Sibirski haski

Добро је да му дајеш ту храну.Пробај да га хранииш са по неколико гранула у шаци, мало по мало. Имај стрпљења, нека поједе и само неколико гранула -добро је. Следећи пут ће да поједе више.Имај стално на уму да га враћаш са прага смрти.Срећно !

viber_image_2022-04-04_15-43-28-744.jpg

Nase dvoriste

Imam problem sa zavijanjem haskica...komšije mi pričaju kad nismo tu da zavijaju...i ja sam ih čula kad neki psi laju da i one krenu zavijati...obe budu zajedno u boksu...redovno ih izvodim u šetnje svaki dan po tri puta... hranim ih dobro i sve normalno...jednom sam ostavila mob. u boksu i snimala cijelu noć i preslušavala kad zavijaju... često pred zoru i tokom noći ili po danu kad psi laju... problem je što se komšije žale jer je baš bučno i nezgodno i nama kad nam kažu...jer ljudi idu na posao i sigurno im smeta...pa ne znam ima li neko rješenje da im stavim nešto u boks i da se aktivira na zvuk da ih prekine...šta bi moglo da im skrene pažnju u trenu i da stanu...ako neko zna neka piše savjete...hvala.

Imam problem sa zavijanjem haskica...komšije mi pričaju kad nismo tu da zavijaju...i ja sam ih čula kad neki psi laju da i one krenu zavijati...obe budu zajedno u boksu...redovno ih izvodim u šetnje svaki dan po tri puta... hranim ih dobro i sve normalno...jednom sam ostavila mob. u boksu i snimala cijelu noć i preslušavala kad zavijaju... često pred zoru i tokom noći ili po danu kad psi laju... problem je što se komšije žale jer je baš bučno i nezgodno i nama kad nam kažu...jer ljudi idu na posao i sigurno im smeta...pa ne znam ima li neko rješenje da im stavim nešto u boks i da se aktivira na zvuk da ih prekine...šta bi moglo da im skrene pažnju u trenu i da stanu...ako neko zna neka piše savjete...hvala.
Нема! Сибирци не лају, али завијају. То је зов дивљине и за њега нема лека.Вероватно не завијају када сте ви код кућеЗавијање не мора да уде знак да им нешто смета јер они као и вуци "певају".Ваши су пси очигледно певачи и то тешко може да се промени.

Kad sam tu u kući i kad počnu zavijati ja izađem i pljesnem rukama i one prestanu...a često čujem i druge pse u okolini kad laju da se tad i one aktiviraju zavijanjem... čitala sam da tako komuniciraju sa drugim psima u daljini...traje to kratko ali glasno hahahaha ova mlađa počne da vrišti kao da je neko tuče...i odjednom stanu obe...meni lično to ne smeta...volim i kad pričam sa njima pa počnu na mene da galame ...kad uđem u boks pozdrave me kratkim zavijanjem, i ja njih isto 😆

Na taj način im samo ohrabruješ i osnažuješ ponašanje koje ne želiš da imaju.. :)

Ako neko ponašanje ne želimo kod svojih pasa, onda - čak i ako ih nećemo kažnjavati kada to rade - potrebno je makar da ih ne nagrađujemo..
(nagrada je bilo koji naš gest u kojem oni uživaju..)
То је тачно Ђурђија, али бих да скренем пажњу на један други аспекат завијања.Сибирцима је то начин гласања, они не лају..Завијање је један од начина комуникације и међусобно и са нама.То се не дешава стално , а кад звијају то је с разлогом и није ништа аларманто као понашање.Ко не може да поднесе и завијање не треба да чува Сибирце.

То је тачно Ђурђија, али бих да скренем пажњу на један други аспекат завијања.Сибирцима је то начин гласања, они не лају..Завијање је један од начина комуникације и међусобно и са нама.То се не дешава стално , а кад звијају то је с разлогом и није ништа аларманто као понашање.Ко не може да поднесе и завијање не треба да чува Сибирце.
Slažem se sa svime što si rekao. 👍 Mada, ako sam ispravno razumela, nisu oni problem za samu re75 .. nego za njene komšije, jer im smeta buka koju prave i bune se..

Back