SF Vektor broj 2

iguman stefan:
Ovo je kao neki vas casopis?
Odlican je, mozda bi nekako mogli da ga izdajete i u stampanom izdanju...
Evo ga citalac koji trazi stampano izdanje... :D
Dobro, ne mora ovog trenutka, al' ne bi bilo lose da imate to u vidu...za ubuduce...i bez obzira da li cu ucestvovati u tome -> bilo bi lepo da se tako uradi, a steta ako se ne uradi. Cinjenica.

Najlepse u zivotu je raditi (i ziveti) od onoga sto volis
Ja volim sf, volim praviti sajtove, a nijedno mi ne ide ...zbog nedostatka vremena prouzrokovanim radom koji nevolim, koji je opet neophodan da odrzava ono sto volim...
Da ne filozofiram, znate na sta kontam....

Ne znam da li bi neko uopšte dao autorska prava na 100-200 primeraka. Za knjige se plaća od 500€ pa naviše, zavisi koliko je knjiga popularna, za priče ne znam kako ide.

I ja bih da imam Vektor na papiru, evo, baš danas samo počeo da pripremam br. 2 za štampanje. Pokušavam da smestim po dve strane A5 formata na A4 pa da štampam obostrano, ali nešto ne znam da to uradim u Vordu. Kada se iznerviram, uradiću to u Fotošopu, pa odštampati kao slike. :D

Kaa, drago mi je što si opet ovde. :D

Lepo je imati svoj casopis, ali ne verujem da bi imali dosta kupaca. Osim ako Sal ne bi objavio ekskluzivni crossdimension interview sa Wintermutom odrzan u Vremenu Nula...:D
Pitanje za hall of fame: sta je Vreme Nula?

Hm...da se to što je uradjeno eventualno svidi nekom bitnijem (iz sf sveta, pri čemu ne mislim na fiktivni lik :) )- kladim se da bi svi od reda koji nemaju našli i vremena i "vremena" za Vektor.

Pix, diverzant.. :D
(Diverzant je borac, pripadnik regularne armije sa njenom uniformom i amblemom.Diverzantska aktivnost je, za razliku od terorističke, legalna, legitimna i priznata u Medjunarodnom ratnom pravu kao deo borbenih dejstava regularne vojske svake države.)

Eh koleginice, zar posle godinu dana druzenja, takvo misljenje o kolegama iz tima? Pomalo razocaravajuce. Ja sam naprotiv siguran da svaki clan tima doprinosi iz entuzijazma a ne iz koristoljublja. I to je dobro, jer dok se radi iz entuzijazma, to i vredi, a kad se radi za pare, sve postane bezveze.

Da bi postigli sto vise kupaca, slazem se da bi casopis trebao da se dopadne nekom vaznijem, ali ne bi bilo lose i de se napravi reklama koja bi se vrtila na tv-u ili cak radiu... Sad naravno tu bi trebalo i dosta novca i truda, ali mislim da bi vredilo...
Sale kad ce link za sajt?

Garwor:
Eh koleginice, zar posle godinu dana druzenja, takvo misljenje o kolegama iz tima? Pomalo razocaravajuce. Ja sam naprotiv siguran da svaki clan tima doprinosi iz entuzijazma a ne iz koristoljublja. I to je dobro, jer dok se radi iz entuzijazma, to i vredi, a kad se radi za pare, sve postane bezveze.
Sve što radim je to da pokušavam da pomerim stvari napred..ili da se makar razmišlja o tome...i nigde nisam pomenula novčanu nadoknadu.. :(

p.s. za one koji me izgleda dovoljno ne poznaju: od eventualne, eventualne prodaje Vektora ne bih uzela ni dinara...i da postoji bilo kakva materijalna dobit -ona me ne zanima.
Živi bili... tj. dočekali -> pa videli.

Neki pričaju o malom broju kupaca i posledičnoj neisplatljivosti...a ja pričam o čitaocima i kažem: Pa šta...idemo dalje.

Ja pričam o kupcima. A o čemu bih drugom pričao? Sve dok radimo ovako kao do sada, sve ovo nas košta veoma malo. Nešto vremena potrošenog za pripreme materijala ne računam jer, barem za mene, to predstavlja uživanje. Nešto vremena i porpusnog opsega na Internetu - to takođe nije mnogo.
Ako ćemo štampati Vektor, za to trebaju sasvim konkretne pare. I to ne male, ako želimo imati kvalitetan i obiman časopis. Ja, a mislim i najveći dio ostalih, nema mogućnost da investira u tako nešto. Zato i forsiram pripremanje časopisa i u obliku koji se može skinuti s mreže i štampati po želji. Vektor 1 a nadam se uskoro i Vektor 2 zauzima počasno mjesto na mojoj skromnoj polici.

Kako doći do para za štampanje:
Podići kredit - kredit treba i vratiti (zajedno s kamatama) što implicira da bi se časopis morao prodavati, i to s zaradom dovoljnom da pokrije kamatu i remitendu
Naći sponzora - za štampanje SF časopisa????? Ja se ne bih usudio nikoga ni pitati za tako nešto.

Garwor:
probija to izmedju redova...prvo casopis, pa izdavacka kuca, pa televizija, a? Tako to ide, provalio sam te.
Epa..izvini..al' moram da ti kažem:zayebo' si se...
p.s.pitam se zašto najveća dela naučne fantastike, uopšte književnosti, ne čuče na policama neobjavljena...nego ih čitamo i to sa zadovoljstvom.
Pri tom, ne stavljam Vektor rame uz rame sa njima, već ističem da ga vredi pročitati.
Nešto izdati ne znači automatski i "prodati se"..razumeš ?

@Iguman Stefan

Link ka sajtu ce biti kada sajt bude gotov i postavljen. Trenutno sam zauzet doradom jednog svog "remek dela" (ljudi su ipak iskezili keshinu)...mislim da bi se taj sajt, koji sada doradjujem, svideo miss Pix...
Bavi se REIKI iscelivanjem, lecenjem kristalima i yumeiho masazom...:):):)
Smatram da je materijal na njemu jako interesantan i poucan, mada za moj ukus zalazi u teleblahbah....no, bilo kako bilo, klijent je klijent.

koga interesuje, neka zatrazi link i postavicu ga ovde ili u birtiji...:):):)

Ako vam se ne svidi, lako cu ga "kill"-ovati sa servera i nikom nista...ovo naravno radim iz entuzijazma i blagim osecajem krivice sto nisam ucestvovao u prva dva broja.:)

Back