Shooto - MMA (Ultimate Fight)

Znam da su i ljudi koji vode ovde MMA klubove (nazalost malo nas ima), posteni i pravi sportisti. Mislim da si bio zadovoljan mecevima i sudjenjem u Novom Sadu? Tada je taj turnir bio u nasoj organizaciji (tacnije Dejan iz Kule je imao najveceg udela u svemu tome).... Nazalost nisu uvek pravi ljudi tamo gde bi trebalo da budu i zato se desavaju ovakvi ruzni dogadjaji...

ShooterMMA:
Ponovo da napisem moje vidjenje. U organizaciji turnira u Cacku su postojale cini mi se 3 strane BBSavez (coveku neznam ime ali ga zovu Francuz), UF savez Srbije i Brala kao predstavnik Hrvatske.

Sve je bilo najavljivano i planirano kao susret Srb vs Cro, i mi timovi smo ocekivali da ce to biti taj susret. Krenula je medijska kampanja i sve ostalo.

E sad dali je Brala obecao a nije mogao dovesti Hrvatske borce, ja to neznam.

A znam da je Francuz odradio "odlicnu" tehnicku organizaciju, od medijske kampanje, do organizacije samog takmicenja, bukvalno, osvetljenje, ozvucenje, program sve je bilo odlicno, bez greske. Covek se maksimalno ulozio. Tako "treba" da se organizuje!!!

A sad ko je tu zeznuo oko takmicara dali namerno ili nije mogao dovesti hrvatske borce ja neznam.

Citiram:

Ja nisam znao ko su ostali borci osim za 2 njih za koje sam znao da nedolaze iz Cro.

E onda su to jos mediji bombasticno propratili i eto problema.

Po meni tehnicka organizacija, odlicna.
Borci (reprezentacije), veliki propust.
Kako tako sposoban čovjek kao što je Francuz ne može prepoznati nametljivog šarlatana kao što je Brala...pa njega su u Hrvatskoj svi otpisali kao totalno neodgovornog tipa,koji(što je najgore)uopće ni ne shvaća da radi gluposti.Do sada sam bio dobronamjeran prema Brali,ali mu više neću dopustiti da radi ovakve gluposti,jer ovo što je napravio u Čačku je previše.Sličnu stvar je napravio i u Novome Sadu,gdje je Dejan Tešić kao organizator bio izbezumljen od brige,jer do zadnjeg časa nije znao koga će Brala dovesti iz Hrvatske,a najveća blamaža je bila kad je tamo doveo nekog sirotog momka iz Zadra koji se je borio s Lajhnerom,a da ga ja nisam nikada nisam vidio u životu,mada poznajem apsolutno svakog borca iz Hrvatske.Zar to nije bilo dovoljno da se prepozna šarlatan,ili je bilo važnije da se dobiju bilokakvi borci za sitnu lovu za koju se je Brala pogodio,pa makar i ne bili iz Hrvatske kao što se je najavljivalo!

StepskiVuk:
Znam da su i ljudi koji vode ovde MMA klubove (nazalost malo nas ima), posteni i pravi sportisti. Mislim da si bio zadovoljan mecevima i sudjenjem u Novom Sadu? Tada je taj turnir bio u nasoj organizaciji (tacnije Dejan iz Kule je imao najveceg udela u svemu tome).... Nazalost nisu uvek pravi ljudi tamo gde bi trebalo da budu i zato se desavaju ovakvi ruzni dogadjaji...
U Novom Sadu sam bio isključivo zbog svog borca Marka Igrca jer sam se sam pogađao za taj meč i stvarno nemam nikakve primjedbe na organizatora koji je bio više nego korektan...isto tako mislim i o suđenju koje je bilo vrhunsko!
Jedina primjedba je bila ta što je za partnera iz Hrvatske odabrao Bralu,koji je doveo borce koji nisu ni među pet u Hrvatskoj,jer su ga ovi bolji odavno odjebali!

Subwrest:

Bravo, gospodine Ban.

