Sha bi sa fiatom?

sha ono reche italijanski ambasador danas? da gase sve pogone van matice i samo prave u italiji pande ko sho rekoh pre neki dan... :hahaha::hahaha::hahaha:

jadni ljudi u kragujevcu kako su ih navukli opet zhuti prevaranti.... konzerviraju mashine u nadi da ce im doci bolji dani.... ista prica se ponavlja od revolucije...otimaj, pljackaj, lazi i poklanjaj prijateljima.... kaze se ko laze taj i krade a ko krade taj i ubija.... srbijo, opameti se.

ma kriza strasno , skoda prestala sa radom na mesec dana

Nase "patriote" nastavlaju svoj tuzni pohod koji su zapoceli krajem `80.god. proslog veka,ali ovaj put svojim glupostima i gadostima po razno-raznim forumima i sajtovima posto su ih Srbi poslali u zasluzenu penziju.

Svuda u svetu,u ama bas svim zemljama u kojim je razvijena automobilska industrija je nevidjena kriza,veceras sam procitao na netu da je i jedan ogromni Mercedes ,jedan od ponosa Nemacke industrije ,smanjio prozivodnju i skratio radno vreme radnicima ,a najvljuje se cak i otpusatanje radnika koji rade na odredjeno vreme.:think:

Nema nikakve sumnje ,da ova ogromna finasiska kriza koja je zahvatila ceo prakticno ceo svet,najvise se odrazava bas na auto industriju jer ljudi rezonski razmisljaju i prosto ne znaju sta ih ceka sutra,zato i ne kupuju nove aute ,a sve se to drasticno odrazava na prodaju automobila, samim tim i na radna mesta u toj branzi.

Sto se tice Fiata,u vreme kada je Srbija potpisivala ugovor sa Fiatom ,niko u svetu nije ni jednom reci pominjao sta se moze desiti u roku od samo nekoliko meseci,zato sad pljuvati po ljudima koji su potpisali taj ugovor i koji su zeleli najbolje i Kragujevcu i radnicima Zastave je odvratno i neverovatno cinicno,ali vec smo navikli na to od nasih "patriota" ,jer njihova parola i jest"sto gore drzavi i narodu ,to bolje nama",sto su i uspesno dokazivali `90.god.proslog veka.
Po njima ,bolje bi bilo ,da su se i dalje sklapale limene sklopocije pod imenom YUGO ,a koje niko ziv nije hteo da kupi,a usput da i drzava i dalje deli socijalnu pomoc radnicima kao sto je to radila "patriotska" vlast S.Milosevica.:thumbdown::thumbdown:

Nijedna kriza nije doveka,tako da ce i ovo cudo proci i zato sam ubedjen ,da Srbija-Fiat ima veliku perspektivu,jer i u Fiatu najavaljuju proizvodnje manjih i jeftinih automobila( takav jedan model je vec spremljen bas za Zastavu)sto je postao ili ce postati trend u svim zemljama gde je razvijena auto industrija.:klap::klap:

ko sto neko rece vec glupost je da drzava investira 350 miliona evra u fabriku u zastavi za pokretanje proizvodnje fiatovih vozila.

U krizi su takve svetske velicine kao sto su BMW Mercedes GM Renault Skoda a da ne bude jedna od najgorih evropskih fabrika - FIAT?

Znaci fabriku treba ugasiti skroz i podeliti radnicima 150 miliona evra za pokretanje neke proizvodnje i biznisa to je po meni mnogo bolje resenje nego investirati opet 350 miliona kad je jasno da je to promasena investicija.

Nase "patriote" nastavlaju svoj tuzni pohod koji su zapoceli krajem `80.god. proslog veka,ali ovaj put svojim glupostima i gadostima po razno-raznim forumima i sajtovima posto su ih Srbi poslali u zasluzenu penziju.

Svuda u svetu,u ama bas svim zemljama u kojim je razvijena automobilska industrija je nevidjena kriza,veceras sam procitao na netu da je i jedan ogromni Mercedes ,jedan od ponosa Nemacke industrije ,smanjio prozivodnju i skratio radno vreme radnicima ,a najvljuje se cak i otpusatanje radnika koji rade na odredjeno vreme.:think:

Nema nikakve sumnje ,da ova ogromna finasiska kriza koja je zahvatila ceo prakticno ceo svet,najvise se odrazava bas na auto industriju jer ljudi rezonski razmisljaju i prosto ne znaju sta ih ceka sutra,zato i ne kupuju nove aute ,a sve se to drasticno odrazava na prodaju automobila, samim tim i na radna mesta u toj branzi.

