Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Catch-22 (4/5)
https://www.imdb.com/title/tt5056196/
77AD802C-47A9-4915-ACA8-C0F08F94B088.jpeg

Предуховита и фантастична адаптација књиње Catch-22, серија од нажалост само 6 епизода, мени тренутно најбоља у 2019-ој коју сам погледао.
Квака 22 значи ово:војна правила налажу да је страх од смрти рационална реакција, тако да свако ко тражи да буде повучен са летачких мисија не може да буде истински луд. А они који јесу луди никад не би тражили да буду послати кући, јер се не би плашили опасности.И стога, практично нико не може да буде послат кући. :D
Ова чињеница је изњедрила толико забавних ситуација да сам просто уживао гледајући серију.Глума перфектна (чиста петива,) поготово до сада поприлично непознати Christopher Abbota као капетан Yossariana који је одлично носио серију.Ако на то додамо искусне лисце Хју Лори (луди доктор Хаус),Кајл Чендлер, Џорџ Клунија (Клуни је извршни продуцент и режисер двије од шест епизода ) добијамо пун погодак.Такође све остале споредне улоге просто одличне одрађене.Визуелно серија врхунски одрађена да се напетост и неизвјесност осјети у ваздуху, од бизарно страшних ситуација до одличног хумора који жестоко исмијава рат и војну бирократију,али вас жестоко тјера да гледате даље међутим нажалост серија је прекратка.Једини минус у цијелој причи...Све укупно велика препорука.

Не знам да ли сте је већпостављали овде, за сваки случај, препоручујем је поново :D

Харизматична Мејзелова, од миља звана Миџ, млада је и тек растављена жена
која је решена да постане стендап комичарка.
Ништа претерано необично да није у питању половина прошлог века,
у којој се још увек раскрштава са неким традиционалним погледима.

Jel ispratio neko Stranger things? Sad je aktuelna 3. sezona. Meni je visoko na listi prioriteta, uz Black mirror, Narcos i jos neke, nego sam se trenutno "zarobio" sa The Wire koja ima malo vise epizoda, pa ne stizem jos. A nemam tu praksu da bindzujem, odgledam epizodu, dve na dan.

Pogledaj Dark, mene je raspametila, ne znam koliko si ljubitelj putovanja kroz vreme.

oko cega se vrti prica?

Oko Japanaca na pocetku WW2. Ima vise prica u okviru jedne porodice.

Cale je vredni Japanac dodjos kojeg maltretiraju ameri. Sin je rodjen u USA, ne brenuje caleta, ni zakone, muva se sa belkinjom sto je zabranjeno, napravi joj dete. Tu pocinje zaplet. Kad uzme neke napitke za pobacaj pojavljuje se japanski duh iz legendi koji pocinje da kaznjava zloce, za pocetak. A posle cemo da vidimo sta ce da im radi. Zavrsava se prva epizoda pocetkom rata i hvatanjem Japanaca, prvo dodjosa i odvozenjem u kampove/logore u USA.

Back