Jasno je da se neke stvari trebaju demistificirati i javno reci kako bi se suradnja izmedju Hrvatske i Srbije i dalje razvijala, a ne srozavala i obmanjivala javnost. Onaj tko to ne shvaca, taj zapravo ne mari za kvalitet MMA i reputaciju koju bi taj sport u povojima mogli kompromitirati u javnosti u negativnom kontekstu. Jasno je da su tu radi o sportu.

Svaka cast, sefe !

Reaktivac:
Bravo, gospodine Ban.

Jasno je da se neke stvari trebaju demistificirati i javno reci kako bi se suradnja izmedju Hrvatske i Srbije i dalje razvijala, a ne srozavala i obmanjivala javnost. Onaj tko to ne shvaca, taj zapravo ne mari za kvalitet MMA i reputaciju koju bi taj sport u povojima mogli kompromitirati u javnosti u negativnom kontekstu. Jasno je da su tu radi o sportu.

Svaka cast, sefe !

Istina je to sto si napisao ali i Vi to isto morate uraditi u svom dvoristu. Bilo je toga i ranije kod vas i opet ce se ponoviti u Karlovcu cini mi se.

Pozdrav

Nije u pitanju slobodno ili neslobodno napisi, nego je stvar da su se slicne stvari desavale i u Hr, ali kao sto kazes da se stvari trebaju demistifikovati ovde, tako te iste stvari treba demistifikovati i u Hr.

Razne "reprezentacije" Srbije su nastupale i u Hr i gubile sa 6:0, dovodjeni su borci koji nisu imali veze sa MMA-om, jeli to bilo zarad para ili mozda lake pobede? Pa kategorijske razlike, pa pocetnici rade sa iskusnim borcima itd.

Jer ispade da su ovde ljudi prevaranti dok u Hr cveta cvece.
Nije, nego na obe strane ima neodgovornih i nedobronamernih ljudi.
E o tome se radi.

ShooterMMA:
Nije u pitanju slobodno ili neslobodno napisi, nego je stvar da su se slicne stvari desavale i u Hr, ali kao sto kazes da se stvari trebaju demistifikovati ovde, tako te iste stvari treba demistifikovati i u Hr.

Razne "reprezentacije" Srbije su nastupale i u Hr i gubile sa 6:0, dovodjeni su borci koji nisu imali veze sa MMA-om, jeli to bilo zarad para ili mozda lake pobede? Pa kategorijske razlike, pa pocetnici rade sa iskusnim borcima itd.

Jer ispade da su ovde ljudi prevaranti dok u Hr cveta cvece.
Nije, nego na obe strane ima neodgovornih i nedobronamernih ljudi.
E o tome se radi.
Mislim da pucaš u krivu metu i s nekakvim kontranapadom želiš ublažiti sramotu iz Čačka...U Hrvatskoj su se dva puta borile selekcije iz Srbije po izboru Luke Baštinca protiv selekcije boraca iz Hrvatske po mom izboru...dakle selekcije a ne reprezentacije,a to je velika razlika.Što se tiče one srpske selekcije koja je izgubila sa 6-0,ne možeš reči da ti borci nisu imali veze s MMA.
Lončar(koji je tada imao 2-3 borbe)se je tada borio protiv momka koji je do tada imao samo jednu borbu u kojoj je bio poražen...Lazić je do tada imao 9 pobjeda i samo jedan poraz a borio se je protiv Emila Poljaka koji je do tada imao samo 2 borbe...Srpski borac Milan Maljković je bio finalista Strabag kupa(s dvije pobjede i jednim porazom na tom turniru)i u tom meču je radio s Ivanom Brguljanom koji je u doba kad je Milan Maljković bio na Strabag kupu tek maštao o tome da bude MMA fighter...hrvatski borac Ante Maljković je do tada radio treću borbu u životu,a siguran sam da je njegov protivnik Jovanović imao nekoliko MMA borbi do tada...jedini početnik do tada je bio Dušan Đakić koji se je borio s Čibarićem koji je do tada imao 4-5 borbi....dok je u zadnjoj borbi je Marko Igrc doista imao preslabog borca za svoje mogućnosti,ali njegov protivnik nije bio početnik u MMA.
Molim ta da sada usporediš ovaj susret s blamažom iz Čačka...kod nas su barem nastupili Srbi,bez obzira na kvalitetu boraca(o kojima ti nemaš dobro mišljenje),a u Čačku nije bilo nijednog borca iz Hrvatske,a susret se je najavljivao kao meč između Srbije i Hrvatske!

