Ajde, molim te da pijemo kafu dok ne ode Dačić”: Vladimiru je policija upala u kuću da ga spreči da postavi pitanja ministru

јанпи

Elita
Poruka
20.859

„Ajde, molim te da pijemo kafu dok ne ode Dačić”: Vladimiru je policija upala u kuću da ga spreči da postavi pitanja ministru. Za Novu priča kako je to izgledalo​

Ova nestvarna priča ide ovako…
Dok je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obilazio Roštiljijadu u Leskovcu i jeo pljeskavicu, člana Izvršnog odbora stranke SRCE Vladimira Šiškina policijski inspektori držali su u, kako kaže, „kućnom pritvoru“ od 15.30 do 19.15 sati. Samo zato što je na društvenim mrežama najavio da će postaviti Dačiću nekoliko pitanja.

1756456646-1224938_540447736-1369246694632811-7826439903640150117-n_m-copy-1024x512.jpg

Ivica Dačić Foto: JuGmedia.rs

„Svoju posetu Leskovcu za danas je najavio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Razlog posete je roštiljijada i pljeskavica koju mora tradicionalno da pojede. Dok zemlja gori, sukobi između građana i kriminalnog klana eskaliraju, narušava se autonomija univerziteta, prebijaju građani i studenti po Srbiji, formiraju se neke nove parapolicijske brigade nalik nekadašnjoj JSO, a studentkinjama preti silovanjem, on bi da jede pljeskavice“, napisao je Šiškin na društvenoj mreži X i dodao:
„Ja ću danas pokušati da ga pitam, ako uspem uopšte da mu priđem od “obezbeđenja”, da li je uopšte normalan i šta radi u Leskovcu dok mu zemlja gori! Nadam se da neće pre posete ponovo da me “sklone”, kao onda pred posetu vučića Leskovcu. Dolazim u šorcu i papučama, goloruk, “naoružan” samo jednim pitanjem – Da li si čoveče normalan?! Skara gori, a ivica bi da se češlja…“.
“Odmah sam kontaktirao svog advokata i on mi je rekao da ne izlazim iz kuće. Verovatno su oni videli da sam se sa terase povukao u kuću i onda sam ih video na kapiji. Međutim, Leskovac je mali grad, mi se svi znamo, pa je načelnik odabrao dvojicu inspektora s kojima sam baš dobar. Nastupili su prijateljski. Ja sam mogao da budem bezobrazan i da pitam gde im je nalog, ali nisam to uradio. Oni su mi bukvalno rekli da nemaju ni papir, ni osnov da budu tu”, priča Šiškin.
Ispričali su mu, kaže, da se alarmiralo posle njegove objave na X, da je došao nalog direktno iz Beograda, da su zvonili telefoni…
“Strašno nešto. I onda je njih načelnik pozvao i rekao im da probaju da me zadrže u kući. I tako su mi ponudili: “Ajde, molim te da sedimo tu kod tebe, pijemo kafu, dok ne ode Dačić”. Tu su mi majka i otac, ja ih predstavljam kao to su dobri policajci. Neverovatna situacija. Sedim, telefon mi je u rukama, pričamo, ali mi je ograničeno kretanje. U međuvremenu mi advokati javljaju da u ponedeljak podnose tužbu, zbog ograničavanja moje slobode kretanja i diskriminacije”.
Ubrzo nakon toga policijski inspektori pojavili su se ispred njegovog stana.
Ajde, molim te da pijemo kafu dok ne ode Dačić”
“Ja sam svestan da je do Dačića nemoguće doći, pogotovu kad je neko eksponirani funkcioner jedne opozicione stranke. Ali sam zbog svega ovoga što se dešava, u objavi na društvenoj mreži ukazao na to da je Dačić zapravo promašio skretanje, i došao u Leskovac koji je 300 kilometara od Novog Sada. Grada u kojem je u poslednjih nekoliko dana došlo do eskalacije sukoba kriminalnog klana i građana. Hteo sam da ukažem na to da mu je kao ministru policije mesto tamo, a ne da dođe na Roštiljijadu i da jede pljeskavicu”, kaže Šiškin za Novu i dodaje:
“U video snimku koji sam objavio na društvenim mrežama sam naglasio da dolazim u šortsu i papučama, naoružan samo pitanjem i da ne želim da ugrozim bilo čiju bezbednost. Zato što mi se već desilo da su me sklonili, kad je Vučić dolazio u Leskovac pre četiri, pet meseci. Samo što su tada bili mnogo grublji, došli su sa pet, šest automobila ispred moje porodične kuće. Tad su me odveli u stanicu, maltretirali me jedno tri i po sata, uzimali mi nekakve izjave. Mada su mi otvoreno rekli u automobilu da moraju da me sklone dok Vučić boravi u Leskovcu”.
Negde oko 15.20 izašao je na terasu i video da inspektori sede u automobilu ispred kuće.
“Odmah sam kontaktirao svog advokata i on mi je rekao da ne izlazim iz kuće. Verovatno su oni videli da sam se sa terase povukao u kuću i onda sam ih video na kapiji. Međutim, Leskovac je mali grad, mi se svi znamo, pa je načelnik odabrao dvojicu inspektora s kojima sam baš dobar. Nastupili su prijateljski. Ja sam mogao da budem bezobrazan i da pitam gde im je nalog, ali nisam to uradio. Oni su mi bukvalno rekli da nemaju ni papir, ni osnov da budu tu”, priča Šiškin.

