грло носи! И упалило је!
Други пут сам вриштала и побегао је.
Трећег нападача сам успела да до крви огребем по образу. И, наравно, вриштала колико ме грло носи!
А четврти ме је напао усред дана, у парку...била сам трудна...
Покушао је да ме обухвати рукама и да ме ваљда обори, ја сам се отргнула, и толико сам била бесна да сам га мирно погледала у очи и рекла:''Сад ћу те убити'', и кренула према њему...
Тип је брзо сео на бицикл и побегао!

Ужасан је то осећај, кад осећаш кораке иза себе и знаш да ти кораци тебе прате, осећаш се као ловина...некако беспомоћно....понижавајуће.
Али, ја сам таква особа да се у тим тренуцима не повлачим, бес је тај који ме води да се борим.

Back