Сигурност на форуму

Петар

Iskusan
Banovan
Poruka
6.981
Просто питање:

Колико сте,драги,цењени форумаши,сигурни да знате да је неко,са киме размењујете поруке,слике,евентуално се поверавате заправо та особа каквом се представља?

Другим речима,јесте ли сигурни да није нечији клон,неки фолирант,неко ко Вас било како може угрозити.

Молим без глупих коментара. Очекујем конструктивне и аргументоване одговоре. :think:

Kamera je zakon.

Ko se ustručava da se pojavi na kameru, totalno mi je sumnjiv/a. Može da bude bilo ko.

То и ја кажем.
Камера,евентуално телефон.

Али камера је кева. Имам случајеве који нису 'тели пред камеру,има их и сада. А дрве се,јер сам неповерљив. Ма не,вероваћу,пасао сам траву.

A kako me to neko moze ugroziti ? Privatne poruke ne razmjenjujem sa svakim , nego samo sa forumasima
cije sam pisanje dovoljno dobro upoznao . Ima djevojaka koje mi zatraze prijateljstvo . Uglavnom ih prihvatim
po automatizmu ali sa takvima ne ulazim u komunikaciju . Obicno to budu neke klinke koje zele na listi da
imaju sto vise prijatelja .

То и ја кажем.

Али камера је кева. Имам случајеве који нису 'тели пред камеру,има их и сада. А дрве се,јер сам неповерљив. Ма не,вероваћу,пасао сам траву.

E podsetio si me na jedan neobičan slučaj. Na SC naletim na jednog slepca i koji mi nije verovao da sam žensko, razmenili smo brojeve telefona i čuo mi glas, i oduševio se. :D
Pa ajd neki s razlogom se ne pojave ili ne daju broj telefona sasvim je opravdano ali u retkom broju.

Sve dok mi razgovor prija, meni je nebitno da li je to "klon" ili sta vec, mada u zavisnosti od teme razgovora, verujem da to moze kad tad izaci na videlo.

Sto se tice kamere, ja sam jedan od onih koji je izbegava, jednostavno jer mi je prvenstveno neprakticna, drugo, ne vidim razlog zbog kojeg bih morao da vidim nekog ako hocu da razgovaram sa njim, i na kraju, ne vidim uopste poentu gledanja preko web kamere umesto da izadjem negde sa tom osobom na kafu ili vec gde, ako je kontakt "emotivne" prirode.

Ako osoba odmah u pocetku trazi od mene da ukljucim web kameru , licno smatram to za uvredu iz tog razloga sto automatski kapiram da je osobi X bitnija moja fizicka pojava no sam razgovor sa njom.

Inace, nemam tu vrstu kompleksa oko svog fizickog izgleda, nebitno je da li sam ja u stvarnosti "ruzan" ili "lep" nije moje da sudim, stavise imam veliko samopouzdanje sto se tice toga, ali jednostavno ne volim video razgovor sa osobama koje nikad u zivotu fizicki nisam upoznao, pa cak ni sa onima koje znam. Da li cu ja nekome tako biti sumnjiv, ili sta vec, to me ne dotice.
Mada svi smo mi razliciti.

Sve dok mi razgovor prija, meni je nebitno da li je to "klon" ili sta vec, mada u zavisnosti od teme razgovora, verujem da to moze kad tad izaci na videlo.

Sto se tice kamere, ja sam jedan od onih koji je izbegava, jednostavno jer mi je prvenstveno neprakticna, drugo, ne vidim razlog zbog kojeg bih morao da vidim nekog ako hocu da razgovaram sa njim, i na kraju, ne vidim uopste poentu gledanja preko web kamere umesto da izadjem negde sa tom osobom na kafu ili vec gde, ako je kontakt "emotivne" prirode.

Ako osoba odmah u pocetku trazi od mene da ukljucim web kameru , licno smatram to za uvredu iz tog razloga sto automatski kapiram da je osobi X bitnija moja fizicka pojava no sam razgovor sa njom.

Inace, nemam tu vrstu kompleksa oko svog fizickog izgleda, nebitno je da li sam ja u stvarnosti "ruzan" ili "lep" nije moje da sudim, stavise imam veliko samopouzdanje sto se tice toga, ali jednostavno ne volim video razgovor sa osobama koje nikad u zivotu fizicki nisam upoznao, pa cak ni sa onima koje znam. Da li cu ja nekome tako biti sumnjiv, ili sta vec, to me ne dotice.
Mada svi smo mi razliciti.

Фино речено.
Само,ја рецимо,имам случај,да неко,са киме бих се евентуално спријатељио,ко не живи близу,не жели пред камеру,а уверава ме да не може итд.
Овде могу да нађем пријатељство,емотивну везу имам,а и да је немам,не бих је ни тражио на сајтовима/форумима. ;)

Просто питање:

Колико сте,драги,цењени форумаши,сигурни да знате да је неко,са киме размењујете поруке,слике,евентуално се поверавате заправо та особа каквом се представља?

