Šešelj: Moram da govorim engleski, iako ga ne znam.

Neverovatno je koliko se Šešelj dobro zabavlja na svom suđenju u Hagu.
Ne propušta ni jednu priliku da zayebava tamo sve redom.

Posle onoga, od pre koji dan, kada je tvrdio kako ima kontakte sa Mladićem i Karadžićem, na šta se tužilac primio i upalio k'o hepo kockica, napravio im je još jednu zayebanciju.

Naime, poznato je da je Šešelj tražio (i dobio) pravo da mu se sva dokumentacija dostavlja u pisanom obliku na srpskom jeziku, jer navodno ne zna da se služi kompjuterom i ne zna ni jedan strani jezik, što naravno tužilaštvu i sekreterijatu predstavlja veliki problem, jer se radi o desetinama hiljada stranica teksta.

Pre par dana se desila sledeća situacija.
Šešelj je sudskoj poslužiteljki dao neki dokument, na više strana, da ga stavi na grafoskop.
Nakon što je u unakrsnom ispitivanju svedoka pretresao prvu stranu, zatražio je od poslužiteljke da na grafoskop stavi neku drugu stranicu tog dokumenta. Ona to nije učinila, jer do nje nije stizao simultani prevod. Šešelj ponovi zahtev, ona opet ništa.
I tada joj Šešelj, na tečnom engleskom, kaže: "Ne znam da li dobijate prevod sa srpskog, ali tražio sam da sklonite tu stranicu i na grafoskop stavite "xy". Molim vas budite ljubazni, pa to učinite. Hvala."
A, onda, nastavlja na srpskom: "Eto do čega me dovodi loša tehnička organizovanost u ovoj sudnici, da moram da govorim ovim, meni mrskim, jezikom."
Na to ona Italijanka, sudija Latanci, iznenađeno pita Šešelja: "Pa, gospodine Šešelj, vi znate engleski?" On joj odgovara: "Ko? Ja? Ja uopšte ne znam taj jezik."

Možete Šešelja da volite, mrzite ili da ste ravnodušni prema njemu, ali teško možete biti ravnodušni prema načinu na koji pomera dupe onima u Hagu.

wow kasapin zna engleski koja retkost i?...

Otisao kao neko ko zna da nije kriv, kao neko ko je siguran u svoju superiornost pred tribunalom, na svaki nacin, kao covek kome su ideali i ideologija iznad svega drugog.

A POSLALI su ga(napisali optuznicu) SRBI kojima je smetao da opljackaju ovu zemlju.
Poslao je sam sebe, kada je odlučio da ide po okolnim zemljama i materijalno potpomaže tamošnje oružane pobunjenike protiv izabrane vlasti država priznatih u UN.

Nadam se da će da ga puste kući do kraja godine, jer će biti od pomoći radikalima na putu od 28 do 0% koji im predstoji.

Sudi mu se za gadne zlocine i preti mu velika zatvorska kazna. I meni je zanimljivo kada ga gledam onako jadnog tamo. Kako sve stigne kazna
thumbsup2.gif

Ако ти мислиш да је он тамо јадан, ти живи у таквој заблуди.

А кад ће Чеду да стигне казна за оно што је радио и што ради?

wow kasapin zna engleski koja retkost i?...

Ti, po svom starom dobrom običaju, voliš da odgovaraš na postove, a da ih pažljivo ne pročitaš.

Poenta nije u tome da li on zna engleski, već kako se dobro zabavlja zayebavajući one žohare u tribunalu.

Ako je Šešelj kasapin, šta je onda Orić? Sotona lično. Ali, vidim to tribunalu nije smetalo da ga proglasi nevinim.
Mogli su da budu bar toliko uviđavni, pa da ga oslobode krivice u nedostatku dokaza, ali ne. Oni će da urade sve kako bi pokazali da seru na preklane, obezglavljene, silovane i na razne druge načine izmasakrirane srpske žrtve, a takvi kao ti im dajete vetar u leđa.

Jeb'la te Nataša Kandić!

Mislim da je najrealniji i najzanimljiviji komentar u vezi haškog tribunala dao u svojoj kolumni novinar Srđan Radulović iz Blica.
Navodim ovaj komentar upravo zato što nije politički obojen niti je pristrasan, već zaista odmeren i korektan:

Komentar dana
Srđan Radulović | 05.07.2008

Pravda

Haški sud je konstatovao da je utvrđeno kako su u Srebrenici „nesumnjivo počinjeni teški zločini nad Srbima“. Međutim, to nije bilo dovoljno da se Naseru Oriću izrekne kazna. On je oslobođen, jer nije bilo dokaza „na osnovu kojih bi se Orić mogao osuditi“.
Bez dokaza, naravno, niko ne sme da bude kažnjen. Ali... I sad se pitanja nameću u tolikom broju da bi ih na ovom mestu bilo teško sve navesti. Spomenimo makar dva. Prvo, zašto Haško tužilaštvo nije prikupilo dokaze? To im je valjda posao. Drugo, zar čak ni komandna odgovornost nije evidentna kad je reč o krivici čoveka koji je komandovao jedinicama na čijem su području „nesumnjivo počinjeni teški zločini“?
Posle oslobađanja Ramuša Haradinaja i Nasera Orića - kako sad bilo koga u Srbiji ubediti da je Haški tribunal institucija koja odlučuje „ni po babu ni po stričevima“? Haške sudije su skinule povez sa očiju boginji pravde, a tas na vagi odavno ne označava stvarnu meru pravde.
Kako, uostalom, pomiriti oslobađajuću presudu Oriću i konstataciju da su „nesumnjivo počinjeni teški zločini nad Srbima“, tako da niko ne odgovara?
Da li bi sad trebalo očekivati da će neki Srbin dobiti manju kaznu od one koju zaslužuje kako bi se napravio balans? Suština je u tome da sve ratne zločince stigne zaslužena kazna.
To je jedini balans pravde. Na njega ne sme ništa da utiče - ni politički interesi, ni nacionalna pripadnost optuženih.

http://www.blic.co.yu/blickomentar.php?id=1916

moze taj iz blica da sernja drago sad koliko hoce svi smo mi znali , koji smo hteli da otvorimo oci , da je haski tribunal u stvari tribunal za srbe i samo za srbe.....

i pricali smo vam to al vi ste nam pricali drugu mantru....

