СЕСТРА ИЗ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА: Крешемо се с лекарима, али и са пацијентима!

Одувек су колале приче да у здравственим установама све пршти од секса, а према признању медицинске сестре из Клинчког центра у Београду то је - потпуна истина!

Лепа медицинарка испричала је да је то једини начин да се лекарско и медицинско особље избори са свакодневним стресом на послу.

- Људи нису ни свесни шта ми све током једне смене морамо да радимо и шта све видимо - каже медицинска сестра М.В. из Београда, која жели да остане анонимна како не би имала проблема на послу, јер су такве ствари званично забрањене.

- Огроман стрес трпимо сваког дана, по цео дан , и онда нам необавезни секс дође као рекреација и прилика за опуштање - каже она.

У Клинчком центру, открива она, има доста просторија које се не користе, забачених канцеларија у које нико не свраћа, па расположени са крес комбинацију увек имају место где могу да се забаве.

- Неописово је какав адреналин имате после, рецимо, неке тешке и успешне операције. Тад је секс најбољи. Пршти на све стране .........

4l5-enferm.jpg

http://pravda.rs/2016/11/03/sestra-iz-klinickog-centra-kresemo-se-s-lekarima-ali-i-sa-pacijentima/

pa imo sam tako kad god bi otišo u bolnicu želju da štaznam recimo uganem skočni zglob i poležim dan, dva, tri na ortopediji i da se kako bi reko..oslobodimo stresa :rumenko:

Pa skoro pa se zna, ko ode u bolnicu bolestan, on umre, a ko ode zdrav on dobije polnu bolest...

(To se desilo cak i jednom koji boluje od shizo jos od 2 godine, znaci tip je mutav, blentav, ne zna ili jedva sabere 2 i 2, bukvalno , ali posle dva dana u bolnici, nesto bio pricljiviji, a mesec dana kasnije dobio pencilinsku terapiju....
Naravno pravno gledano bolnica bi trebala da plati debelu odstetu porodici pacijenta, ali ko vas ebe pacijenti i seljaci i forumashi...
Naravno zakon je debelo prekrsen i po sluzbenoj duznosti, pa bi bilo posla bar za jedno 20 godinica zatvora....i jedno 5,6 licenci za rad....
Ali nema veze izginuce vec neko od vase rodbine, cekaj cekaj, dodje maca na vratanca...

Toga ima svuda..u svim profesijama i svim oblastima...nista nije izmisljeno... da je veoma gadan i tezak posao zdravstvenih radnika jeste..ja nisam podnosio krv i nisam mogao da studiram medicinu...

Ima svuda ali u zdravstvu ima - najvise.

Bolest, smrt i seks se u nekim tackama dodiruju ....

Verovali ili ne...

Nije problem,sto se sestre "kresu' sa lekarima.Ali je to propast za pacijente.Imao sam prilike da vidim,kada sam posecivao rodjaku tesko bolesnu ,uvece,kada je na Klinici,samo dezurni lekar i sestra.
Zazvonilo je zvono u hodniku kao signal,da dezurni lekar dodje jednom bolesniku je naglo pozlilo.Dezurnog lekara,nigde...dezurne sestre nigde...Ja sam poceo da jurim po boljnickoj zgradi,da ih trazim.
U zlo doba,cuh dahtanje iz jedne prostorije.Vrata greskom,nisu bila zakljucana...i sta videh...lekar preko stola najasio na sestru,a ona u transu svrsavanja...Uzas.Gde je lekarska etika,gde je obicna
covecnost.Stra dan,otisao sam kod Direktora Klinike i objasnio nocasnji incident.On me je saslusao,i rekao da me potpuno razume,ali sta cemo ljudi smo i mi lekari.Ziva dusa,trazi svoje.Znate,tesko je
ostati ravnodusan,kada su nam ove mlade sestre,tako "jebozovne".Bio sam zgranut,njegovom ravnodusnoscu,prema zivotima njihovih pacijenata.Shvatio sam,da nemam kome da se zalim.
Izasao sam postidjen,jer sam shvatio,da je Hipoktatova Zakletva,propala u rupu opsteg nemorala.

Nije problem,sto se sestre "kresu' sa lekarima.Ali je to propast za pacijente.Imao sam prilike da vidim,kada sam posecivao rodjaku tesko bolesnu ,uvece,kada je na Klinici,samo dezurni lekar i sestra.
Zazvonilo je zvono u hodniku kao signal,da dezurni lekar dodje jednom bolesniku je naglo pozlilo.Dezurnog lekara,nigde...dezurne sestre nigde...Ja sam poceo da jurim po boljnickoj zgradi,da ih trazim.
U zlo doba,cuh dahtanje iz jedne prostorije.Vrata greskom,nisu bila zakljucana...i sta videh...lekar preko stola najasio na sestru,a ona u transu svrsavanja...Uzas.Gde je lekarska etika,gde je obicna
covecnost.Stra dan,otisao sam kod Direktora Klinike i objasnio nocasnji incident.On me je saslusao,i rekao da me potpuno razume,ali sta cemo ljudi smo i mi lekari.Ziva dusa,trazi svoje.Znate,tesko je
ostati ravnodusan,kada su nam ove mlade sestre,tako "jebozovne".Bio sam zgranut,njegovom ravnodusnoscu,prema zivotima njihovih pacijenata.Shvatio sam,da nemam kome da se zalim.
Izasao sam postidjen,jer sam shvatio,da je Hipoktatova Zakletva,propala u rupu opsteg nemorala.

kolko para tolko muzike to ti vajda jasno vec
zato je popularnije sljakati taj poso u drzavnoj bolnici nego u privatnoj...

Back