Silovanje gitare.

Sid* sta bese... cekam da dodjes pameti i svatis da zica ne mora da dira drvo

Sid nema vremena da sedi za kompom ceo dan.
Rasprava je pocela oko vrata. Ja i dalje tvrdim ( a rekao sam i zasto je tako) da je teze svirati na skalopiranom vratu. Imao sam prilike da ga probam mali milion puta i teze je. Ne mozes da kazes da malmstin dobro svira jer mu je takav vrat...to je nebuloza! Ako ti moj stav nije dovoljan evo ti i sam Ingvi koji kaze da je prvi put takav vrat u ruci imao sa 15 godina dok je radio u prodavnici instrumenata. I DA OD TADA SVIRA NA NJEMU JER JE TEZE, valjda tako hrani svoj ego, ***** li ga...

Sad mi vec ides na zivce, postajes bezobrazan! Ako odgovor nisi izvukao ti si idiot! JA ZICU DRZIM NA VRATU! I nisam neki samouki pacer koji prodaje pamet, ceo zivot sam pravilno ucio da sviram i tako radim. Uzmi lepo udzbenik za prvi razred osnovne muzicke skole, nadji medju prvim stranama pravilno drzanje vrata i zica.
Zavrsio sam sa tobom, nerviras me. A necu da gubim zivce na forumu.

I da bi bilo kojim prstom zalijepio do drveta na normalnim pragovima zicu treba djavolska snaga i treba minimum 3 sekudne, sto znaci da kad bi to radio em nebi mogo da sviras em nebi mogo da izdrzis, em nebi mogo da drzis prag pravilno, jer ako ga drzis tu dje treba, tj nekoliko mm iznad metala, tu NIJE MOGUCE to izvesti... itd.
Imbecil si.

Ako pravilno drzis pragove kako pise tamo (ne izmedju 2 metala na sredinu, nego vise pud ovog jednog) onda to nije ni moguce, sem na mozda plasticne ili najlonkse zice, sumljam i da je na njih, al na metalne nije imbecilu.

Dakle, to o cemu ti pricas uopste nije moguce. Sem ako bas izmedju 2 metala (na sredinu) drzis prag, a i tad ti treba MINIMUM 3 sekunde najjaceg napora da to uradis... ali to onda nije pravilno i zbog toga sto se ne drzi na sredinu izmedju 2 praga i zbog toga sto bi tako bilo nemoguce svirati.

Na 13tom ili nedaj boze 20tom pragu takav postupak da se zica dovede do drveta je inace nemoguc i ako cemo pravilno i ako necemo (na elektricnu gitaru zica) i to dobro i znas. Da li na tu knjigu pise da je nepravilno svirati tamo ispod 12tog praga?

A gore je moguce ali opet kazem jedino uz 3 sekunde neverovatnog napora. Posle 1 minut takvog sviranja to jest 30 sekudni nebi vise mogo ni tako (lose) kako bi mogo tako, jer bi ti se prsti tolko oznojili (prirodno) da ne bi mogo ni da drzis limenku kokakole. Bydalo.

3: AKO BI PALAC DRZAO PRAVILNO, I KAKO PISE U KNJIGU TEK ONDA NEBI MOGO NA BILO KOJE METALNE ZICE BILO DJE DA URADIS DA ZICA TAKNE NE SAMO METAL NEGO I DRVO. To sto si ti citao verovatno se odnosilo na plasticne zice i na klasicnu gitaru, ili najlonske, mada ne znam dal moze i tu jer sa tim stvarno nemam iskustva a verujem da si u vezi necega to procitao.

Ja malim prstom mogu tebe da drzim na zidu a ne zicu na pragu. To nije snaga, to je vezba! Ali kome pricam...vrati se svom alternativnom ucenju i pametuj nekome ko o tome nista ne zna jer veruj mi, na ovom forumu ima dosta ljudi koji me licno poznaju i znaju ko sam (ne kazem ja da sam nesto) ali...
Kraj rasprave. pocinju uvrede a na taj nivo necu da se spustam. Pogotovo sa nekim ko za jednog malmsteena moze da kaze da svira dobro zbog vrata...
Nabi taj ego sebi u dupe! ;)

Sa malim prstom da drzi zicu na pragu moze svako. Ali niko ko pravilno svira ne moze da je dovede do drveta ni sa najdebljim/najjacim prstom. Aj mu pojasnite to da mi ne zasipa temu glupostima toliko.

Ako se neko slaze sa njim i kaze da moze to neka i taj da komentar.

Komentarisite ovoga majmu.na.

Brate al' si ti prsotina. Namesti podlakticu i saku u jednu ravan a prste drzi 90 stepeni o odnosu na njih (to je pravilno) i vezbaj tako. Sta da ti kazem...ili znas neku novu tehniku sviranja za koju niko nije cuo ili sam ja upisao muzicku akademiju a ne znam pravilno da drzim gitaru. Bice da je ovo prvo u pitanju...
I am out

Sa malim prstom da drzi zicu na pragu moze svako. Ali niko ko pravilno svira ne moze da je dovede do drveta ni sa najdebljim/najjacim prstom. Aj mu pojasnite to da mi ne zasipa temu glupostima toliko.

Ako se neko slaze sa njim i kaze da moze to neka i taj da komentar.

Komentarisite ovoga majmu.na.

mislim da ti svoje teme zasipas sa vise gluposti nego Lizda Deniz i svi ostali na forumu zajedno....

Ja imam ''Gitaru za neupucene(Gitara za debile sto bi mene zezali),mozes da je kupis u Sremskoj,gotovo do Felixa(ako si iz BG-a a i u vecim knjizarama(to bilo gde:))Dobijes i CD uz nju.
Mada tesko ces samo uz knjigu da naucis...

Ja imam ''Gitaru za neupucene(Gitara za debile sto bi mene zezali),mozes da je kupis u Sremskoj,gotovo do Felixa(ako si iz BG-a a i u vecim knjizarama(to bilo gde:))Dobijes i CD uz nju.
Mada tesko ces samo uz knjigu da naucis...

Moj drugar ima tu knjigu
mogo sam i ja da je iskopiram ali mi nije trebalo jer necu sad sve one lestvice i tako to da uchim :whistling:
Inache knjiga je odlichna:lol:

Ja ne gledam da mi sve bude pravilno
Jer eto za razliku od vecine ja trzalicu drzim palcem , kazprstom i srednjim prstom
pa me bash briga:whistling::mrgreen:

Back