Lako je Harisu da bulazni, kad nema ko da mu replicira, da ga informiše i objasni mu neke stvari...
Dakle, Harise delijo, imam za vas nekoliko pitanja :
-Ko je prekinuo mir u Bih-u, ko je započeo rat u Bih-u ? Srbi ili Bošnjaci ? Opšte je poznata stvar, da je to uradila Bošnjačka strana, a na nagovor preprodavaca oružja u svetu i korumiranih zapadnih političara u tom kontekstu.
-Šta zamerate srpskoj strani u tom ratu ? Slutim da je vaša jedina zamerka to, što su se organizovali uopšte, i što su se branili. Jer scenario to nije predvidjao, nije računao, zato je to po vama i po nekim moćnicima zločin, a nije i nikada biti neće u faktičkom smislu.
-Harise, ko je zvao, ko je angažovao, pustio, naoružao onolike mudzahedine na tle BIH-a onomad u krvavom ratu ? Pa vi lično, ako vas niko nije obavestio.
-U kom kontekstu tražite izvinjenje, možda u tom, da je Bošnjačkoj strani trebalo pomoći i sa strane Saudijske Arbije, Amerike, Britanije, Francuske i cele alijanse, a po vama zločin je ako je iko na svetu pomagao srpskoj strani, makar taj neko bio i iz Srbije.
-Ne Harise, vi nastupate sa pozicije prava na 100 % BIH-teritorije i vlasti, a to je zločin i kriminal.Jer vam toliko ni teritorije ni vlasti ne pripada ni u ondašnjoj ni u sadašnjoj BIH, a to znači da niste uraunjljivi niti realni.
-Dakle, Harise od Silajdzićevih, nemate argumenata, nemate osnova za nikakvo izvinjenje, naprotiv to izvinjenje treba da se traži od vas i vama sličnih karaktera koji pričaju koješta.
-Kad odgovorite na ova moja fundametalna pitanja, biće vam jasno da je bolje da ćutite, no da pričate šuplje i neargumentovane stvari, koje ničemu ne služe sem za vašu domaću javnost od koje očekujete benefite u vidu glasova na izborima. Imamo mi takvih i U Srbiji, ali i njima je došao crni petak u smislu podržke glasača.