gost 248950
Buduća legenda
- Poruka
- 31.229
mhm, svi su potpuno odlepili za njomU sunce ti... Koja ocena, ovo mora da se gleda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mhm, svi su potpuno odlepili za njomU sunce ti... Koja ocena, ovo mora da se gleda
mhm, svi su potpuno odlepili za njom
Ja sam počeo. Još je rano za utiske. Osim što je glavna glumica mega slatka kao riđokosaovo cu da gledam https://www.imdb.com/title/tt10048342/
Pogledao juče prvu epizodu, dopala mi se.ovo cu da gledam https://www.imdb.com/title/tt10048342/
Ko je Gul?Pogledao juče prvu epizodu, dopala mi se.
Znao sam da kad Gul preporuči mora da je nešto dobro.
Dejan Ognjanović.Ko je Gul?
zalomilo se tako... cak ni piki blajnders nisam gledala, pocela pa me nesto smorilo i batalilaLepo si ovo rekla na kraju. A neko je nahvalio gore kao da je Audrey Hepburn ili ne znam ko.
Cudi me da nisi gledala vise stvari od nje. Ja sam je gledao u dosta filmova The Witch, Morgan, Split, Thoroughbreds, Glass I sad cekam Mutante da se pojave na netu.![]()
zalomilo se tako... cak ni piki blajnders nisam gledala, pocela pa me nesto smorilo i batalila
Odgledao sam seriju. Dobra je,štaviše vrlo dobra ali baš da je brutalna....nije realno.A ja se bas pitam kako nikako da izadje neka nova bas brutalna i sad vidim ovo
Narcos je jedna od najzanimljivijih i najboljih koje sam gledao u zadnjih 5 godina, Westworld dobra naročito prva sezona i gledaću sigurno i četvrtu kada izađe, Peaky Blinders bude zanimljiva u početku više zbog stila nego radnje posle smori brutalno...batalio sam.Takodje. Meni je Peaky Blinders najveci overrated medju serijama, zajedno sa Westworld, i posebno Narcos.
Inace pri kraju sam Sharp Objects i odlicna je serija... Sledece sto cu gledati je Damin Gambit i Years and Years..
Sad mi leze mini serije, nemam strpljenja za vise, jel gledao neko Maniac, sa Emom Stoun?
Dakle oficijalno da dam svoju ocenu:ovo cu da gledam https://www.imdb.com/title/tt10048342/
Imam jos 2 ep pa cu i ja da "presudim" xDDakle oficijalno da dam svoju ocenu:
Serija je zanimljiva i zahvaljujući nekoj kako je @Ariodante lepo primetila odličnoj "wierdo" interpretaciji Anje Tejlor Džoj lika Bet Harmon kojoj je uloga legla onako...savršeno i koja magnetski privlači harizmom u ovom izdanjui bez problema drži pažnju. Devojka od 24 godine glumi devojčicu od 13 do njebih kasnih dvadesetih i to čini dobro skoro savršeno,taj prelaz se i "ne oseti"
Radnja se prati lepo i "klizi" lagano i logično što je možda i moja zamerka mala...nekako previše glatko. Ako je cilj bio da se prikažu promenljive faze jednog briljantnog ali opsesivnog uma profesionalnog velemajstora šaha, usmerenog pilulama za smirenje i alkoholom, pubertet, njeno preuzimanje života u svoje ruke, malo unutrašnje borbe i sl...taj deo je nekako površno odrađen i previše usmeren fokus na sam takmičarski deo. Na kraju čak deluje kao neka limunadica jer je happy end uzduž i popreko i bezuslovno.
Mislim da ne bude zabune svidela mi se serija i apsolutno preporučujem da se odgleda i to ne samo da ne biste ispali neobavešteni u drušvu jer je trendiveć zaista jer vredi. Ali hajp je malo jači po meni nego što realno zaslužuje.
8.5/10
Miss Scarlet and the Duke
ocena 7,4
glumci: Kate Phillips, Stuart Martin, Cathy Belton
Serija prati emotivan odnos Elize Skarlet i Vojvode, glavnog inspektora Skotland jarda koji zajedničkim snagama rešavaju zagonetne zločine u mračnom okruženju Londona iz 19.veka .
Sarlet je oduvek više privlačilo vođenje očeve detektivske agencije, posle njegove smrti , kao prva žena detektiv, nego da se ponaša poput tradicionalne dame.
Barbarians (2020)
Pogledajte prilog 795880
Нетфликсова високобушетска историјска серија од 6 епизода која нас води у 9 годину н.е. и која нам описује догађаје уочи и чувени масакр у Тевтобуршкој шуми.
И серија у којој је све добро одрађено, дочаран је амбијент тог времена, начин живота, вјеровања и вриједности систем који је владао. Глума беспријекорна, дијалози добри, нема "празних ходова", свака сцена осмишљена, драматуршки врхунски одрађено. Испоштован је и језик, Римљани зборе латинским, Германи њемачким, истина савременим њемачким који се сасвим сигирно разликује ид оног у том времену, али не мари.
Режисер је испоштовао догађаје, личности али има подоста и фикције и произвољног приказа и добро је то одрађено, уосталом серија и није документарна него играна.
О масакру римских легија у Тевтобуршкој шуми написано је подоста и књига и текстова, урађено подоста документараца, и Нијемци оправдано) афирмишу ову причу која симболизује отпор завојевачу. На дрзгој страни на нашим просторима догађају који се десио у исто вријеме (и захваљујући којем се и десио масакр легија у Германији, да су Рмљани били у могућности ударити свом снагом, другачији би био епилог), који је неупоредиво значајнији за историју, гдје су пуно веће армије учествовале, Батоновом устаннку (у кампањи по Германији ангажоване су 3 легије, на гушењу Батоновог устанка ангажовано бјеше 15 легија + још толико помоћних трупа, 10 пута више него у Германији) није до сада посвећен ни пристојан документарац од неких 15-20 минута. Но то је већ друга тема.
Серија тешко да ће се допасти гледаоцима укуса обликованог холивудском продукцијом, али филмофили који воле историјске теме ће са ужитком погледати.
Оцјена 8,5/10.
Да, Светоније је оставио такав запис (овдје)Serija je o cuvenoj bitci u Teutoburškoj šumi, u kojoj su ujedinjena germanska plemena do nogu potukli 3 rimske legije i zaustavili severno napredovanje Rimskog carstva u 9. veka naše ere.
Kada je u Rimu car Avgust čuo vesti o porazu, po zapisima rimskog istoričara Svetonija, bio je toliko potresen da je glavom udarao u zid palate vičući:" Kvintilije Vare, vrati mi moje legije"
Сама кампања има доста везе са нашим просторима.23 1 Graves ignominias cladesque duas omnino nec alibi quam in Germania accepit, Lollianam et Varianam, sed Lollianam maioris infamiae quam detrimenti, Varianam paene exitiabilem tribus legionibus cum duce legatisque et auxiliis omnibus caesis. Hac nuntiata excubias per urbem indixit, ne quis tumultus exsisteret, et praesidibus provinciarum propagavit imperium, ut a peritis et assuetis socii continerentur. 2 Vovit et magnos ludos Iovi Optimo Maximo, si res p. in meliorem statum vertisset: quod factum Cimbrico Marsicoque bello erat. Adeo denique consternatum ferunt, ut per continuos menses barba capilloque summisso caput interdum foribus illideret vociferans: "Quintili Vare, legiones redde!" diemque cladis quotannis maestum habuerit ac lugubrem.
Brojevi te tri legije više nikada nisu korišćeni.