Silovanje ili ne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

zagrebcanka

Početnik
Poruka
8
Mozda malo pregrub naslov ali zbilja, koliko vas je bilo prisiljeno na odnos u vezi, braku?
I da li se to uopce moze nazvati silovanjem?
On je covjek vaseg zivota, volite ga, obozavate i jedino s njim zelite seks, ali ne taj put!
I sta on ucini? On vas uzme na silu, i nakon toga kaze nesto glupo u stilu: "Pa mislio sam da ces popustiti" i jutro poslije vam ode u ducan, skuha juhu ali se pravi da se nista nije desilo.
Ne znam, ne znam sto da mislim,
Temu sam namjerno postavila ovdje jer me interesira misljenje zena koje su se i same nasle u istoj ili slicnoj situaciji.
Sto mislite o ovome?

Mozda malo pregrub naslov ali zbilja, koliko vas je bilo prisiljeno na odnos u vezi, braku?
On je covjek vaseg zivota, volite ga, obozavate i jedino s njim zelite seks, ali ne taj put!
I sta on ucini? On vas uzme na silu, i nakon toga kaze nesto glupo u stilu: "Pa mislio sam da ces popustiti" i jutro poslije vam ode u ducan, skuha juhu ali se pravi da se nista nije desilo.
Temu sam namjerno postavila ovdje jer me interesira misljenje zena koje su se i same nasle u istoj ili slicnoj situaciji.
Sto mislite o ovome?
Tesko da ce ce se javiti neka sa takvim iskustvom ovde, i da je ima. Jedino moderna mira ako svrati pa isprica iskustvo drugarce njene drugarice. :kafa:

wtf????
Da jeste,ne bitno da li je u pitanju brak,veza,šta god ako ti kažeš ne i definitivno nećeš iz kog god razloga onda jeste i to kako se posle toga ponaša ne umanjuje koliko je to bolesno oduzeti nekom suverenitet nad vlastitim telom.To što su neki u braku ne znači da polažu prava na to da rade nešto protiv volje svoje partnerke/partnera...

ne mogu da verujem da uopšte postoji ova tema i da o tome mora da se diskutuje

Poslednja izmena:
wtf????
Da jeste,ne bitno da li je u pitanju brak,veza,šta god ako ti kažeš ne i definitivno nećeš iz kog god razloga onda jeste i to kako se posle toga ponaša ne umanjuje koliko je to bolesno oduzeti nekom suverenitet nad vlastitim telom.To što su neki u braku ne znači da polažu prava na to da rade nešto protiv volje svoje partnerke/partnera...
smatra se da jeste silovanje.
ne mogu da verujem da uopšte potoji ova tema i da o tome mora da se diskutuje
svašta postoji na ovom svetu.
Meni lično se nije desilo, a koliko poznajem poremećaje ljudi, to je sociopata, i to agresivnog tipa. Treba ići dalje od takvog. U prvo vreme će biti lepih i malo onih ružnih epizoda, no kako osvaja teren (nečiju dušu), ružne epizode postaju sve češće. Uz to ide i manipulacija tog tipa pa ja te volim i mislio sam ovo ili ono.

Sto mislite o ovome?
Citirala bih jednog psihoterapeuta: obiđite takvoga u širokom luku. To je samo početak.

Sto mislite o ovome?
Silovanje u vezi je grozna tema, i oprosti, ali naježio sam se od ovako nonšalantnog odnosa prema njoj. Skoro ko pitanje "koliko od vas koristi tu i tu kremu"?
To je silovanje kao i svako drugo. I prilično traumatično i sumnjam da će sad krenuti rasprava tipa "Da,evo meni se to desilo,a šta ćeš,muški su muški".
Ma zapravo..uopće nemam komentara..neću se petljat u to,nisam žensko i nisam mjerodavan..nek kaže tko što hoće...
Al ovaj post mi je nekako groteskan.
Izvini...a ako ti se to desilo, ni na kraj pameti mi nije to omalovažavati i posve ignoriraj što ja mislim o intonaciji i primjerenosti ove teme, ali moraš shvatiti da Dotični definitivno nije čovjek tvog života i ništa, ali ama baš ništa, ma makar mu jaja otpala, ne daje mu pravo da to napravi...

Sto mislite o ovome?

Ne mora ti nuzno zena odgovoriti.
Nisam bio u takvoj vezi

Po meni je to silovanje jer nisi svojevoljno pristala.

On bi trebao znati da NE znaci NE, makar nas ima svakakvih. A da ti malo popricas s njime? J..... juhice i sve sta ti napravi kada nema postovanja.

Poslednja izmena:
Ja se nikad nisam ženio i sad, ne mogu da kažem da sam protivnik braka ali svakako nisam za isti, ne znam ni šta znače te obaveze, ali kažu da je to bračna obaveza. Mislim sa zakonske strane gledano, moralno i emotivno isto može da bude obaveza, ali svakako nije način da se kamči na silu. Možeš da zoveš policiju i da prijaviš da ti žena ne da pa oni nek rešavaju...

Za jedan patološki odnos potrebne su dve osobe: ona koja crpi tuđu energiju i iz nje živi, i ova druga koja je žrtva, ali u to ulazi prema nekom tipu ličnosti zato što joj taj odnos na početku odgovara. Socioapte sve do jednog vole afirmaciju, da im se ljudi dive, i velika većina njih su odlični zavodnici. No, ono što treba primetiti jeste koliko si poštovan u tom odnosu, koliko se sve vrti oko njega, i to je glavna kvaka. Ukoliko se ovako nešto desi, sve je jasno. Bez obzira na osećanja, samo otići. Sve manipulacije počinju sa cica macom... kako je lepo otišao da kupi sve i skuva ručak... ljubi ga majka :D

Za jedan patološki odnos potrebne su dve osobe: ona koja crpi tuđu energiju i iz nje živi, i ova druga koja je žrtva, ali u to ulazi prema nekom tipu ličnosti zato što joj taj odnos na početku odgovara. Socioapte sve do jednog vole afirmaciju, da im se ljudi dive, i velika većina njih su odlični zavodnici. No, ono što treba primetiti jeste koliko si poštovan u tom odnosu, koliko se sve vrti oko njega, i to je glavna kvaka. Ukoliko se ovako nešto desi, sve je jasno. Bez obzira na osećanja, samo otići. Sve manipulacije počinju sa cica macom... kako je lepo otišao da kupi sve i skuva ručak... ljubi ga majka :D
Odbacuješ mogućnost da je to bila možda neka igrica.Fali tu dosta detalja da bi se dalo mišljenje.

Sto mislite o ovome?
nasilnik je nasilnik, ma makar to bio i neko koga volimo.
silovanja se ne desavaju samo u mracnim ulicama od strane potpunih stranaca, desavaju se i od strane osoba koje biramo, volimo i postujemo. Do tog trenutka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back