Prva dva susreta reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore su organizovana u Zagrebu, mislim da ih je organizovao klub gospodina Bana.
Prvi turnir je opravdao naziv susreta reprezentacija, jer su u timu Hrvatske bili Reljić, Klara, Kolakušić, Pokrajac, itd. a u timu SiCG Miljan Đurašinović, Pele, Stojanović... Susret je i završen rezultatom 3:3.
Drugi turnir je takođe organizovan u Dubravi, ali je fightcard na srpskoj strani bio dosta lošiji, što nije smetalo da se događaj izreklamira kao susret reprezentacija. Raša iz BG, koji je prisutan na nekoliko domaćih MMA foruma, upozoravao je pre samog događaja da ekipa koja predstavlja Srbiju se ne može nazvati reprezentacijom, kao i da se na nekim internet portalima koji su reklamirali događaj iznose neki pogrešni ili preuveličani podaci o srpskim borcima koji su nastupali, kako bi se prikazali boljim nego što jesu i kako bi se napumpala atmosfera. Događaj je i direktno prenošen na nekoj lokalnoj televiziji.
Rezultat je na kraju bio 6:0, što je na internet portalima propraćeno dosta euforičnim komentarima, a realni komentari su bili da je Igrcov protivnik bio za 5 klasa slabiji, slični su bili komentari i za ostale borbe.
Igrc razbija protivnika
Moj komentar na jednom forumu je bio tada:
Cestitke UFK Ban na pobjedi. Vidim da su pregazili protivnike.
Ono sto je meni malo glupo je sto svako moze da sakupi 5 mladica iz SiCG i nazove ih reprezentacija SiCG. Ja nisam dobro upoznat sa UF ovde u Srbiji, ali kad je bio prosli susret "reprezentacija" Hrvatske i SiCG, cini mi se da su nastupali fajteri koji su u tom trenutku vazili za najbolje. Tako smo na jednoj strani imali Petkovica, Miljana Djurasinovica, itd. a na drugoj strani su bili i Pokrajac, Goran Reljic, itd. To ovaj put bas i nije bio slucaj, cini se da protivnici iz SICG nisu bili na nivou domacina.
Na šta je g-din Ban odgovorio:
Nisam ja birao predstavnike SCG,uostalom Đurašinović je povrijeđen,a Petković je imao neke druge planove vezano uz datum našeg eventa,a koliko mi je poznato,Saša Lazić i Pele su podjednaki što se rezultata tiče(i u međusobnom susretu).Na ovom eventu se je za SCG borio i Milan Maljković koji je odličan borac(finalista Strabag kupa u uf-u i 3. na svjetskom muay thai prvenstvu),pa onda mali Džakić-šampion SCG u muay thai-u,itd...
Biti će uzvrat u Beogradu,pa se nadam da će obje selekcije doći u još jačim sastavima(ako je to moguće).Pozdrav..
Sledeća dva susreta "reprezentacija" bila su u Novom Sadu, pri čemu je ovog puta bilo dosta komentara da hrvatski borci koji nastupaju ne spadaju po kvalitetu u najbolje, a u Čačku predstavnici Hrvatske nisu zadovoljavali čak ni kriterijum da su Hrvati :roll: Tako da sve to postaje komično. Ali logično je da će organizator pre izreklamirati događaj kao susret Srbije i Hrvatske i rasprodati dvoranu, nego kao susret Srbije i Slovačke.
Ako se ne varam, sledeći susret "reprezentacija" je zakazan u Osijeku, pri čemu će srpske borce selektovati Baštinac, tako da se sapunica nastavlja :-?
Najpoštenije bi bilo da se obe strane usaglase i prekinu praksu reklamiranja ovih događaja kao susreta reprezentacija, ali sumnjam da će se organizatori odreći mogućnosti da ostvare bolju posetu i zaradu.

