ŠEST VEKOVA NESTALO U TRENU

Samo godinu dana nakon Đilasove "obnove" Bulevara naslonim se ja na neku ogradu od metala kod tramvajske stanice i vrlo brzo se udaljim jer je toliko klimava da ne bi izdržala pritisak ni da na nju sleti golub a kamoli se nasloni čovek.

- - - - - - - - - -

Meni ne treba Nikolićeva izjava o vampirima da oni zaista postoje, dovoljno mi je samo da odem na onu nesrećnu temu o proslavi Oluje i shvatim da su oni tu...među nama....

:ok::ok:

qjt-ru.jpg

razlika izmedju ovoga i "Hrasta" je da se ovo nalazi u naseljenom mestu gde je max. brzina ogranicena .Sada zamisli taj isti polozaj "Hrasta" tik uz auto-put,jesen lisce oroseno ili posle kise opada ,i ti sa suvog kolovoza nailazis na deo pod vlaznim liscem sa brzinom 120Km/h,do j..a.
Najjednostavnije resenje bi bilo zoabilazenje tog konkretnog drveta jos prilikom planiranja trase.Obzirom da su oni koji u ucrtavali trasu ,verovatno u startu isli na to da se drvo treba poseci jer to manje kosta od izmene trase (tri pajsera po 50€), citava prica je jos tada zavrsena.Ove dve godine su potrosene na "lud zbunjenog" i da imaju o cemu da pisu
Могло се заобићи да је раније уважено, али пошто је на отвореном размак између трака би требало повећати и све би било ОК и безбедно.

dokazuje da postavljac o bezbednosti u saobracaju zna koliko i o politici na forumu - nista
Ево један савет од постављача за напредњаке.
Кад већ сечете стабло од 600+година које је прворазредно природно добро, потаманите и све јелене у Србији да неки случајно не истрчи на пут... па јел?!?
Јелени ионако имају мање од 600 година, а и ако нам се прохте можемо их накнадно увести и населити од тупсона који нису памети ко наш Вучи и нису потаманили јелене у својим земљама.

Ovo je apsolutno istinita prica, nije bajka. :nono3:

Kletve postoje od nastanka coveka i nekada mogu da budu veoma mocne....

Ima necega o cemu nauka jos nista ne zna, ali su mnoge generacije kroz istoriju i ljudsko iskustvo uocile..

Да, у овоме што си написао има доста истине --- свако тело има одређено зрачење ... а људске мисли су нешто апсолутно посебно као и могући мисаони контакти остварени на велику даљину тако да мислим да су ови што су секли Храст надрљали као и налогодавци.... неће им се то на добро завршити... сигуран сам...

Председник општине Николић је изјавио да је претходне вечери возио трактор и да је одједном из Храста излетело јато слепих мишева и налетало на трактор и да је знао да ће се десити нешто лоше...

Могло се заобићи да је раније уважено, али пошто је на отвореном размак између трака би требало повећати и све би било ОК и безбедно.

pitanje je mogucnosti.Da li tu dolazi neka krivina ,konfiguracija zemljista,..naravno da se moglo zaobici da je postojala volja, ali ovo na fotografiji nije resenje za auto-put

Ceo NORMALAN svet danas bezi iz gradova u provinciju gde ima zelenila, sume, svezeg vazduha....

Samo u Srbiji jos uvek beze u grad, ako moze sto blize centru gde su izduvni gasovi automobila i smog najveci...(Posle se pitaju odakle toliko raka?).

Jos jedna odlika primitivizma naroda.

Јесте, седну у кола, правац аутопут, бежи и дрви о дрвећу, а да је тог дрвећа не би ишао аутопутем него би се пребацивао са гране на грану...

- - - - - - - - - -

Да нису потребни милони, трилиони, зилиони...
Кад имаш воље лако је решиво.

Објаснили су ти у претходним постовима све...

pitanje je mogucnosti.Da li tu dolazi neka krivina ,konfiguracija zemljista,..naravno da se moglo zaobici da je postojala volja, ali ovo na fotografiji nije resenje za auto-put
Већ је споменуто да је свуда около равница.
Иначе раздвајање трака ауто пута у дужини на неколико стотина метара, или више километара није неко чудо...
Претпостављам да си нпр возио кроз Аустрију од Салсбурга према Бечу(или обрнуто), траке се раздвајају између себе и на по преко 100метара, а некада су раздвојене само металном оградом.

Да, у овоме што си написао има доста истине --- свако тело има одређено зрачење ... а људске мисли су нешто апсолутно посебно као и могући мисаони контакти остварени на велику даљину тако да мислим да су ови што су секли Храст надрљали као и налогодавци.... неће им се то на добро завршити... сигуран сам...

Председник општине Николић је изјавио да је претходне вечери возио трактор и да је одједном из Храста излетело јато слепих мишева и налетало на трактор и да је знао да ће се десити нешто лоше...

Да, онда је председник општине Николић отишао до баба Смиљане која му је бацила пасуљ, и истопила олово више главе..
А и отоич гледам небеса на ону страну према храсту, неке црвене линије се провукују, нема да бидне добро, не не..

