Prva dva susreta reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore su organizovana u Zagrebu, mislim da ih je organizovao klub gospodina Bana.
Prvi turnir je opravdao naziv susreta reprezentacija, jer su u timu Hrvatske bili Reljić, Klara, Kolakušić, Pokrajac, itd. a u timu SiCG Miljan Đurašinović, Pele, Stojanović... Susret je i završen rezultatom 3:3.
Drugi turnir je takođe organizovan u Dubravi, ali je fightcard na srpskoj strani bio dosta lošiji, što nije smetalo da se događaj izreklamira kao susret reprezentacija. Raša iz BG, koji je prisutan na nekoliko domaćih MMA foruma, upozoravao je pre samog događaja da ekipa koja predstavlja Srbiju se ne može nazvati reprezentacijom, kao i da se na nekim internet portalima koji su reklamirali događaj iznose neki pogrešni ili preuveličani podaci o srpskim borcima koji su nastupali, kako bi se prikazali boljim nego što jesu i kako bi se napumpala atmosfera. Događaj je i direktno prenošen na nekoj lokalnoj televiziji.
Rezultat je na kraju bio 6:0, što je na internet portalima propraćeno dosta euforičnim komentarima, a realni komentari su bili da je Igrcov protivnik bio za 5 klasa slabiji, slični su bili komentari i za ostale borbe.
Igrc razbija protivnika
Moj komentar na jednom forumu je bio tada:
Cestitke UFK Ban na pobjedi. Vidim da su pregazili protivnike.
Ono sto je meni malo glupo je sto svako moze da sakupi 5 mladica iz SiCG i nazove ih reprezentacija SiCG. Ja nisam dobro upoznat sa UF ovde u Srbiji, ali kad je bio prosli susret "reprezentacija" Hrvatske i SiCG, cini mi se da su nastupali fajteri koji su u tom trenutku vazili za najbolje. Tako smo na jednoj strani imali Petkovica, Miljana Djurasinovica, itd. a na drugoj strani su bili i Pokrajac, Goran Reljic, itd. To ovaj put bas i nije bio slucaj, cini se da protivnici iz SICG nisu bili na nivou domacina.
Na šta je g-din Ban odgovorio:
Nisam ja birao predstavnike SCG,uostalom Đurašinović je povrijeđen,a Petković je imao neke druge planove vezano uz datum našeg eventa,a koliko mi je poznato,Saša Lazić i Pele su podjednaki što se rezultata tiče(i u međusobnom susretu).Na ovom eventu se je za SCG borio i Milan Maljković koji je odličan borac(finalista Strabag kupa u uf-u i 3. na svjetskom muay thai prvenstvu),pa onda mali Džakić-šampion SCG u muay thai-u,itd...
Biti će uzvrat u Beogradu,pa se nadam da će obje selekcije doći u još jačim sastavima(ako je to moguće).Pozdrav..
Sledeća dva susreta "reprezentacija" bila su u Novom Sadu, pri čemu je ovog puta bilo dosta komentara da hrvatski borci koji nastupaju ne spadaju po kvalitetu u najbolje, a u Čačku predstavnici Hrvatske nisu zadovoljavali čak ni kriterijum da su Hrvati

Tako da sve to postaje komično. Ali logično je da će organizator pre izreklamirati događaj kao susret Srbije i Hrvatske i rasprodati dvoranu, nego kao susret Srbije i Slovačke.
Ako se ne varam, sledeći susret "reprezentacija" je zakazan u Osijeku, pri čemu će srpske borce selektovati Baštinac, tako da se sapunica nastavlja :-?
Najpoštenije bi bilo da se obe strane usaglase i prekinu praksu reklamiranja ovih događaja kao susreta reprezentacija, ali sumnjam da će se organizatori odreći mogućnosti da ostvare bolju posetu i zaradu.
EDIT: vidim da je Ban odgovorio na neke stvari iz mog posta pre nego sto sam ga otkucao