SILA BOGA NE MOLI

gost 151949

Zainteresovan član
Poruka
495
Prošle srede nisam ujutru otišla na posao, jer sam imala nekih privatnih obaveza. U jednom trenutku neko pozvoni
na vrata. Otvorim, a ispred mene neki matori dvometraš kaže ,,Dobardan, ja sam sudski izvršitelj,, Došao sam da plenim
jer niste platili račun za struju... Prvo što mi je palo na pamet je da me zeza... onda shvatim da je totalno ozbiljan,ali mi
opet nije jasno... pa račun smo dobili pre par dana, nemamo dugovanja od ranijih meseci (osim za RTV ;) ), ...
a onda on reče da je to dug od ranijih godina za stan, u kome inače ne živimo od 2007. godine.
Pustim ga da uđe u kuću, jer mi ništa nije jasno. Onda mi objasni: dug se vuče negde od 2008. ili 2009. godine,
elektrodistribucija nas je tužila još 2011. ali mi nikad nismo dobili ništa od suda jer nam nisu znali novu adresu, pa
su preko MUP-a našli novu adresu, slali dopise ovde, ali mi to nismo podizali na pošti i tako... eto sad bi malo da plene...
Bila sam totalno u čudu! Zaista se često dešava da preporučenu pošiljku ne možemo da podignemo , jer pošta radi do
5 sati, a mi tada ili još kasnije dolazimo kući. Rekoh mu da smo se oko dotičnog stana sudili 15-ak godina sa tom
firmom, koja je na kraju dobila spor,a sada su u stečaju. Pokazujem mu papire koje i dan-danas čuvam, da smo 01.07.2007.
platili sve račune i potvrdu suda, kojem smo 02.07.2007. predali ključeve stana. Pričam i pokazijem nepobitne dokaze da to
nije naš dug,a on kaže da to treba da rešim sa EDB-om i za to vreme merka termo peć! Pita, da li da pleni sad ili da dođe za 15
dana sa policijom!?! Toliko sam vikala, jer je bio strašno neprijatan i izbacim ga napolje... Ukratko dalje: predam ,,molbu,, u EDB
sa svim dokazima da taj stan nije naš i da je dug nastao posle naše selidbe. Čak imam i Rešenje poreske uprave o otpisu poreza
na imovinu za taj stan od 2007. godine... Ništa ne pomaže...Kažu da smo morali da se odjavimo u roku od 5 dana od dana iseljenja
i da sad moramo da platimo nekih 20.000 din. duga ili će da nas plene. I to je to! Vide i oni da dug nije naš,ali ko vas hebe kad ne znate
sve zakone u ovoj zemlji...

Sve sam od toga što si naveo već pokušala. Prvo mi je pravnik u EDB-u rekao da napišem tu neku molbu i dostavim dokaze. Napisala sam na
3 strane i dostavila brdo dokaza. Pa,samo to da je zadnji račun plaćen 01.07.2007. a da smo predali ključeve i da je to sud overio 02.07.2007.
pa bi bilo dovoljno,ali ne zanima to ove životinje... Nisu ni pogledali. Veza nam i nije neka, znamo jednu od njihovih pravnica,ali ona kaže da direktor o tome odlučuje, a
on je naravno ,,nedodirljiv,, Sve po spisku mi ne pomaže,osim što nameravam da to objavim u medije. Sve u svemu, sad u petak poslali su nam preko
pandura Rešenje da će da bude plenidba 05.11. Ne zanima ih ako ne budemo kod kuće, obiće bravu i kad nas opelješe, staviće drugu i gotovo.
Dakle, osmanlije su bile oličenje pravednog društva u odnosu na ovu marvu! Moramo da platimo tuđe dugove, jer su se javna preduzeća zakonski
pokrila kako njima odgovara i ko nas ... Sreća samo što su sadašnji vlasnici stana imali neku podstanarku posle nas,pa je ona neko vreme plaćala,inače ko zna
za koliko bi nas okrpili.