Sto se tice Fiata,u vreme kada je Srbija potpisivala ugovor sa Fiatom ,niko u svetu nije ni jednom reci pominjao sta se moze desiti u roku od samo nekoliko meseci,zato sad pljuvati po ljudima koji su potpisali taj ugovor i koji su zeleli najbolje i Kragujevcu i radnicima Zastave je odvratno i neverovatno cinicno,ali vec smo navikli na to od nasih "patriota" ,jer njihova parola i jest"sto gore drzavi i narodu ,to bolje nama",sto su i uspesno dokazivali `90.god.proslog veka.
Po njima ,bolje bi bilo ,da su se i dalje sklapale limene sklopocije pod imenom YUGO ,a koje niko ziv nije hteo da kupi,a usput da i drzava i dalje deli socijalnu pomoc radnicima kao sto je to radila "patriotska" vlast S.Milosevica.:thumbdown::thumbdown:

Nijedna kriza nije doveka,tako da ce i ovo cudo proci i zato sam ubedjen ,da Srbija-Fiat ima veliku perspektivu,jer i u Fiatu najavaljuju proizvodnje manjih i jeftinih automobila( takav jedan model je vec spremljen bas za Zastavu)sto je postao ili ce postati trend u svim zemljama gde je razvijena auto industrija.:klap::klap:

svi su znali da je svetski finansijski balon preduvan. ja sam recimo znao 100% da ce ovo da se desi. jedino nisam znao kad ce balon da pukne

BEOGRAD, 09.12.2008

PRESS
RUMUNSKI FIJAT JEFTINIJI OD SRPSKOG!

Italijanski „Fijat" u Rumuniji prepolovio cene povodom pola veka postojanja, dok ista firma u Srbiji nema takve planove !

image.jpg

Italijanski auto-koncern „Fijat" snizio je u Rumuniji za čak 50 odsto cene svojih modela povodom pola veka postojanja! „Panda" košta 3.350 evra, „albea" 3.830 evra, „grande punto" 4.990, „doblo panorama" 5.350 evra, a „bravo" 6.025 evra. Ove cene su za od šest do devet hiljada evra niže nego cene istih modela u Srbiji, a „Fijat" i domaći distributeri ne planiraju istu akciju u Srbiji.

Bez obzira na to što naše tržište upravo zbog ovakvih stvari može da izgubi kupce, u „Delti automoto" kažu da ne planiraju sličnu akciju.

- Već duže vreme imamo olakšice kod carinjenja automobila i to je sve od popusta - rečeno nam je u „Delti automoto".

U preduzeću „Fijat Srbija" kažu da oni zasad nemaju nikakve veze sa cenama jer je distributer njihovih modela „Delta automoto".

Mi nemamo nikakve veze sa cenama, ali koliko znamo, „Delta" daje popuste oko carine. Od 1. januara, kada budemo počeli sa radom, postoji mogućnost da imamo povoljnije automobile marke „punto" - rečeno nam je u „Fijatu Srbija".

Uvoz jeftiniji?

Prema istraživanju Pressa (pogledaj tabelu), sad je jeftinije kupiti „fijat" u Rumuniji, uvesti ga u Srbiju i platiti sve carinske i poreske dažbine nego ga kupiti kod domaćih distributera. Naime, „panda" iz uvoza sa svim dažbinama državi, koje iznose 42 odsto od kataloške vrednosti automobila, košta 6.458 evra, što je za 2.274 evra niže od cene tog istog modela u Srbiji. Na kupovini novog rumunskog „punta" kupac bi uštedeo blizu hiljadu evra.

U Upravi carina objašnjavaju da, nevezano za to iz koje se zemlje automobil uvozi, carina uvek iznosi 20 odsto, a PDV 18, koji se obračunavaju na carinsku osnovicu, odnosno fakturnu vrednost automobila. Svi automobili koji se uvoze carine se po kataloškoj vrednosti i potpuno je svejedno koliko su stvarno plaćeni. Prema informacijama iz AMSS-a, kataloška vrednost novih kola kada se uvoze otprilike je jednaka nabavnoj ceni u Srbiji modela koji se uvozi.

Osim pomenutih dažbina, postoje i tri vrste administrativnih taksi, koje ukupno iznose od 1.500 do 2.000 dinara. Tu su i troškovi prevoza i goriva.

