Sex u porodici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово, једноставно, није тачно!

НИКАДА у нашој култури није постојао такав обичај, то су увек били само спорадични случајеви и било их је у истој мери као и данас.

ma da, to samo kod prljavih i nastranih engleza. mozda ne obicaj ali pojava valjda rasprostranjena manje vise svuda opisana josh u bibliji i starim spisima :I
i nikad istrazena

pa može meni da bude boles kolko hoću
ali po nekim krševima i po balkanu i po srbiji verovatno
a pogotovo pre 100 godina
njima je to sasvim logična nesvesna posledica
ko i guženje koza i ovaca
još jedan dokaz da je ljudska suština animalan i da je seksualnost čist nagon
i posle pričamo mi o nekim seks i grad tripovima i prinčevima

pa može meni da bude boles kolko hoću
ali po nekim krševima i po balkanu i po srbiji verovatno
a pogotovo pre 100 godina
njima je to sasvim logična nesvesna posledica
ko i guženje koza i ovaca
još jedan dokaz da je ljudska suština animalan i da je seksualnost čist nagon
i posle pričamo mi o nekim seks i grad tripovima i prinčevima

Ja bih ovu priliku samo da iskoristim da isprozivam Vatikan, gde se praktikovao fazon "da sve ostane u familiji", pa su se parili braca sa sestrama. :eek: :bljak:

mada postoji i ona druga strana da kombinacija dobrih gena daje i izuzetno potomstvo narocito u umetnickom smislu
mada daleeeeeko od toga da podrzavam makar i pomisao na takvu ideju/////

ne znam koliko je takvo ponasanje karakteristicno za ove prostore i ranija vremena....
koliko ja znam u proslosti je cesce bilo da ocevi imaju odnose sa snajama jer su sinove zenili sa 12 godina....Bora Stankovic je pisao neke od najlepsih strana na srpskom jeziku o toj situaciji.....

Ni ja ne podrzavam. Ali eto faraoni su opstili sa svojim sestrama kako bi dobili decu ciste faraonske krvi, to je bilo pre par hiljada godina, pitam se koliko smo uznpredovali. I da, mislim da nije cesta pojava... To sto se desi 10,20 pa i 200 slucajeva u toku godine ne znaci da je to cesta pojava... Pod tim cesto podrazumevam da recimo u svakoj 10 porodici postoji tako nesto, a mislim da to bas i nije slucaj bar kod nas.

Ja licno odnose unutar porodice smatram odvratnim i bolesnim.
Cinjenice:
Adam i Eva,dalje,Kain i Avelj,Kain i Tamara,sestra,dakle,iz incesta smo svi nastali.(Mislim,ko veruje in the Bajbl)
Dalje,na celu sa Egiptom,u mnogim zajednicama je postojao incest.
Da ne duzim,u juznoj Srbiji,zbog nedostatka radne snage,cesta je pojava bila da se decaci zene i duplo starijim devojkama,da bi one ispomagale zadruzi i njihovi ocevi su opstili sa njima.
Kako god,meni licno je diskasting,e,sad,jos jedna cinjenica:
Covek je zivotinja.Pa...
Ali ne zelim ni da razmisljam o tome.Poricanje stvarnosti je extra stvar.:worth:

ma da, to samo kod prljavih i nastranih engleza. mozda ne obicaj ali pojava valjda rasprostranjena manje vise svuda opisana josh u bibliji i starim spisima :I
i nikad istrazena

Кад кажем ''нашој'', мислим - европској!
И рекох - та појава је постојала увек у појединачним случајевима, и постојаће....али нигде није обичај!

Ljudi...ja sam zaprepascena!!!
Da li ste znali da je CESTA pojava bila, posebno u proslosti u ruralnim sredinama da majke imaju sex sa sinovima a ocevi sa cerkama...
"Kad su ljudi toliko bliski i kad se vole, zasto ne bi bili jos malo bliskiji..."

Sta znate o ovome?

Jednom mi se desilo na chat kanalu da mi se obrati momche sa molbom za pomoc u prvoj recenici. Saslusam ga i saznam da su mu roditelji razvedeni i da zivi sa majkom, da on i majka nekoliko zadnjih godina imaju sex, i pita me sta mislim o tome. Iz razgovora kasnije saznajem da je on odlican djak i da je sportista i da je poprilicno uspesno i normalno dete. Ja sam mu rekla da potrazi strucnu pomoc!
Mozda negde i imam log, potrazicu...

Ali u periodu kad nije bilo interneta virenje kroz kljucaonicu je bila glavna saznajna metoda i mislim da se tada mnogo vise npr musko dete zanimalo time sta to mama ima....
Moj prijatelj mi stalno govori i upozorava me da pazim pred svojom muskom djecom kad se presvlacim i slicno...ali...pobogu, oni ne gledaju i ne vire, i ne interesuje ih...ja sam potpuno opustena...

Je li nekom pri ruci neki link gdje bih mogla sazeto da procitam o sexualnosti po Frojdu?

nisam znala, odakle si ti saznala da se to dešavalo i da je to bila česta pojava?