EDIT: vidim da je Ban odgovorio na neke stvari iz mog posta pre nego sto sam ga otkucao :)

djoni1980:
Sledeća dva susreta "reprezentacija" bila su u Novom Sadu, pri čemu je ovog puta bilo dosta komentara da hrvatski borci koji nastupaju ne spadaju po kvalitetu u najbolje, a u Čačku predstavnici Hrvatske nisu zadovoljavali čak ni kriterijum da su Hrvati :roll: Tako da sve to postaje komično. Ali logično je da će organizator pre izreklamirati događaj kao susret Srbije i Hrvatske i rasprodati dvoranu, nego kao susret Srbije i Slovačke.
Ako se ne varam, sledeći susret "reprezentacija" je zakazan u Osijeku, pri čemu će srpske borce selektovati Baštinac, tako da se sapunica nastavlja :-?
Najpoštenije bi bilo da se obe strane usaglase i prekinu praksu reklamiranja ovih događaja kao susreta reprezentacija, ali sumnjam da će se organizatori odreći mogućnosti da ostvare bolju posetu i zaradu.
Sljedeća dva susreta(Novi Sad i Čačak) su se dogovarala s nametljivim i neodgovornim Zvonimirom Bralom koji ništa ne predstavlja u hrvatskom MMA i zato su se dogodile ovakve gluposti...Ako su se na turniru borili borci iz Srbije protiv boraca iz Slovačke onda je to tako i trebalo predstavljati u javnosti,a ne raditi bruku koja se je lako otkrila prvo na internet stranicama a sutra će izaći i u pisanim medijima kako u Hrvatskoj(Sportske Novosti) tako i u Srbiji(Standard)!

Moram se i ja dobronamerno umesati!

Ocigledno je da je najveci krivac ipak Brala, jer je on svesno poturio "kukavicije jaje", tj Slovake. Ne kazem da su organizatori "nevini", ako su znali sve to onda su krivi zbog takve bombaste najave.
Slazem se sa konstatacijom koju je izneo djoni1980 - da ce se tesko organizator odreci takve reklame da ne najavi mec Srbija-Hrvatska ili obrnuto u Hrvatskoj. Problem je sto je na obe strane veliko rasulo i ne zna se ko je pravi i jedini selektor, ko su pravi reprezentativci i po kom kriterijumu su birani!

Svako treba da prizna svoju neodgovornost, resi probleme kod sebe i da nastavimo zajednickim snagama da suzbijamo sve sto steti MMA sportu.

U Cacku je napravljen veiliki kiks sa tim predstavljanjem ''Hrvatske'' reprezentacije u slovackom sastavu . Naravno svi slovaci imaju verovatno hrvatsko poreklo i sa te strane se to veoma lako moglo protumaciti na pogresan nacin . Ko je glavni krivac za taj propust ne znam ali znam da Shooter ni mi ostali momci sa foruma nemamo nikakve veze sa tim ,uz duzno postovanje prema Vama gdine Ban mislim da nije potrebno ovde optuzivati ljude . Verujem da do takvih gafova u buducnosti nece dolaziti i nadam se ad ce ekipa nastaviti da organizuje MMA event-e uz vecu pomoc i savete nekih od forumasa . Koliko sam ja obavesten organizatori su se na brzinu ''zaljubili'' u MMA i jos uvek nisu upoznati sa svim stvarima u MMA desavanjima kod nas kao ni sa sa ljudima koji traze svoje mesto pod suncem i koji do tog mesta dolaze na pokvaren nacin . Nadam se da ce se u buducnosti organizacija konstantno popravljati i da do nekog prekida saradnje izmedju Vas i ovih nasih MMA ljudi nece doci jer to bi bilo veoma lose za obe strane . Meni je licno to sa reprezentacijama veoma glupavo , ali eto jos uvek marketinski jedini nacin da se zainteresuju nesto sire narodne mase , ponavljam nadam se da ce se u buducnosti napredovati na pravi nacin i da ce se ovakve prakse ukinuti ...

