Silovanje gitare.

na cemu se zasniva ta tvrdnja. Jesti ti ikad svirao na skalopiranom vratu?
Ja sam pricao sa ljudima koji prave takve stvari (skalopiraju) i kompletne gitare i kazu da je lakse, a i svi koji su probali (koje znam) kazu da je lakse. A i logicno da je lakse.

Ako mogu da sviram tako da mi prsti ne diraju drvo nego samo zice, onda mogu da sviram i na skalopiranom vratu. Logicno. A kako znam da mogu onako, onda znam da mogu na skalipiranom, i da mi ne moze biti "teze", jedino mi mozda moze biti lakse, tj ne mozda nego verovatno...

Ako mogu da sviram tako da mi prsti ne diraju drvo nego samo zice, onda mogu da sviram i na skalopiranom vratu. Logicno. A kako znam da mogu onako, onda znam da mogu na skalipiranom, i da mi ne moze biti "teze", jedino mi mozda moze biti lakse, tj ne mozda nego verovatno...

Da, svirao sam I tvrdim da je teze svirati na takvom vratu. A to o cemu ti pricas se zove prirodni harmonik. Ne mozes svaku pesmu svirati u harmonicima...ne kapiram tu logiku.

Evo ti slika, pogledaj skalopiran vrat

Scalloped_fretboard.jpg

Logicno je da ces teze svirati jer su zice vise odvojene od vrata nego obicno a samim tim ti treba jako bolja tehnika sviranja i razmrdaniji prsti. ;)

Ti ocigledno ne znas sta su harmonici. Prst mi dira zicu, ali ne i drvo, i pritiska je na prag, i to nije harmonik, nego sviranje. Harmonike isto tako mogu da sviram-ne tako, nego kad zica ne dira prag i kad je prst samo dotakne, ali ne pritiska, a sve pesme koje sviram obicno su bez ijednog harmonika.

Sacu ti slikati ako ti bas treba slika da bi svatio.

razmakvu4.jpg

Poslednja izmena:
Salis se da neces da je jbes:)
PA stvar stoji vako: da imas spusten stim kao Backer, ili skalopiran vrat kao Yngwie... aperidja nebi morao ni da vezbas:). A da imas akrivnu elektroniku(magnet) kao ovaj iz megadeta nebi morao ni da trzas. A da imas prateceg gitaristu kao slas nebi morao ni da drzis gitaru.

Dakle, nisu ti oni nikakvi "primeri" sviranja kao tehnike.

A paganinijeve sweep tj arpedja uci ako nisi, jer su najteza, a i najlepsa.
Preporucujem Caprice 24...

Al' se is***** sad brate...pogotovu za Slash-a. Nisam rekao da je neki jbni gitarista ali nemoj toliko choveka da potcenjujesh...no, necu sad o tome diskusiju, pogotovu na ovoj temi...

Pa lose si se izrazio. Kada kazes prst drzi zicu a ne dira drvo logicno je da cu pomisliti da drziz harmonik!

Sto se vrata tice, to je stvar fizike...ne moze biti lakse nikako

scallopedguitar.jpg

Ne moze biti teze nikako, jer prst inace ne dira drvo kod vecine gitarista.

Kad sam se izrazio onako trebao nisi da pomislis da drzim harmonik, jer svako (skoro) tako svira da mu prst ne dira drvo. Drugo, harmonik se NE DRZI, sto je jos jedan razlog, zica se pusta cim se opali... trece, ne postoji ni jedna pesma koja je samo u ili u kojoj je "veci deo" u N. H. sto je i jos jedan razlog da ono ne pomislis. Cetvrto, ti mnogo mislis sto je dobro, ali malo pitas, sto je lose. kad ti nesto nije jasno sto je neko rekao, ti ga pitaj, pa tek onda misli...:idea:

Ti si hteo da kazes da sam se i u vezi bakerovog spustenog stima i megadetove aktive is*****o, tj lagao? A i u vezi skalopiranog vrata (i ako prvi put cujes za taj termin)?

Ko si ti da meni kazes da sam se ja is*****o?
Jesi ti dovoljno kompetentan za to mislis ?

Upravo sam to hteo da kazem. A shto sam tiche toga ko sam ja...ni ja nisam nishta, niti si ti ishta posebno da bi prichali o Becker-u, Mustaine-u, Slash-u, Yngwie-ju, niti da se pravimo pametni o nachinima sviranja (shto ti upravo chinish), kao da smo ih mi izmislili.
Spusti se malo na zemlju, ovo je samo glupi forum, i nishta nisi ako si nauchio j-b-n-i 24 caprice, razumesh ??? I nisam ni za kakvu raspravu...dakle, shto se tiche ovoga, I'm off...

Salis se da neces da je jbes:)
PA stvar stoji vako: da imas spusten stim kao Backer, ili skalopiran vrat kao Yngwie... aperidja nebi morao ni da vezbas:). A da imas akrivnu elektroniku(magnet) kao ovaj iz megadeta nebi morao ni da trzas. A da imas prateceg gitaristu kao slas nebi morao ni da drzis gitaru.

Dakle, nisu ti oni nikakvi "primeri" sviranja kao tehnike.

[/URL]...

nadam se da si se salio...

Sid* sta bese... cekam da dodjes pameti i svatis da zica ne mora da dira drvo

a sta bese sa tvojim lepim sviranjem? ajmo neki snimak na you tube....iskreno me interesuje kako koristis to svoje silno znaje,ja za ovo koliko sviram,a pogotovo koliko dugo slusam muziku nisam provalio da Slash i ostali nemaju pojma,vec samo neku tehniku....
i da verujem da ti gitara place i cvili kad je sviras,verovatno ti svi u kuci i komsiluku placu kad sviras......

Ooooooo, pa mi se vredjamo znachi....brate, guitar thrill ti je uglavnom sve rekao, a ja cu da ti kazem da "k-e-n-j-a-t-i" ne znachi isto shto i lagati...dakle nisam rekao da lazesh, vec da prichash bzv, neshto shto te niko nije pitao, i shto nije ni od kakve vaznosti...nisam ti rekao to da bih te uvredio, niti da bi pokrenuo raspravu, ali izgleda da si pogreshno shvatio, pa si verovatno zbog toga i tako oshtro odreagovao...ali nema veze...ne ljutim se...niti sam uvrede shvatio ozbiljno, jer nemaju smisla...dakle peace brother...

Back