Sibirski haski

А зашто дозвољаваш да је уједе крпељ? Крпељи преносе две опаке и смртоносне болести ако су заражени а то икада не знаш
Обавезно је заштити неким осд препарата за против крпеља , а то је обично и препарат и против бува.Узми онај у ампули јер они у спреју због њене дупле длаке немају сигурно дејство. Ампуле се узимају према килажи пса и упутству како се наноси садржај. и колико дуго траје дејство, обично је то месец дана.

А зашто дозвољаваш да је уједе крпељ? Крпељи преносе две опаке и смртоносне болести ако су заражени а то икада не знаш
Обавезно је заштити неким осд препарата за против крпеља , а то је обично и препарат и против бува.Узми онај у ампули јер они у спреју због њене дупле длаке немају сигурно дејство. Ампуле се узимају према килажи пса и упутству како се наноси садржај. и колико дуго траје дејство, обично је то месец дана.
Ja kotistim Ektanon razblažen u prskalicu i našpricam ih obe prije šetnje svuda...i po vratu i stomaku i oko ušiju...i kad se vratimo u boks pregledam ih i uvijek nađem male krpelje na dlaci i pokupim ih ...znači neki mi promakne i ode do kože.....to mi je jeftinija verzija...a znam da su za haskije najbolje tablete koje djeluju mjesec dana...skuplje su...ogrlice znam da nemaju efekta....jedino se ektanon pokazao dobar i protiv buha i krpelja...

Ja kotistim Ektanon razblažen u prskalicu i našpricam ih obe prije šetnje svuda...i po vratu i stomaku i oko ušiju...i kad se vratimo u boks pregledam ih i uvijek nađem male krpelje na dlaci i pokupim ih ...znači neki mi promakne i ode do kože.....to mi je jeftinija verzija...a znam da su za haskije najbolje tablete koje djeluju mjesec dana...skuplje su...ogrlice znam da nemaju efekta....jedino se ektanon pokazao dobar i protiv buha i krpelja...
Зато сам ти и препоручио ампулу, што са њом разгрнеш и длаку и подлаку и нанесеш директно на кожу. Ово је све добро али несигурно.

Sterilizacija ženki ili ne ??? Šta vi mislite o tome..... Imam već problema u dvorištu sa kucanjom... Čitavu noć laju.... I komšije se žale.... Jedna je u tjeranju.... Razmišljam o sterilizaciji obe....ne planiram ih razmnožavati...a ne želim probleme sa komunalnom i komšilukom.... Ne znam šta da radim 😢😢😢😢😢😢

На основу сопственог искуства мислим да то треба да урадиш, и то што пре код обе. Медицински гледано готово ћеш сасвим избећи проблеме и страхове од тумора материце и јајника нарочито када буду старије, Такође на известан начин ћеш да их подмладиш. Моја стара женка је после првог и јединог штењења серилисана и поживела је у здрављу шеснаест и по година.
Да и не говоримо о овим проблемима које си поменуо.

На основу сопственог искуства мислим да то треба да урадиш, и то што пре код обе. Медицински гледано готово ћеш сасвим избећи проблеме и страхове од тумора материце и јајника нарочито када буду старије, Такође на известан начин ћеш да их подмладиш. Моја стара женка је после првог и јединог штењења серилисана и поживела је у здрављу шеснаест и по година.
Да и не говоримо о овим проблемима које си поменуо.
Pa i ja mislim da je to najbolje... Ovako stalno pratim i strepim kad će tjeranje...ne smijem ih ni šetati...a žao mi ih zatvoriti u boks dok traje...plus što je jedna agresivnija i nervoznija... Opet sa druge strane se bojim komplikacija poslije sterilizacije... Kako se oporavlja pas...ipak je to operacija...ne znam još šta da uradim...žao mi ih je ali riješila bi probleme sa kucanjom i komšijama.. hvala na savjetu..

Moja ženka mješanka haskija se sad linja...u januaru...svaki dan je četkam ...boravi vani u boksu... Nije toplo vrijeme pa ne znam je li normalno da se haski zimi linja i gubi zimsku podlaku...a i u tjeranju je sad pa mislim da nije zbog toga pojačano opadanje dlake ??? Pozdrav svima i sve najbolje u novoj godini 😊🎆🎆🎆

Moja ženka mješanka haskija se sad linja...u januaru...svaki dan je četkam ...boravi vani u boksu... Nije toplo vrijeme pa ne znam je li normalno da se haski zimi linja i gubi zimsku podlaku...a i u tjeranju je sad pa mislim da nije zbog toga pojačano opadanje dlake ??? Pozdrav svima i sve najbolje u novoj godini 😊🎆🎆🎆
Сасвим нормално јер њен организам ради по биолошком сату. Ово никако није зима, нарочито за Сибирце.
Само ти њу четкај, све је у реду и не брини.

Poslednja izmena:
Kako šetati dvije haskice normalno ? ... Evo šetam ove moje stalno zajedno i otpočetka pokušavam da ih korigujem da ne vuku , ali nikako da uspijem... Imam i problem jer nekad polude i počnu se ganjati oko mene pa se zapetljaju povocima i moram ih razdvajati....ova starija postane i agresivna prema meni i jedva je smirim...ne smijem ih pustiti jer je blizu ulica i djeca prolaze... Ne znam kako da ih smirim u šetnji da ne luduju...strah me je i da mi se istrgnu iz ruku dok ih raspetljavam... Pogotovo kad ugledaju drugog psa...e tad isto polude i oko mene se zapetljaju i jedva ih smirim.....ne znam kako da ih normalno vodam...jer ne mogu jednu pa drugu posebno izvoditi jer kad ovu stariju pokušam samu šetati ova druga u boksu zavija za nama.....i to sam pokušavala...ako neko može da mi objasni kako da ih smireno šetam bez ludiranja i zapetljavanja.....samo da budu smirene i bez trzanja i vuče ...