...Subwrest

Upravo mislim da si sad ti pogresno razumeo moj post.
Ja nikoga nemam potrebu da pravdam niti ga pravdam, jer ja licno time ne dobijam nista. Bas suprotno u organizaciji tih menadzera borci iz naseg tima se stalno bore sa protivnicima minimum 10kg tezim od njih.

Koga ja to onda branim?!?

Ono sto sam ja rekao je to ako vec treba da se stvar rascisti u Srbiji, onda to isto treba uraditi i u Hrvatskoj, jer su se slicne (ne iste) stvari desavale i u Hrvatskoj. To ja govorim.
Ja ne prozivam tebe licno, tebi je borce (selekciju) doveo Luka Bastinac, u Cacak je borce doveo Brala !?!
E upravo to ja i govorim da "mozda" nije odgovornost u organizatoru nego u menadzerima!
Ti si post shvatio licno, a ja nisam ni mislio na tebe, nego na situaciju i u Srbiji i u Hrvatskoj. Upravo sam ja i rekao na UF forumu da je jedino pravo Srb vs Cro takmicenje bilo kod tebe u Dubravi!

Sto se tice postovanja ili nepostovanja licnosti (boraca), ko zna mene taj zna da ja postujem svaku osobu i zna moj stav prema ljudima, time i prema tim gore pomenutim borcima.

Milan Maljkovic (tai bokser) nije MMA takmicar, on samo odradi mec kada ga pozovu.
Dusan Dzakic nije bio MMA takmicar.
Nikola Jovanovic radi MMA meceve kada ga pozovu, ali ne trenira niti je igde trenirao MMA.
Sasa Lazic cak nema ni svoju salu da bi trenirao.

O tome ja pricam. A to sto oni izadju i odrade mec i daju sve od sebe, e ja ih zbog toga jos vise postujem.

Poenta moje price je ta da se stvari trebaju popraviti i to na obe strane, licno ni protiv koga nemam nista, a narocito ne protiv tebe sa kojim bih hteo napraviti saradnju.

Nebranim nikoga, narocito ako mislim da nije u pravu, ja samo kazem da neznam ko je u Cacku zeznuo stvar, pa su pokusali i nas tim da zeznu pustajuci preko 10 kg tezeg borca na naseg borca, i to nije put kojim bi ja isao (put prevare).

A posto se i ti zalazes za isto, koji je onda razlog za "nasu" prepirku?

Mozda je problem u pogresnim ljudima (menadzeri) sa kojima se saradjuje!

A i dalje stojim iza toga da je tehnicka organizacija bila odlicna, pa pogledaj samo kako su to mediji propratili (nisu oni krivi sto im je potureno kukavicije jaje).

djoni1980:
Prvi turnir je opravdao naziv susreta reprezentacija, jer su u timu Hrvatske bili Reljić, Klara, Kolakušić, Pokrajac, itd. a u timu SiCG Miljan Đurašinović, Pele, Stojanović... Susret je i završen rezultatom 3:3.

U cilju demistifikacije, rezultat je bio 3:2 za Srbiju, licno bio prisutan tamo. Vucko decko iz CG je dosao sam na takmicenje i nije se borio u sastavu Srbije, tako da se njegov poraz nemoze racunati.

ShooterMMA:
...Subwrest
A posto se i ti zalazes za isto, koji je onda razlog za "nasu" prepirku?