Nismo VAM MI pričali nikakvu mantru i sl.
Nemoj da sve ljude trpaš u neke tebi svojstvene šablone i grupe, jer to tako ne ide...

Ja sam odavno govorio iste stvari o haškom tribunalu, a govorim ih i danas. Međutim, sve ovo ne menja jednu bitnu stvar - da mi MORAMO da završimo saradnju sa tribunalom i da isporučimo preostalu trojicu osumnjičenih za ratne zločine, a neka se onda oni brane pred tim tribunalom uz pomoć pravih dokaza i sposobnih advokata.
Osim toga, nakon okončanja te saradnje mi imamo pravo (kao država) da ulažemo prigovore i žalbe na rad tribunala...

mi ne moramo i ja necu da izrucujem srbe hagu. nista ne moras u zivotu sem da umres.

to sto ste vi spremni na izdaju srba zarad nekog obecanja boljeg zivota to je vas problem.

ima nas koji necemo na svojoj dusi taj greh....

Mi moramo (kao država), a ti nećeš baš kao ni ja nikoga ni da hapsiš niti da izručuješ.... :roll: niti te ko smatra za pozvanim (baš kao ni mene) da to učiniš...

Izdaja Srba onda po tebi podrazumeva i hapšenje svih drugih koji su počinili nešto i potražuje ih neki sud u svetu - samo zato što su Srbi. Valjda si ti od onih koji smatraju da je neka nacija bolja i naprednija od drugih - a samim tim i bezgrešna...

A ko od tebe traži da izvršiš taj "greh" ??? Zar zaista misliš da si ti toliko bitan da će neko da se konsultuje sa tobom oko tih pitanja...

Je li se neko konsultovao sa tobom i kada su hapsili Župljanina???

Mislim, koji je uopšte smisao svega što si napisao... :shock:

Nemoj da sve ljude trpaš u neke tebi svojstvene šablone i grupe, jer to tako ne ide...

Ja sam odavno govorio iste stvari o haškom tribunalu, a govorim ih i danas. Međutim, sve ovo ne menja jednu bitnu stvar - da mi MORAMO da završimo saradnju sa tribunalom i da isporučimo preostalu trojicu osumnjičenih za ratne zločine, a neka se onda oni brane pred tim tribunalom uz pomoć pravih dokaza i sposobnih advokata.
Osim toga, nakon okončanja te saradnje mi imamo pravo (kao država) da ulažemo prigovore i žalbe na rad tribunala...

Да ли верујеш да тамо има било какве "правде"? Зашто "правда" постоји само за Србе? Зашто морамо, да би добили би се нас примили у усрану ЕУ? Кад нам желе добро што нас не приме какви јесмо?

Држава Србија није урадила ништа у оквиру својих обавеза према грађанима који су у Хашком трибуналу за разлику од Хрватске која има чак и канцеларију у Хагу за одбрану својих грађана и која успешно прикрива и крије све доказе ,овде се пета колона труди да што више грађана Србије оде у Хаг (случај Шешељ -Ђинђић) као и то да не чини ништа на одбрани својих грађана.

MORA SAMO DA SE UMRE

Да ли верујеш да тамо има било какве "правде"? Зашто "правда" постоји само за Србе? Зашто морамо, да би добили би се нас примили у усрану ЕУ? Кад нам желе добро што нас не приме какви јесмо?

A zašto smo mi jedina zemlja u Evropi u kojoj se posle drugog sv. rata vodio krvavi rat...
A zašto smo mi jedina zemlja u Evropi i u svetu koju je napao najmoćniji vojni savez koji je ikada postojao - NATO i bombardovao nas 78 dana i noći...
A zašto smo mi jedina zemlja u Evropi i u svetu kojoj je otcepljen i otkinut deo teritorije bez njene saglasnosti...

Pa verovatno je sve ovo tako pored svih drugih njihovih interesa (širenje NATO-a prema istoku i Rusiji, zauzimanje važnih geostrateških pravaca u Evropi, zastupanje interesa onih koji su uložili veliki novac u lobiranje na zapadu - Slovenija, Hrvatska, BiH, Šiptari...) i makar jednim delom posledica naših gluposti i loših poteza...

Verovatno si zaboravio da Milošević nije danima i nedeljama hteo da primi američkog ambasadora u Beogradu...
Verovatno si zaboravio da je Milošević za vreme puča u Moskvi podržao komuniste, a ne Borisa Jeljcina koji je iz tog sukoba izašao kao pobednik...
Verovatno si zaboravio da su se svi drugi tada ulizivali jedinoj supersili na planeti - SAD, jedino nisu Milošević, Kastro, Kim Il Sung, Sadam Husein i Lukašenko tj. predsednici Srbije, Kube, S. Koreje, Iraka i Belorusije...

E, pa kada sve to uzmeš u obzir, onda ne možeš da očekuješ da će ta Evropa koja je mnogo zgrešila oko Srbije sada naprasno da kaže: "Izvin'te, nismo bili u pravu"... nego da će da i dalje gura ono što je započela...

Back