Сибирци су радни пси и шетња их не задовољава јер морају да се истрче, а то значи више километара.
Обавезно их стави на дуги поводник и пусти их увек да иду испред тебе. Они нису пратиоци. Зато је њихово највеће уживање .а и тошење снаге и енергије у запрези.Бицикл и прави ам за вучу ( X back) су идеално решење
стаза 1.jpg

стаза 2.jpg

Што се тиче понашања на улици то мора да се учи од времена када су стари 3-4 месеца

Сибирци су радни пси и шетња их не задовољава јер морају да се истрче, а то значи више километара.
Обавезно их стави на дуги поводник и пусти их увек да иду испред тебе. Они нису пратиоци. Зато је њихово највеће уживање .а и тошење снаге и енергије у запрези.Бицикл и прави ам за вучу ( X back) су идеално решењеPogledajte prilog 846935

Pogledajte prilog 846936

Што се тиче понашања на улици то мора да се учи од времена када су стари 3-4 месеца
Koliko tako pređete?
Jesi merio nekad?

Они Аруена гутaју километре.Бар два пута недељно смо пролазили по петнаестк и више километара бициклом, а днево по 4 - 5 километра у шетњи од куће до Ушћа и назад.Наравно не по сунцу и врућини.

Poslednja izmena:
Они Аруена гутју километре.Бар два пута недељно смо пролазили по петнаестк и више километара бициклом, а днево по 4 - 5 километра у шетњи од куће до Ушћа и назад.Наравно не по сунцу и врућини.
Oni uživaju a mogu misliti kako je tebi na biciklu po poljskom putu :lol:

Ре 75. а кад идете у шетњу пробај да и водиш на овако дугом поводнику да би могли да иду испред тебе и који увек можеш за трен да скратиш ако посоји потреба.Pogledajte prilog 848595
Pokušavala sam i sa dugim povocima...špaga deblja od 6 metara , obe tako zavezane i šetnja bude ok...ali onda se u jednom trenu razigraju i počnu oko mene da trče i zapetljaju se tako...i mene i sebe hahahhaa ...znate kad ih uhvati ono njihovo ludilo pa počnu da se ganjaju...tako da mi je to bio problem sa dužom špagom... Sad ih ponekad odvedemo u park za pse...ali rijetko zbog virusa i naroda...to je sad problem...samo se nadam da će se haskice postepeno sa sazrijevanjem smiriti pa će biti i mirnije u šetnji...pozdrav...hvala na savjetima 😊

Ре 75. а кад идете у шетњу пробај да и водиш на овако дугом поводнику да би могли да иду испред тебе и који увек можеш за трен да скратиш ако посоји потреба.Pogledajte prilog 848595
Imam od pre nekoliko nedelja u komsiluku brata i sestru ( jedan lepsi
od drugoga, kao iz bajke) starih 10 nedelja, ali vidim da ih izvode na desetak minuta ujutru, imaju i dvoriste, ali to je sve nista, bracni par
sa dva mala deteta, a stenci su san snova. Razigrani, lepi "debeljuskasti", slikacu ih nekada.

Ove prelepe haskije stvarno srecem svakog jutra i nesto razmisljam
kako su haski ( zajedno sa recimo nemackm ovcarem) zapravo simbol
psa pri cemu su haski nekako jos vise slicniji vuku jer se vec radjaju
prelepi i da nemaju one bele boje i place oci covek bi pomislio da su to
mali vucici. Radjaju se kompletni za razliku od drugih rasa, a tu ukljucujem
i ovog mog jer je i sa osam nedelja nije bas mnogo licio na psa,
a ovi su vec sa rodjenjem sa gotovom lepotom. Sve je tu, dlaka, ushi,
osmeh, ludovanje, igra.

Ima li neko iskustva sa ženkom haskija u fazi nosanja igračaka i cvilenja... evo moja druga haskica počela nosati lopticu i cvili i krije je ...ponaša se kao da ima kučiće....i ova starija Nela je prije isto to radila pa je prođe....a Bela sad to isto radi... sad će joj biti dvije godine...pa mislim da je nije uhvatio taj nagon roditeljski pa se to dešava...čitala sam o tome , ali me zanima da li je još neko to doživio i kako se ponašati sa njom tad...jer neće da ide u šetnju...ako i izađe juri kući brzo do svoje loptice i cvili... nadam se da joj to ne utiče na zdravlje...ne planiram da ih parim i razmnožavam...ali sam razmišljala i o sterilizaciji...

Ima li neko iskustva sa ženkom haskija u fazi nosanja igračaka i cvilenja... evo moja druga haskica počela nosati lopticu i cvili i krije je ...ponaša se kao da ima kučiće....i ova starija Nela je prije isto to radila pa je prođe....a Bela sad to isto radi... sad će joj biti dvije godine...pa mislim da je nije uhvatio taj nagon roditeljski pa se to dešava...čitala sam o tome , ali me zanima da li je još neko to doživio i kako se ponašati sa njom tad...jer neće da ide u šetnju...ako i izađe juri kući brzo do svoje loptice i cvili... nadam se da joj to ne utiče na zdravlje...ne planiram da ih parim i razmnožavam...ali sam razmišljala i o sterilizaciji...
Ако не желиш да их париш стерилизација корак који треба да предузмеш првенствено из здравствених разлога.
Значајно је тиме штитиш и продужаваш активни век, лешавај је оних стресова улажења у еструс , а без комплтног репродукционог циклуса. Штитиш је од тумора на млечним јајним жлездама.
Ово понашање ми личи на понашање у тзв. лажној трудноћи.Није ништа опсано , али је треба лишити тих мука.

Back