SIJAMSKE MACKE

ja bih kupio sijamsku macku do dva meseca, ali ne bih onu deblju sa vecom dlakom vec onu mrsaviju sto bih ja rekao pravu, neku kao na slici..
ako neko zna za ovavku neka mi javi..:) please..
sijamska-macka.jpg

ja bih kupio sijamsku macku do dva meseca, ali ne bih onu deblju sa vecom dlakom vec onu mrsaviju sto bih ja rekao pravu, neku kao na slici..
ako neko zna za ovavku neka mi javi..:) please..

Ova slika koju si postovao je slika mešanca sijamke starog i novog tipa... Stari, originalni tip sijamske mačke ima malo dužu dlaku, i manje izražene ekstremitete. Nju ćeš lakše naći, s obzirom da je i u Evropi a i kod nas daleko popularnija. Novi tip sijamske mačke je manje rasprostranjen...
Moj savet ti je da mačku potražiš na zoo-berzi (prvo se registruj). Tamo sam ja našla moju Heru :heart: Sve najbolje...

hvala ti tara puno... :D :D :D
koju od ovih ti imas i kako si zadovoljna?
znaci one deblje sa duzom dlakom ja ne bih, vec ovakvu nekakvu...
p.s. postavio sam oglas na zooberzi... :D

Moja maca je stari tip (thai mačka), i prezadovoljna sam!!! Umiljatije stvorenje u životu videla nisam!

S druge strane, jako se teško adaptirala kada sam je donela. Nakon što sam je pustila u sobu, zavukla se pod sto, i tamo ostala više od 5 sati! Naredne noći nisam uopšte mogla da spavam od njenog skakanja po celoj sobi i mjaukanja (verovatno je kukala za mama-mačkom i braćom i sestrama), tako da sam na kraju morala da je zatvorim u transporter da bih mogla malo da prilegnem. U prvih nekoliko dana je i hranu odbijala. Sada jede skoro sve što joj dam...

E sad... 3-4 dana kasnije, slika je bila POTPUNO drugačija. Hera nas je sve toliko zavolela, da mjauče samo kada hoće da se mazi (a zanimljivo je da uopšte ne kuka kada je gladna, kao sve ostale mačke...), i ne izbija mi iz krila gde leži onako kako je namestim i liže mi prste, majicu, ruke, sve! LOL!

Što se tiče navika, jako brzo i lako sam je vaspitala da vrši nuždu u pesku, da grebe grebalicu... Jedino ćeš možda imati problema sa tim da je navikneš da se ne penje na određene stvari i da ne ulazi u određene sobe u kući, pošto su sijamke generalno jako tvrdoglave i svojeglave... U prilog tome dovoljno govori činjenica da kad je stavim u krilo, ona ustane, ode negde, i za 2 minuta se vrati i sama mi legne u krilo... :hahaha:

Ovo je Hera...
3824735804_34260ff01f_o.jpg

Poslednja izmena:
ipak sam ja uzeo sijamca... muskog, 2 meseca starog...
danas je drugi dan i nista gore nije moglo da mi se dese.... popishkio se na moj krevet :S :S :S
josh je uplasen i slabo jede i prilazi... nadam se da ce se stanje promeniti... :D

sad je vec malo bolje, ali i dalje je uplashen.. i slabo jede... :(
uzeo sam thai, lepshe od tih modernih, mada sam ja hteo kao tog mesenca, ali gde ga naci... :S
ipak sam veoma zadovoljan mojim macorom :)
hvala tara na odgovorima :)

sad je vec malo bolje, ali i dalje je uplashen.. i slabo jede... :(
uzeo sam thai, lepshe od tih modernih, mada sam ja hteo kao tog mesenca, ali gde ga naci... :S
ipak sam veoma zadovoljan mojim macorom :)
hvala tara na odgovorima :)

Nema na čemu, i drugi put!
PS. Dobar izbor... hajde okači sličice da ga vidimo :heart:

Evo još jedne sličice moje mace :D
3873739295_7d471b769a_o.jpg

Poslednja izmena:
hocu tara samo da ga lepo slikam... :D
inache tvoja macka je preslatka...
imam osecaj da se jos uvek nije skroz oslobodio ali prema meni jeste, stalno mi se umiljava...
kad udje u dnevnu sobi ili kuhinju, pogubi se skroz, samo jurne do stepenica.... sa stepenica ne silazi, to je njegovo mesto...
samo ne znam kako da ga dozovem uvek moram ja da mu pridjem, mogu da vichem i kukam kao lud i mac mac po 10000000 puta ne pomaze.. valjda ce se i to vremenom popraviti :)

imam osecaj da se jos uvek nije skroz oslobodio ali prema meni jeste, stalno mi se umiljava...
kad udje u dnevnu sobi ili kuhinju, pogubi se skroz, samo jurne do stepenica.... sa stepenica ne silazi, to je njegovo mesto...
samo ne znam kako da ga dozovem uvek moram ja da mu pridjem, mogu da vichem i kukam kao lud i mac mac po 10000000 puta ne pomaze.. valjda ce se i to vremenom popraviti :)

Napravi mu mesto na kome će se uvek moći osećati sigurno, neki kutak koji će biti samo njegov i u koji kada se zavuče zna da mu se ništa neće desiti.
Kada ga zoveš, zovi ga isključivo po imenu.
Onda kada se odazove nagradi ga poslasticom, na primer, malim komadom mesa koje voli.
Pri tome, nemoj ga svaki put nagraditi, nego u na primer 7 ili 8 od 10 puta.
Nemoj da ti prilaziš njemu, nego pusti da on dođe kod tebe.
Mačke odlično čuju, nema potreba da podižeš glas. Zovi ga svojim normalnim glasom. Ukoliko neće da se odazove posle prva dva-tri puta, nemoj ga više zvati, nego sačekaj 15 minuta do pola sata ili još bolje neka on priđe tebi.

Svoj odnos sa njim shvati na sledeći način: vi ste svi deo jednog čopora, samo je potrebno uspostaviti hijerarhiju i međusobno poverenje.

:eek:
Reč je o uvreženom i potpuno netačnom stavu da su mačke usamljenici.
Na protiv, mačke se takođe organizuju u čopore o čemu svedoči hijerarhijska struktura koju uspostavljaju, baš kao i psi.
Uostalom, i lavovi žive u čoporima.

Lavovi su jedine macke koje zive u coporima......ostale su sve soleri ...samo kad je parenje tada su zajedno muzjak i zenka i to je to.

Back