Другим речима,јесте ли сигурни да није нечији клон,неки фолирант,неко ко Вас било како може угрозити.

Молим без глупих коментара. Очекујем конструктивне и аргументоване одговоре. :think:

То и ја кажем.

Ima osoba koje su bas stidljive . Ja ovdje imam forumasku prijateljicu sa kojom sam se dopisivao skoro dve godine a nisam joj vidio sliku .
Poceli smo se druziti na neobican nacin a u pocetku sam mislio da je neciji klon . Kasnije sam vidio da je izuzetno fina djevojka .
Tek nedavno smo sklopili prijateljstvo preko FB i tada sam prvi put vidio kako izgleda . Iznenadio sam se da je vrlo lijepa djevojka .
Steta sto sam za nju prestar pa nije primjereno da joj se udvaram .

Ima osoba koje su bas stidljive . Ja ovdje imam forumasku prijateljicu sa kojom sam se dopisivao skoro dve godine a nisam joj vidio sliku .
Poceli smo se druziti na neobican nacin a u pocetku sam mislio da je neciji klon . Kasnije sam vidio da je izuzetno fina djevojka .
Tek nedavno smo sklopili prijateljstvo preko FB i tada sam prvi put vidio kako izgleda . Iznenadio sam se da je vrlo lijepa djevojka .
Steta sto sam za nju prestar pa nije primjereno da joj se udvaram .

Да,сад сам стидљив и седећу заточен у кући. Ма,да.
Ја се са особом дописујем дуже време,а иста нема намеру ни на веб кем,а камо ли да се видимо.

Шта закључити? Стидљивост?! :lol:

Ја се са особом дописујем дуже време,а иста нема намеру ни на веб кем,а камо ли да се видимо.

Ja ti kazem da sam se sa djevojkom dopisivao dve godine i nisam joj vidio sliku . Za sebe je odmah rekla da je stidljiva .
Uz mene se dosta oslobodila . Pre toga je samo pregledala tudje profile a nije napisala ni jedan post . To mi je bila neka
indicija da je klon a bio sam siguran da je klon jedne druge forumasice sa kojom sam se prije toga posvadjao .
Sada je ovdje vrlo cijenjena forumasica i ima dvadesetak prijatelja . Ne vjerujem da joj je neko osim mene vidio sliku /
Prosto je takva , mada je osoba koju bi svako ozenio .

Pa rekao si da se dopisujes, ali vrlo je bitno kakva je ta vrsta dopisivanja, kakav je vas odnos, u sustini to bi ti sam trebalo da provalis.

U slucaju da se ja dopisujem sa nekim veoooma dugo, OK rekao sam da ne volim kameru, ako bih bio ravnodusan mozda bih pristao da ukljucim prokletu kameru nakon duzeg vremena i nakon milion ubedjivanja koliko da ne smara vise, ako pak sa drugim ljudima normalno komuniciram preko web kamere a "iskljucivo" sa tom osobom izbegavam, ocigledno da je u pitanju stidljivost, ILI mozda ja pogresno kapiram tu osobu shvatajuci da sam se svideo toj osobi ali ja ne zelim da narusim prijateljstvo i dajem nekome laznu nadu tim (ako mogu reci "prisnijim " ) kontaktom. Ili sam zaista psihopata koja se predstavlja da je neko drugi.

naravno da treba biti obazriv kome dajes skajp , jer mozda je taj neko mason, tajni agent cie ili ludi policijski detektiv koji vas juri zbog pedofilije, nekrofilije, i ko zna cega i moze tako da vam se slika lako nadje u sutrasnjem jutarnjem dnevniku na poternici.
:rtfm:
recimo oni imaju svoje zaposlene i posmatraju korisnike, ako uoce da neko stavi :mrgreen: zavedu ga pod narkoman, trgovac drogom, i ide u program za procesuiranje i analizu tekstova, i prema tome mu podesavaju i salju :manikir: neku, koja ga navede na chat i kameru i onda... moze da se slika.

naravno da treba biti obazriv kome dajes skajp , jer mozda je taj neko mason, tajni agent cie ili ludi policijski detektiv koji vas juri zbog pedofilije, nekrofilije, i ko zna cega i moze tako da vam se slika lako nadje u sutrasnjem jutarnjem dnevniku na poternici.
:rtfm:
recimo oni imaju svoje zaposlene i posmatraju korisnike, ako uoce da neko stavi :mrgreen: zavedu ga pod narkoman, trgovac drogom, i ide u program za procesuiranje i analizu tekstova, i prema tome mu podesavaju i salju :manikir: neku, koja ga navede na chat i kameru i onda... moze da se slika.

Уопште није духовито.

Back