Dileri oprezni

Aleksandar Vasiljević, direktor privatne firme „Zastava promet", koja je diler „Zastave", „Opela", „Ševroleta" „Iveka" i „Forda", objašnjava da kupovina novih putničkih vozila u Rumuniji, kojom bi pojedinac uštedeo od dve do četiri hiljade evra, nije moguća, jer se „nova vozila mogu kupiti samo preko ovlašćenih dilera".

image.jpg

znaci ko oce da kupi FIAT-a PRAVAC RUMUNIJA!

evo recimo na pandu.

ako je cena 3.350 evra sa povracajom pdva od 18% cena je 2750 evra . Transportni troskovi ne vise od 300E do carine znaci kod nas je ulazna cena vozila 3050 e i na tu cenu se placa carina od 20% + PDV znaci krajnja cena vozila bi trebala biti 4300 evra sa svim placenim dazbinama.

to je DUPLO NIZA cena nego cena tog vozila kod Delta Auta u Srbiji :lol:

kako su ovi iz pressa izracunali ovolike dazbine ovo je laz ?

inace carina se placa ako vozilo uvozi pravno lice na iznos fakture . a ako vas bas zajebavaju na carini prilozite bankarski izvod- moraju da prihvate ma koje cene oni procenjivali vozilo.

Poslednja izmena:

:ok::ok::ok: :klap::klap::klap:

Nase "patriote" nastavlaju svoj tuzni pohod koji su zapoceli krajem `80.god. proslog veka,ali ovaj put svojim glupostima i gadostima po razno-raznim forumima i sajtovima /quote]
Ovo iznad je licemerje.Neću da kažem demokratsko,pošto demokratija i demokrate ne postoje nigde u Svetu.Mašinsku industriju u Srbiji je pokrala i opljačkala grupacija političara koja je sada na vlasti.Nema veze kako se zovu...DS,SPS,Naprednjaci,Nazadnjaci,sve je to isto.Zajednička im je glad za pljačkom i neznanje da se uradi ili napravi bilo šta korisno za narod i državu.

Pa demokrate su pricale da su godisnje ogromne pare ulagali u zastavu cak ovim dogovorom sa FIAT-om moraju par stotina miliona da daju.....zasto nisu sa tim parama sredili ZASTAVU.....

Iz istog razloga što je 90% fabrika (i proizvodne i neproizvodne delatnosti) propalo i krali se decenijama umesto da se unapređuje. Svaki direktor je lapao koliko god je mogao jer je znao da neće večno biti tu gde je tada. Bahaćenje uz nezavidnu dozu gluposti od strane države da to iskoreni.

Kako god bilo,zatvaranje fabrika mašinske industrije je čista šteta,pošto u najgorem slučaju mogu da proizvode delove za automobile i obavljaju servisiranje.Niko ne može bolje da servisira auto od onoga koji ga je napravio.Znači,uz smanjenje broja nepotrenih radnika mašinska preduzeća ne treba nikako gasiti.

Naravno. Ali ko bi servisirao Yuga u ovlašćenom servisu kad ima komšiju s garažom koji skrlja sve to lepo za 500 dinara?
Jedino da se na neki volšeban način zabrani ''mala privreda'' oko servisiranja, ali onda bi bilo koknjave od strane tih 20000 ''majstora'' u smislu: kako ja sad da prehranim porodicu, država me je isterala na ulicu i ne da mi da radim!!! Tu bi se svakako ucurila opozicija, je l'... Prilika je to.

Naravno. Ali ko bi servisirao Yuga u ovlašćenom servisu kad ima komšiju s garažom koji skrlja sve to lepo za 500 dinara?
Jedino da se na neki volšeban način zabrani ''mala privreda'' oko servisiranja, ali onda bi bilo koknjave od strane tih 20000 ''majstora'' u smislu: kako ja sad da prehranim porodicu, država me je isterala na ulicu i ne da mi da radim!!! Tu bi se svakako ucurila opozicija, je l'... Prilika je to.
Ne znam da li si radio u struci,ali majstori iz kućne radinosti ne mogu da proizvode rezervne delove.Servisi naših firmi su jako dobro poslovali uvek,a posla ima i sada,samo što su stigle nove gazde koje zanima kako da dobro preprodaju placeve i poslovni prostor koji su kupili.Tako da je sudbina mašinske industrija i svega što je rađeno u Srbiji blago rečeno-tužna.A naši mnogo pljuvani proizvodi,uglavnom zbog ružnog socrealističkog dizajna još uvek traju.

Back