Ispričali su mu, kaže, da se alarmiralo posle njegove objave na X, da je došao nalog direktno iz Beograda, da su zvonili telefoni…
“Strašno nešto. I onda je njih načelnik pozvao i rekao im da probaju da me zadrže u kući. I tako su mi ponudili: “Ajde, molim te da sedimo tu kod tebe, pijemo kafu, dok ne ode Dačić”. Tu su mi majka i otac, ja ih predstavljam kao to su dobri policajci. Neverovatna situacija. Sedim, telefon mi je u rukama, pričamo, ali mi je ograničeno kretanje. U međuvremenu mi advokati javljaju da u ponedeljak podnose tužbu, zbog ograničavanja moje slobode kretanja i diskriminacije”.

Instrukcije Velje načelnika

Za to vreme inspektori su, priča Šiškin, sve vreme bili na vezi sa “načelnikom Veljom”.
“I ja bez problema čujem njegove instrukcije tipa: Dačić je trenutno u kafiću Safari, pije piće. Dačić je sada otišao da vidi kako će da okrenu ovu veliku pljeskavicu za Ginisa. E, kad im je javio da je Dačić pojeo pljeskavicu, da ide prema autu i da je seo u kola, tek onda su otišli”.
Na posletku, kaže da bez obzira koliko to sve sada možda zvuči smešno i bezazleno, do pola pet ujutru nike mogao da zaspi.
“Stvarno su to stresovi. Ipak, ja pričam tu s nekim ljudima, s kojima nikad ne sedim na kafi. Tu sam silom. Posle mi prilaze neki prijatelji i kažu “znaš, mogli su svašta da ti podmetnu”. Ne idem toliko daleko, ali u toliko bolesnoj zemlji živimo, da je sve moguće”, zaključuje Šiškin.
https://nova.rs/vesti/politika/ajde...-ministru-za-novu-prica-kako-je-to-izgledalo/

....
Рекао је,сећам се и сад свог запрепаштења,да постоје 3 велике Страсти- алкохол,коцка и власт.Од прве 2 људи некако и могу се излече,од треће никако.Власт је најтежи Порок.Због ње се убија,због ње се гине,због ње се губи људски Лик.Неодољива је као чаробни камен,јер прибавља Моћ.Она је дух из аладинове Лампе који служи свакој Будали која га држи.Одвојени не представљају ништа; заједно,Коб су овог Свијета.Поштене и мудре Власти нема јер је жеља за Моћи безгранична.Човека на Власти подстичу Кукавице,бодре Ласкавци,подржавају Лупежи и његова Представа о себи увек је лепша него Истина.Све људе сматра глупим јер крију пред њим своје право Мишљење а себи присваја Право да све зна и људи то прихватају.Нико на власти није паметан јер и паметни убрзо изгубе Разбор и није није трпељив јер мрзе Промену.Одмах стварају вечна начела,вечне законе,вечно устројство и вежући Власт уз Бога,учвршћују своју Моћ.И нико их не би оборио да не постају сметња и претња другим моћницима.Руше их увек на исти начин објашњавајући то насиљем према Народу а сви су насилници,и издајом према Владару,никоме то ни на Ум не пада.И никога то није уразумило,сви срљају на Власт као ноћни лептири на пламен Свеће.Јесу ли све босанске валије затворене,протеране или побијене?И читава њихова Свита. и увек долазе нови и доводе своју Свиту,и понављау глупости својих Претходника јер другачије не могу. и тако укруг,непрестано.Без Хлеба Народ може опстати.без Власти неће.Они су болест на народном телу,као гуке.Кад једна гука отпадне,израсте друга,можда грђа.Не можете без Нас,кажу нам..разбојници би се намножили,непријатељ би нас напао,неред би у Земљи настао.А ко држи ову земљу,ко је храни,ко брани? Народ. А они нас глобе,кажњавају,затварају,убијају.И још натјерују наше Синове да то чине.Они без Вас не могу,Ви без њих морате.Њих је мало,нас је много.Само да прстом макнемо колико нас има,те Жгадије не би било.И учинићемо то Браћо моја сатрвена чим одрасту прави Људи који неће допустити да им Вампири седе над вратом.

Меша Селимовић---Тврђава--.

Back