Prošle srede nisam ujutru otišla na posao, jer sam imala nekih privatnih obaveza. U jednom trenutku neko pozvoni
na vrata. Otvorim, a ispred mene neki matori dvometraš kaže ,,Dobardan, ja sam sudski izvršitelj,, Došao sam da plenim
jer niste platili račun za struju... Prvo što mi je palo na pamet je da me zeza... onda shvatim da je totalno ozbiljan,ali mi
opet nije jasno... pa račun smo dobili pre par dana, nemamo dugovanja od ranijih meseci (osim za RTV ;) ), ...
a onda on reče da je to dug od ranijih godina za stan, u kome inače ne živimo od 2007. godine.
Pustim ga da uđe u kuću, jer mi ništa nije jasno. Onda mi objasni: dug se vuče negde od 2008. ili 2009. godine,
elektrodistribucija nas je tužila još 2011. ali mi nikad nismo dobili ništa od suda jer nam nisu znali novu adresu, pa
su preko MUP-a našli novu adresu, slali dopise ovde, ali mi to nismo podizali na pošti i tako... eto sad bi malo da plene...
Bila sam totalno u čudu! Zaista se često dešava da preporučenu pošiljku ne možemo da podignemo , jer pošta radi do
5 sati, a mi tada ili još kasnije dolazimo kući. Rekoh mu da smo se oko dotičnog stana sudili 15-ak godina sa tom
firmom, koja je na kraju dobila spor,a sada su u stečaju. Pokazujem mu papire koje i dan-danas čuvam, da smo 01.07.2007.
platili sve račune i potvrdu suda, kojem smo 02.07.2007. predali ključeve stana. Pričam i pokazijem nepobitne dokaze da to
nije naš dug,a on kaže da to treba da rešim sa EDB-om i za to vreme merka termo peć! Pita, da li da pleni sad ili da dođe za 15
dana sa policijom!?! Toliko sam vikala, jer je bio strašno neprijatan i izbacim ga napolje... Ukratko dalje: predam ,,molbu,, u EDB
sa svim dokazima da taj stan nije naš i da je dug nastao posle naše selidbe. Čak imam i Rešenje poreske uprave o otpisu poreza
na imovinu za taj stan od 2007. godine... Ništa ne pomaže...Kažu da smo morali da se odjavimo u roku od 5 dana od dana iseljenja
i da sad moramo da platimo nekih 20.000 din. duga ili će da nas plene. I to je to! Vide i oni da dug nije naš,ali ko vas hebe kad ne znate

sudski izvrsitelj ne sme da dodje da pleni stvari bez pratnje policije i resenju o zapleni zbog duga
pri tom mora da se napravi zapisnik itd
raspitaj se da nije neka prevara u pitanju

Nije. Bila sam u sudu posle ove njegove posete i tražili su dokaze da smo isplatili dug i mi smo im pokazali gore navedene dokaze.
Onda su nas uputili u EDB, iako sam ja već nakon te posete izvršitelja odmah nazvala onog njihovog pravnika i on mi je rekao da napišem tu molbu.
Posle suda, otišli smo u EDB, odneli tu famoznu ,,Molbu,, oni sve pregledali i rekli nam da se lepo vidi da dug nije naš,ali zakon kaže,,5 dana nakon
iseljenja,morate se odjaviti,, I tako... posle par dana, muž opet ode u EDB da vidi šta su odlučili,a oni već napravili zapisnik o tome , tj. molbu nisu ni
pročitali, i ja u petak od policajca, kojeg inače poznajem, dobijam kući popodne zaključak osnovnog suda za sprovođenje plenidbe 05.11.
Eto! U upravnim odborima javnih preduzeća sede partijski ljudi koji donose zakone, JP su se zaštitila ko beli medvedi,a raja nek plaća penale,
ko nas ... Kriv si i dokaži da nisi,a i kad realno dokažeš, opet si kriv, jer nam se može ! S.ranje!
A nisam napisala najvažnije: kada smo prešli u ovaj stan, plaćali smo račune za struju na ime prethodnog vlasnika neko vreme,a onda sam otišla u
tu istu centralu EDB-a da promenim na naše ime. Tada sam upitala njihovog šalterskog radnika ,,da li je novi vlasnik našeg bivšeg stana,, promenio
i na čije ime se vodi brojilo u bivšem stanu?,, Rekoh mu adresu i br. ,a ni mi reče da se još vodi na nas!!! Rekoh da ću doći sutra i doneti papire
da to više nije naše i šta treba da preduzmem da to promene. On mi je tada odgovorio da ne brinem,jer to je sada ,,naše (EDB-ovo) da proverimo ko je novi vlasnik,, a da mi nećemo imati nikakvih
problema". Verovatno nije znao na koga sad da zaduži brojilo,a da će se ovi majmuni sami javiti... I to sam navela u ,,molbi,, EDB-u, i rekla im
i usmeno, na šta su mi odgovorili, da li se sećam koji je to službenik bio?!? Rekoh samo- bio je muškarac, to je bilo pre 5 godina, a sve i da se on seća
toga, nije lud da sad prizna. Ma, ne zanima ih ni najmanje.

Тај ЕПС је лоповска дружина...немам коментар

Back