Sibirski haski

I bio sam pretpostavio da mogu da izvedu više štenadi jer su snažni psi, samo me zanimalo ovo za 9 štenadi odmah u prvom leglo koliko je česta pojava. Sad vidim da za ženku sibirskog hasija to i nije neki preveliki teret.

I bio sam pretpostavio da mogu da izvedu više štenadi jer su snažni psi, samo me zanimalo ovo za 9 štenadi odmah u prvom leglo koliko je česta pojava. Sad vidim da za ženku sibirskog hasija to i nije neki preveliki teret.

Pa skoro svaki pas moze da " izvede" svoju decu, to uopste nema veze sa visinom, tezinom ili rasom.
I svinja nekada ima deset, jedanaest praseta. Zasto bi haski bio tu neki izuzetak?

Pa skoro svaki pas moze da " izvede" svoju decu, to uopste nema veze sa visinom, tezinom ili rasom.
I svinja nekada ima deset, jedanaest praseta. Zasto bi haski bio tu neki izuzetak?

Тачно Рајела, то је особина свих сисара.
Она мала луталица за коју сам тражио некога да је удомим је окотила седам комада и , хвала Богу, сви су били и остали живи и здрави врло напредни.

Тачно Рајела, то је особина свих сисара.
Она мала луталица за коју сам тражио некога да је удомим је окотила седам комада и , хвала Богу, сви су били и остали живи и здрави врло напредни.

Nema sada veze sa temom, ali mi je palo na pamet da neki sisari ( ne mislim bas na slonove i nosoroge) dobiju samo jedno mladunce, dva su vec senzacija, a o tri i da ne govorimo.
Valjda je priroda to tako uredila.

Хоћу само да потсетим ко су били и како су изгледали пси који су Сибирце увели у легенду

seppala-y-togo-1.jpg

gcard32a-1.jpg

his18-1.jpg

Znam kakav pogled imaju. :) Ali ovaj pas izgleda ne voli da se slika, uši su mu spuštene. Ni moja Mrvica ne voli da se slika, kad god uspem da uslikam nešto više od guze dok beži, uši su dole.

Добро си приметила да је напет :ok: и да окреће уво. Видиш само пар секунди раније како му стоје уши. Он гледа у мене , али у исто време и ослушкује, јер долази ред и на њега за ове радње које не воли.

-1-4.jpg

2-2.jpg

Aha, to je dakle! :D Ujakov haski je obožavao da kvasi noge i stomak u reci, ali leđa su uvek ostajala suva.

Чудан је по некад тај њихов однос према води. Моја Лајка је прескакала барице када идемо улицом после кише и ако случајно стане у неку отресала је шапу са толиким гађењем да је било смешно гледати је.

Морам да поделим радост са вама!!!
Нисам више усамљени вук, стигао ми је управо нови члан чопора.
Време је лоше и слике у покрету су мало слабије, али нема везе!!!

1-6.jpg

2-3.jpg

3-3.jpg

To je odrastao pas ?
U svakom slucaju - neka je sa srecom Vase zajednicko druzenje i igrarije ...:klap: :bye:

Има годину дана , то се код њих још не рачуна у одраслог пса, мада физички тако делује.
Хвала на лепим жељама:hvala:

Ова женка је мога брата и ја је чувам. Од тренутка када су се угледали не раздвајају се и јурцају без обзира накишу .
Трче и скачу заједну као да су то вежбали читавог живота.

---2-1.jpg

---1-2.jpg

---3-1.jpg

Pozdrav svim ljubiteljima haskija i životinja. Interesuje me vaše mišljenje o varijacijama u unutar rase haski. Na primer razlike u krznu (dužina, gustina, poddlaka), građi, veličini ušiju... Čitao sam malo o ovome ali nemam još uvek potpuno formirano mišljenje. Hvala :)

Вујке, не ради се ту о варијацијама него о индивудалним особинама. У истом леглу ћеш наћи штенце који имају различиту боју очију и различиту боју длаке.Што се тиче крзна оно је код свих у основи исто - горња покровна длака и подлака. Али дужина и густина јако много зависе од поднебља и услова у којима живе. Као и вукови они се прилагођавају средини. Друга ствар је да су они индивидуално различити , на пример свако има другачију маску лица , као што свако од нас има своју физономију. Надан се да сам ти бар мало помогао.
поздрав!

blyBAmI.jpg

Back