Mozda je problem u pogresnim ljudima (menadzeri) sa kojima se saradjuje!

A i dalje stojim iza toga da je tehnicka organizacija bila odlicna, pa pogledaj samo kako su to mediji propratili (nisu oni krivi sto im je potureno kukavicije jaje).
Problem je u neprovjeravanju osobe s kojom su išli u organizaciju ovakvog eventa.Čini mi se da su organizatori gledali da se dobiju borci za što manje love a ne da dođu stvarni borci jer oni nisu jeftini,tako da im je Brala najviše odgovarao jer je on u stanju sve učiniti da bude "manager"...i tako je Brala doveo Slovake za 200-300 eura jer su ga u Hrvatskoj svi odjebali zbog šarlatanstva i NITKO ne želi s njim surađivati a niti se boriti za siću.Problem je u organizatoru koji si je dopustio suradnju s takvim šarlatanom,mada ih je Brala već jednom zajebo u Novom Sadu,ali je doveo borce za sitniš...a bolji ili najbolji hrvatski borci su puno skuplji i u tome je problem.Zato i reagiram na ovom forumu ali i u ostalim medijima jer se zloupotrebljavalo korištenje "hrvatska reprezentacija" iz marketinških razloga,a to najviše šteti daljnjim odnosima između nas Hrvata i vas Srba,a meni je posebno nanesena šteta jer se je moje ime vezalo uz organizaciju tih susreta,pa me sad po Hrvatskoj prozivaju misleći da ja stojim iza ove sramote.

Pride 33, mala promena carda, uleteo je u poslednjem trenutku ovaj covek :)

fighters.jpg

Otpao je Nakamura zbog povrede kolena "*In addition, Kazuhiro Nakamura will not be able to fight at the upcoming event due to an injury to his left knee. Travis Wiuff's card is currently under consideration."

fightcard.jpg

ufcuk.jpg

Werdum u UFC-u

MANCHESTER, England, Feb 23---Fabricio Werdum was today announced as the latest PRIDE fighter to jump to the Ultimate Fighting Championship – and Dana White warned “I’m not done yet.”

The announcement came at a press conference to formally introduce the Las Vegas-based promotion’s April 21 event in Manchester, England, at which Brazilian jiu-jitsu black belt Werdum (9-2-1) will fight former UFC Heavyweight Champion Andrei Arlovski (10-5). The show, set for the Manchester Evening News Arena, will feature Mirko “Cro Cop” Filipovic (22-4-2) vs. Gabriel Gonzaga (7-1) in the headline slot, with Clitheroe native Michael Bisping (12-0) vs. Elvis Sinosic (8-9-2) and Forrest Griffin (13-4) vs. Ryoto Machida (9-0) also signed. Dana White confirmed that should Cro Cop defeat Gonzaga, he will receive a heavyweight title match against either Tim Sylvia or Randy Couture, who fight at March 3’s UFC in Columbus, Ohio.

Bobo :lol:

Ako pogledamo realno....
Heath Herring nije bio top HW borac u trenutku kad je napustio Pride, Rampage je takođe napustio Pride pre početka njihove krize, nakon nekoliko teških poraza...Sam je rekao da mu je Pride nudio 200.000$ za svaku borbu koju pobedi, a WFA 200.000$ za svaku borbu, bio poraz ili pobeda.
Mirko i Werdum su definitivno top 10 HW borci, a osim toga, zajednički im je i manager - Ken Imai. Osim Imaijevih boraca, nijedan drugi značajan borac nije napustio Pride.
Ipak, videćemo šta Dana misli kad kaže da nije još završio... :confused:

Btw. ne znam da li ste čuli interview sa Chuckom, gde ga pitaju koje borbe bi hteo da odradi pre nego što se penzioniše: lista njegovih želja je sledeća: Rampage, W. Silva, Crocop, Fjodor Jemeljanjenko. Rekao je da bi za Crocopa i Fjodora prešao u teškaše... Ne znam da li se šali ili šta... :lol:

Back