Silovanje dece sa hranom

ja kupujem iskljucivo papiren tanjire jer su ukusniji i lakse se pojedu od plasticnih a pogotovo onih za kampovanje.
sve su me terali da pojedem sve sa tanjira da sam ja to bas onako pravilno shvatio.
sad dal sam debeo od hleba ili od tanjira jos ne znam ali volim da pojedem i "zvono" za torte...

da li da se javim psihijatru? ili nutricionisti .... zvak zvak njam njam podrig..prrrrrrrrrrrrrrrrrrd...ups nesto su ovi tanjiri sa Spajdermenom bas neukusni... kme :(

Jedan od najvecih problema danasnjice.

U 95% slucajeva roditelji SILUJU decu da jedu i kada ona nisu gladna!

"Ocisti tanjir", "Vidi kako ti je mama lepo spremila!", "Nemoj da bacamo hranu". "Kad sam ja bio mlad toga nije bilo.." i td i td...

Deca se od malena PRISILJAVAJU da uzimaju mnogo vise kalorija nego sto im je potrebno!

Posle imamo debelu decu, koja u kasniojim godinama pate od raznih opasnih i smrtonosnih oboljenja.

Vrlo je mali broj roditelja koji ne siluju decu nikada da jedu.

Pogotovo je to izrazeno u primitivnim sredinama.

Moglo bi se reci da je to FATALNA greska u vaspitanju i odgajanju dece koju mnogi ne razumeju, posto poledice te GRESKE se ispoljavaju mnogo godina kasnije.

Deca su glupa i stalno izmisljaju nesto, moras ih terati da jedu. Ona bi pocrkala od gladi, pa bi roditelje okrivili da su losi, a u stvari su deca bezobrazna.

Svi moderni nutricionisti danas zagovaraju stav da decu ne treba terati da jedu. Poslušah nutricioniste od ranih dana, i još se nisam pokajao. Danas je veći problem što deca jedu previše, i što jedu lošu hranu, to je daleko veći problem od toga da ne jedu dovoljno.

Roditelj je tu da usmeri dete šta treba da jede, šta je zdravo a šta ne, a ne da ga tera da jede kad nije gladno, što je besmisleno.

Brate,naslov teme ti je katastrofa....

Mene moji nikada nisu terali da jedem.Jela sam kada sam htela i koliko sam htela,radim to i sada.Nemam nikakav problem sa hranom.Tako cu i ja sa svojim detetom.Mislim da je mnogo bolje da dete jede 5-6x po manje,nego da se prezdere za rucak..Deca jure,trce,skacu..Secam se,kad sam bila klinka,imali smo druga za kim je baba vecito trcala sa serpicom i vikala "Otvori usta"...

Back