SEXUALNO OBRAZOVANJE

Dovoljna stimulacija klitorisa ili podrucja oko njega izaziva povecanje tenzije u telu, posebno u predelu karlice (neke žene takodje ovako reaguju na stimulaciju G-tacke). Orgazam je momenat kada se sva ova tenzija odjednom oslobadja u seriji nevoljnih i prijatnih mišicnih kontrakcija. Žena oseca kontrakcije u njenoj vagini, uterusu (materici), rektumu, mada neke žene opisuju ovaj osecaj bez ikakvih kontrakcija.
tachno

Npr. orgazam se može doživeti razlicito kad se stimulacija vrši prstom, penisom, ili vibratorom, kao i razlicito kad žena masturbira ili je u odnosu sa partnerom. Postoje mnogobrojne varijacije subjektivnog osecaja orgazma u žena, kao i varijacije u pratecim fenomenima. Ono što je važno je: šta je to što uzbudjuje (ima efekat), što je lepo i izaziva zadovoljstvo kod žene u datom momentu.
Potrebna je velika kolicina stimulacije genitalnog podrucja da bi žena doživela orgazam. Precizna mesto i vrsta stimulacije varira od žene do žene. Ako su, na primer, dve žene u vezi sa jednim muškarcem, njegova tehnika vodjenja ljubavi može jednu dovesti do orgazma, a kod druge ne mora dovesti ni do veceg uzbudjenja. Zato je najvažnije da komunicirate, da pricate i pitate vašeg partnera, da bi došli do saznanja kako doci do orgazma. Da bi razvili ovu svoju sposobnost morate i posvetiti dovoljno vremena seksu. Zatim žena treba da veruje da zaslužuje da bude zadovoljena, da je važna, barem koliko i njen partner. Orgazam je prirodno i normalno oslobadjanje seksualne tenzije. Veliki broj strahova, lažnih ocekivanja i netacnih informacija vode ka tome da veliki broj žena nikada ne dostigne svoj seksualni potencijal
tachno

Ako žurite, nemate vremena da dostignete potrebno uzbudjenje, tako da vecina žena iz ovog razloga i ostane na nivou faze platoa (vidi objašnjenje dole u tekstu), nikada ne dostignuvši orgasticku tacku. Što je duža i kompletnija predigra, to se povecavaju šanse da ce žena doživeti orgazam.
netachno

Master i Johnson, dva cuvena istraživaca ljudske seksualnosti...
naravno tachno

Osecaj emocionalne ispunjenosti i biti voljen je veoma važan aspekt seksualne veze, i može postojati

bez obzira da li žena doživljava orgazam tokom seksualnog odnosa ili ne. Ono što je bitno da žena treba

da ima redovne orgazme tokom masturbacije, oralnog seksa ili manuelne stimulacije od strane partnera..

Orgazam oslobadja tenziju, obnavlja energiju, i telesnu i mentalnu. On dovodi do toga da se žena oseca

ispunjenom i zadovoljenom. Kad se to dešava sa partnerom predstavlja vrhunac seksualnosti i može biti

mocno sredstvo izražavanja ljubavi i jedinstva partnera.
da:)

orgazam kod žene predstavlja svojevrsni paradoks. S jedne strane daleko ga je teže dostici nego kod

muškarca, a sa druge, jednom kad se dostigne može se ponavljati - multipli ili serijski orgazmi.
o ye :)

Ono što je bivšu ljubavnicu vašeg partnera bacalo u ekstazu, ne mora da uopšte izaziva bilo kakav

efekat kod vas. To je priroda nepredvidljivih ženskih erogenih zona. Mora se zato shvatiti sledece:

prvo, ove razlike su potpuno normalne, cak i kod iste žene postoje razlike u svakom trenutku. Drugo,

morate vašeg partnera upoznati sa tajnama vaše anatomije (ako to sam nije otkrio). Trece, morate mu

objasniti, ili cak demonstrirati (pokazati) šta vas uzbudjuje. Cak i za vreme vodjenja ljubavi morate

vašem partneru nežno govoriti ili pokazati
i shta ti je trebalo da pitash ccc

Ok Zorane...Mislim, cenim tvoje napore da nas jel'te, obrazujesh....ali 'leba ti batali te kilometarske copy/paste komentare jer isti:
1. Smaraju forum (pitam se dal' je 0.00001% chlanova prevalilo u chitanju 0.0001% tolikih postova) i
2. Ne pokazuju nikakvu aktivnost na forumu....Chitaj: necesh biti elokventniji, pametniji, intrigantniji i sl. od onih koji svoje ideje sklope u par rechenica...Elektronska forma treba biti sazeta, kratka i jasna...

Хтео сам да поставим само линк, али сајт више није активан (цео текст сам давно снимио на ЦД). Учинило ми се да има везе са темом, па кога занима нека чита, ја сам га прочитао више пута, да утврдим градиво (без муке нема науке).

mushkarci nashi nasushni..
prosechna kolichina sperme pri ejakulaciji 2 do 6 ml
prosechna kalorichna vrednost sperme-jedna kashika :P -7 kalorija.. iliti nishta :)
prosechno trajanje orgazma - 17 sekundi..
broj spermica u ejakulatu zdravog cho'eka 40-600 miliona( prosechno 250 miliona)
razdaljina koju sperma predje da oplodi jaje 7,5 - 10 cm
2, 5 meseca potrebno da se sperma razvije:? do ejakulacije
'zivi', sposobna da oplodi, 30 sekundi do 6 dana u zavisnosti od uslova ..

SAMo ovo za kalorije....moze biti prihvacjeno!...
cjiii..s...:roll:

......."ili bez toga il bez nje ...RYKA ostaje..."...tat-tam tam...:lol:>>>>>>>>>>:roll:.
AA....a....hm....~??>./.....zanimljivo,da se nadje svashta...veoma optimistic za shabane moje..

*Zvoncica*:
Elem.Cini mi se da je ovo prava tema za mene.Citala sam nesto postova,ali nisam nasla ono sto meni treba.
Ajmo pomoc.
Dosadno mi je sa deckom,ne mogu da se nalozim,sex kao sex i pomisao na njega me privlaci,ali sa njim mi je svejedno,a ja bih to da promenim.
Daleko od toga da sam iskusna,jer da jesam ne bih vas ni pitala.
Sta da radim ima neko ideju????Grazie:)

Nije sve u samom sexu ima nesto i u ........

Back