Јесте, седну у кола, правац аутопут, бежи и дрви о дрвећу, а да је тог дрвећа не би ишао аутопутем него би се пребацивао са гране на грану...

- - - - - - - - - -

Објаснили су ти у претходним постовима све...
Заправо ја сам објаснио.

bas me zanima da li su branioci `drveta`, i atakeri na srpsku vladu, ikada bili kod tog hrasta pre nego sto se pojavio u medijima,

takodje me zanima koliko brzo ce zaboraviti na uredjenu crkvu tj koliko puta ce da je posete u znak podrske za ono sto skribomanisu na temi???

1. Nažalost nikad.

2.U tu crkvu niko pametan i sa trunkom nekog osećaja ne bi trebao više nikad nogom da kroči. (sad se gmazovi brinu za životnu sredinu)

Иначе раздвајање трака ауто пута у дужини на неколико стотина метара, или више километара није неко чудо...
Претпостављам да си нпр возио кроз Аустрију од Салсбурга према Бечу(или обрнуто), траке се раздвајају између себе и на по преко 100метара, а некада су раздвојене само металном оградом.

naravno,ali ja nisam bio na tom terenu niti znam kako trasa na tom pravcu treba da izgleda,a verujem da to niko od nas ovde objektivno ne zna.Moglo se naci resenje prilikom ucrtavanja,ali ne i kada su masine dosle do konkretnog mesta.Svaka izmena drasticno poskupljuje radove i ovde je seca za njih bila jeftinije resenje.Jedina stvar u koju sam se u praksi uverio je, da je dobra priprema 90% posla.Ovde je ocigledno losa priprema dovela do citave pizdarije

Траке се раздвајају управо да би се уштедело, да би се смањили трошкови, користе се предности конфигурације терена итд,

1. Nažalost nikad.

2.U tu crkvu niko pametan i sa trunkom nekog osećaja ne bi trebao više nikad nogom da kroči. (sad se gmazovi brinu za životnu sredinu)

ovo se valjda odnosi na politicke neistomisljenike i srpsku vladu?

tipicno klinacko pisanije, brzopleto i ne bas artuikulisano, ocit je nedostatak fonda reci, verujem da je obrazovanje u pitanju

- - - - - - - - - -

Траке се раздвајају управо да би се уштедело, да би се смањили трошкови, користе се предности конфигурације терена итд,

kolovozi se u principu ne razdvajaju, osim izuzetno, ali bas izuzetno.

Јес', јако ми је то национално достојанство кад нам млади и паметни одоше у свет трбухом за крухом, а ови који су остали овде живе од милостиње белосветског олоша.
Јако ми је то национално достојанство кад премијер потписује бриселски споразум, предаје Србе држави Косово уз објашњење да нећемо имати за плате и пензије ако то не уради.

Bolje kazan, parče hleba i šolja mleka nego i da se hranim iz kontejinera nego ovo što smo doživeli..

naravno,ali ja nisam bio na tom terenu niti znam kako trasa na tom pravcu treba da izgleda,a verujem da to niko od nas ovde objektivno ne zna.Moglo se naci resenje prilikom ucrtavanja,ali ne i kada su masine dosle do konkretnog mesta.Svaka izmena drasticno poskupljuje radove i ovde je seca za njih bila jeftinije resenje.Jedina stvar u koju sam se u praksi uverio je, da je dobra priprema 90% posla.Ovde je ocigledno losa priprema dovela do citave pizdarije
То је проблем стар преко годину дана и ескалирао је много пре него што су машине, или трака ауто пута уопште и дошле близу храста, него је ово демонстрација охолости и примитивизма.
Нису хтели преко годину дана да учине никакав помак у реализацији.
Иначе терен је раван километрима лево и десно од пута/храста... сем ако ТВ није обрађивала слику фото-шопом.
Сад Зорана може да каже да је јача и од јавности, и од разума и од воље за заштиту природних добара Србије.

Ja sam cuo da su ovi sto su sjekli prethodno uzeli Stihl zapis od babe Else iz okoline Reutlingena.

Милиони, трилиони, зилиони... и оне траке са слике коју сам поставио се раздвајају да би се нешто додуше не уштедело већ сачувало.
Испалио си се, чрас ми.

ovo se valjda odnosi na politicke neistomisljenike i srpsku vladu?

tipicno klinacko pisanije, brzopleto i ne bas artuikulisano, ocit je nedostatak fonda reci, verujem da je obrazovanje u pitanju

Ne odosi se na političke neistomišljenike naravno. Sa jednoumljem smo ja mislim na sreću završili pre 25 godina.Inače hvala na pohvalama,potrudićemo se da vaša očekivanja ne izneverimo.

p.s.Još jedanput, vaše reči mi jako mnogo znače :hvala:

Милиони, трилиони, зилиони... и оне траке са слике коју сам поставио се раздвајају да би се нешто додуше не уштедело већ сачувало.
Испалио си се, чрас ми.

Не да би се уштедело него да би се сачувало? И шта је скупље на крају, дара или мера?

Back