Shvatanje života

Zelena milja

Poznat
Poruka
8.326
Koliko život shvatate ozbiljno?
Da li puštate da se stvari same dešavaju, znajući da na neke od njih ne možete uticati?
Da li se grčevito držite svojih zacrtanih ciljeva, ne odstupajući ni za milimetar?
Ili se prilagođavate situaciji?

Ljudi se vremenom menjaju. Prioriteti takođe.Ali karakter manje-više ostaje isti.

Da li ste apsolutno sigurni da vas na tom životnom putu ništa ne može poremetiti i promeniti način razmišljanja?
Pod krilaticom " Nikad ne reci nikad!"
da-li-postoji-du-a-evo-ta-nauka-ka-e-3.jpg

Autorska

Некад давно сам мислио да га ја могу уређивати. Када сам схватио да не могу онда сам се запитао "шта да радим". Касније када сам спознао Господа, увидео сам да животом управља Божија воља. Наравно да је човеку дата и његова слободна воља али предност има Бог.....ја бих рекао.

Da li puštate da se stvari same dešavaju, znajući da na neke od njih ne možete uticati?
Da li se grčevito držite svojih zacrtanih ciljeva, ne odstupajući ni za milimetar?

Ljudi se vremenom menjaju. Prioriteti takođe.Ali karakter manje-više ostaje isti.

Da li ste apsolutno sigurni da vas na tom životnom putu ništa ne može poremetiti i promeniti način razmišljanja?
Pogledajte prilog 1471319
Autorska
Nikada nije kasno da budemo ono što želimo da budemo . nema ograničenja u našem vremenu , eventualno žal za učinjenim ili neučinjenim .
Jako je bitno prihvatiti to stanje i gledati na život bez stresa i samosaželjevanja
Gledati šta može da se tu popravi ili da se izvuče ono najbolje iz toga
Možeš da se promeniš ili ostaneš isti ! Nema pravila
Možemo da iskoristimo prilike ili da sve pokvarimo
Treba shvatiti da se vreme nikada ne poklanja dobija ili gubi
Jednostavno život se troši i treba znati da ne prolazi vreme , nego mi u vremenu i život ti je samo jedan u ovom vremenu
Iskoristi ga i oblikuj kako tebi odgovara samo ga ne siluj previše izgubićeš dragoceno svoje vreme !
Da skratim priču , živi svoj život kako ti odgovara i godi tebi i tvojoj duši .
Normalno da se mora kad kad vršiti neko nasilje nad svojom prirodom kako bi se uklopio u neke forme društva koje se nameću , ali svedi to na minimum .

Poslednja izmena:
Iz dana u dan-uvek drugačije.
Naiđe dan kad treba život isterati, sve nešto jedva, ali da se istera do kraja, pa sledeći dan bude lakši, pa idući je nešto između, a neki dan bude baš lepo-sve kako očekujemo;
Otvorim prozor oko 7-divno sve izgleda: Neki smo uveliko na poslu, neki se tek razbuđujemo, neko ide iz svoje smene pravo u krevet i nema ih do podne..; Neko će dobiti neku glupu vest... neko baš sjajnu!
Dinamika!
Koliko ozbiljno shvatam život? Onoliko koliko ozbiljno shvatam samu sebe!

Poslednja izmena:
Razmišljam nešto. Npr, dentalno, ok...realno, nema tu razmišljanja, to je malo viša stvar.
Uvek sam maštala da se udam za stomatologa... kad ono prva ljubav- baš stomatlog, pa odmah nešto ispade bezveze. Heh. Bez veze baš.
Ujutro treba da se žalim stomatologu za kog sam jednom trebala da se udam. Lajk, whaaaat?

Razmišljam nešto. Npr, dentalno, ok...realno, nema tu razmišljanja, to je malo viša stvar.
Uvek sam maštala da se udam za stomatologa... kad ono prva ljubav- baš stomatlog, pa odmah nešto ispade bezveze. Heh. Bez veze baš.
Ujutro treba da se žalim stomatologu za kog sam jednom trebala da se udam. Lajk, whaaaat?
oš druga da te povežem s njim...? :D:cool:

Ne. Ne shvatam zivot ozbiljno, ali znam da se zivot sastoji od odluka. Dakle ako izaberes pogresnu odluku, nastaje nesreca,
ako izaberes ispravnu odluku, lepo ti ide... prirodne nesrece ne mozes da kontrolises, ali nemoj izazivati sudbinu...

Život je kao rafting nepoznatom rekom. Nosi te, a ti veslaš tako da sto bolje savladas prepreke i sto mirnije prodjes.

I uspeh te plovidbe najvise zavisi od nase sposobnosti da na vreme uocimo prepreke i da ispravno odveslamo.

Ali rafting nije samo beskonacno veslanje, vec pre svega dobra zabava :)

Zato se i treba kvalitetno zabavljati u zivotu.

I ne shvatati ga previse ozbiljno, jer sto bi rekao Gručo Marks, "ionako se niko nije živ iz njega izvukao" :)

Autorska
Vozim veleslalom.
oduvek.
i kad mi se čini da sam u mirnom periodu svog života opet je neki spust niz led u pitanju...

ali još uvek sam na nogama. videćemo dokle

Autorska
Samo glupi ljudi ne mjenjaju misljenje, znaci da nisu nista naucili u zivotu.

Poslednja izmena od moderatora:

Autorska
Više za forum Filozofija?

Budući da mi ne možemo kontrolisati druge ljude, kao ni uticati na razvoj događaja oko nas, ono što zovemo često "sudbinom", treba se pomiriti sa tim da "život" nosi nešto što će nam nekada biti ugodno a nekada neugodno.

Svakako da sami kreiramo mnogo toga, šta radimo, sa kime se družimo, sa kime živimo, izbor je svakako veliki, čime ćemo se baviti, koje ćemo ljude izbegavati a sa kojima ćemo se upuštati u bliže odnose. Pa ipak, držim se toga da je bitno umeti videti kada su nam neka vrata otvorena i tuda ići. Verujem da su otvorena vrata "promisao" Boga, Univerzuma, kako bi već zvali. A ne sedeti ispred zatvorenih ili kukati što su zatvorena. I da je mudrost znati prepustiti se i prihvatiti mirno mnogo šta to ne zavisi od nas, već umeti plivati po talasima i prilagođavati se. Te veštine se uče, zati i imamo iskustva i trebalo bi da učimo nešto iz njih.

Autorska
ozbiljan sam i neozbiljan..... dakle... klackam se.....
zavisi od situacije....
nemam ciljeve......
nisam obdaren veštinom prilagođavanja.... što predstavlja jedan minus u mom karakteru...
nepromenljivost karaktera je samo privid dužine ili kratkoće našeg života.... kad bi smo živeli... recimo oko 500 godina.... stekli bismo utisak da je karater fluidan...
ako je ono s druge strane mene snažnije... silovitije... sigurno će me promeniti....

Back