Moj prijatelj mi stalno govori i upozorava me da pazim pred svojom muskom djecom kad se presvlacim i slicno...ali...pobogu, oni ne gledaju i ne vire, i ne interesuje ih...ja sam potpuno opustena...

Oprez draga moja...dechkici pilici,ali samo do neke granice...ja imam sina omladinca:heart:ali sam vodila rachuna da se bash ne pojavljujem razgaceno pred njim...da ne stekne pogreshnu predstavu:)

Pa znaš kako, što se tiče grada, on ipak ima jednu crtu koju ja smatram moralnijom, a to je manjak serendanja o moralu.

Danas i po prigradskim naseljima, kamoli selima, i dalje imaš onu priču "zatrudnela a nije se udala, bruka familiju..."

Ne bih ja to baš zvala boljim ljudima.

Ne mislim da takvih uzasnih stvari ima mnogo medju normalnim ljudima bilo da su u selu ili gradu. Neki narodi imaju cescu pojavu takvog ponasanja, secam se pre pet sest godina afere u Hrvatskoj u vezi sudinice koja je oslobodila Roma optuzenog da je silovao cini mi se jedanaestogodisnju kcerku svoje sestre, oslobodila ga uz obrazlozenje da je to kod Roma skoro pa normalno. Strasno.

Na chat kanalu ko umije da vodi razgovor moze dozivjeti pravi performans.
Al nemamo svi dovoljno duha. Zacaureni u svojim malenkostima, rijetki umiju iskoristiti neke od divnih osobenosti tog inace krnjeg nacina komunikacije.

(No palanka ostaje palanka i u celoj prici nekima je najbitnije ko mi je rekao.)

Da sam znala dovoljno o temi ne bih je pokrenula i ne bi me interesovala.
Izuzetno mi je drago cuti od vas da to ipak nije bila cesta pojava kako sam pomislila...

Mislim da je veca verovatnoca da do toga dodje medju bracom i sestrama nego roditelj-dete. Takodje, i tu mislim da su vece sanse medju bracom/sestrama od strica i tetaka nego rodjenim. A u nekim manjim sredinama - okreni, obrni svi mu dodju neki rod.

pa na čet kanalu :lol:

Pa da. Na četu se pojavio neko ko joj ispričao da je kresao svoju majku.( zar ne moraš biti pomalo lud da nastaviš razgovor s njim?) Dakle, neki nastrani lik se vjerovatno prepustio perverznim maštarijama, a ova došla do zaključka da se "to dešavalo i da je bila česta pojava". Sve i da je taj bolesnik kresnuo svoju majku, odakle saznanje da se to često dešavalo u prošlosti i td..Jeb ote od kada postoji civilizacija, imati sex sa roditeljem je nešto najperverznije, najbolesnije, uvrnutije, ogavnije, i td i dešavalo se, kao one situacije gdje je otac silovao dijete godinama u Austriji, ali to su devijacije i marginalnre pojave, a ne tajna česta pojava

Draga Kraljice Snježana, jeste li imali tu čast da pričate na četu sa ljudima koji vole da krešu životinje, i možete li nam prenijeti to iskustvo?

za link guglaj edipov kompleks

Pa da. Na četu se pojavio neko ko joj ispričao da je kresao svoju majku.( zar ne moraš biti pomalo lud da nastaviš razgovor s njim?) Dakle, neki nastrani lik se vjerovatno prepustio perverznim maštarijama, a ova došla do zaključka da se "to dešavalo i da je bila česta pojava". Sve i da je taj bolesnik kresnuo svoju majku, odakle saznanje da se to često dešavalo u prošlosti i td..Jeb ote od kada postoji civilizacija, imati sex sa roditeljem je nešto najperverznije, najbolesnije, uvrnutije, ogavnije, i td i dešavalo se, kao one situacije gdje je otac silovao dijete godinama u Austriji, ali to su devijacije i marginalnre pojave, a ne tajna česta pojava

Draga Kraljice Snježana, jeste li imali tu čast da pričate na četu sa ljudima koji vole da krešu životinje, i možete li nam prenijeti to iskustvo?

za link guglaj edipov kompleks

Znas kako, tebi je mnogo dosadno ocigledno kad se toliko vezujes za moje reci. Nabacila sam primjer za koji su se pojedini uhvatili i drze ga se ko pijan plota. Razlika izmedju okorelih forumasa koji sve stavljaju pod mikroskop i mene je u tome sto ja razmisljam naglas i nije me mnogo briga oce li me neko pogresno shvatiti. Opusteno... I sto mi nije problem da zajedno dodjemo do nekih zakljucaka, kao da smo svi porodica. Da kazem drugom "u pravu si" ili "e vidis ti si to bolje od mene.." Da bi mogao priznati da nesto ne znas moras prvo mnogo toga znati...
Zalosno je sto su ljudi ovdje nadrndani i isfrustirani sto im je ovo izgleda jedini ventil za praznjenje. :(

Molim moderatore da zatvore ovu temu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back