Servis mobilnih telefona

Pozdrav svima!Kupila sam "Samsung Galaxy Fit "..Imam problem sa memorijom...Mozda sam malo smotana,ali dobila sam 2 kartice uz telefon.Onu malu memorijsku i jos jednu sto neznam za sta sluzi..Malo je veca i pise .."Micro SD Adapter"..Za sta sluzi ta veca kartica?Kada hocu da sacuvam neke aplikacije ,sve ih cuva u mobilnom telefonu ne na memorijskoj kartici..A pokazuje memorijsku,mislim ucitava je i pokazuje koliko prostora ima na njoj u telefonu..Kako ja da prebacim da mi sve aplikacije cuva na SD kartici a ne na telefonu?
 
Danas tokom popodneva izgubio sam mrežu na telefonu. Pokušao sam ručno da podesim, ali ne prepoznaje nijednu mrežu, tačnije, kao da kad izaberem opciju ručno ili automatsko biranje, telefon automatski prekida tu radnju. Kada pokušam da pozovem nekoga, stoji mi natpis: nije registrovano na mreži, a na displeju se povremeno pojavi natipis: samo hitni pozivi/nema sim kartice.
Restartovao sam, vadio karticu... Ništa ne pomaže.
Gore mi stoji simbol koji nisam ranije viđao, prekrižen crvenim iksom.
Sve ostalo radi normalno, registruje vajrles, imenik i galerija su tu....

Ima li neko ideju o čemu bi moglo da se radi i šta mi je činiti? Račun plaćen, telefon nije ispao ili tako nešto....
 
Promenili mi danas staklo u servisu, 50 evra. I pritom mi otisla dioda. Pa sad ne svetli ona strelica taster za nazad I ona za podesavanja. Realno meni ne smeta ali jbm ti majstora. Jedno popravi drugo ode. Jos mi on to kao kaze, rekoh radilo danas kad sam donela.
Ne znam da li da uopste sad to popravljam? Kontam opet mora da otvara za to?
 
Promenili mi danas staklo u servisu, 50 evra. I pritom mi otisla dioda. Pa sad ne svetli ona strelica taster za nazad I ona za podesavanja. Realno meni ne smeta ali jbm ti majstora. Jedno popravi drugo ode. Jos mi on to kao kaze, rekoh radilo danas kad sam donela.
Ne znam da li da uopste sad to popravljam? Kontam opet mora da otvara za to?

Pozdrav , ne znam sta si uradila sa diodom , ali ako su dioda i taster svetleli pre odnosenja majstoru , vrati mu telefon , to je njegova greska . Inace ce najverovatnije ponovo morati da ga otvara .
 
Pa 50 eura za staklo nije bas naivna cifra , verujem da je prekinuo neki kontakt moguce da je neka sitnica, ali to bez otvaranja ne moze da se sredi . Ali kada si vec dala 50 eura , nema smisla da ti tako "vrljavo" sredi telefon , ja bih se zalio da sam na tvom mestu . Ne znam . Verujem da je zamenio staklo i da nije toliko obracao paznju na diodu i osvetljenje.
 
Kaze da je primetio ali nije imao da zameni.
Ja sam rekla da je radilo kad sam donela.
Nije se on bunio ali kaze nema sad tu da zameni.
A ja sa bebom u kolima nisam imala kada da ostavljam ponovo telefon
pogotovo sto sam 50km udaljena od NSa.
Cimanje mi je.
I bitno mi je da radi
 
Gde da nadjem bateriju za nokiu N 82 ? Nedavno naručih, stigla mi, ali to nije dimenzija koja mi treba. Pretpostavljam da ima dve vrste. Koristim taj telefon samo kao navigaciju i stalno mi je u kolima pa mi smeta sto mora da je non stop na punjaču.
 
Našao sam preko fejsbuka ovog momka koji otključava iPhone telefone uzete preko MTS-a, Telenora i Vipa. U mom slučaju u pitanju je bio iPhone 6 uzet kod MTS-a. Čuo sam se sa njim, deluje veoma profesionalno i korektno te sam uplatio novac da mi otključa telefon. Nakon 4-5 dana mi se javio i rekao da probam da stavim drugu karticu. Sve radi savršeno, sada koristim 063 broj u MTS iPhoneu. Čak sam i apdejtovao telefon nakon toga na 8,1,3 iOs i nije se zaključao. Vidim da radi i iCloud unlock, i vidim u komentarima na njegovog facebook stranici da su svi imali dobro iskustvo kao i ja.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Imam iPhone 4 i kada baterija dođe na 30 % on se sam ugasi bez opomene .
Dali je baterija loša i li je neka greška u aparatu koji star 2 godine.

Ako se uvek gasi na "tacno" 30% ni manje ni vise , moguce da je nesto do telefona mozda neko podesavanje ( mada iako ne koristim iOS nijedan uredjaj ne bi "smeo" da se ugasi , moze samo da aktivira stednju baterije i pogasi neke opcije kao sto je internet , GPS i sl.) , ako govoris da se gasi okvirno na oko 30% vrlo je moguce da je problem do same baterije i takav simptom se javlja zbog dotrajalosti baterije koja tokom godina koriscenja gubi svoj kapacitet i jednostavno se gasi na takav nacin , pokazujuci neki procenat koji nije realan .

Desavale su se npr. anomalije da na nekim uredjajima baterija npr. sa 20% odjednom skoci na 40% 50% kao da se napunila sama od sebe , to je isto znak da je vreme za kupovinu druge baterije , jer jednostavno pocinje da brljavi . Sasvim je nebitno da li je Iphone , Android , Symbian Windows phone ili neki drugi , svima baterije rade po identicnom princcipu.
 
Poslednja izmena:

Back
Top