Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Koji ste vi hipsteri...:hahaha::mrgreen:

:cool:

Da i ja odgovorim na temu: poslednja serija koju sam gledala je Partners in Crime, spomenula sam je već na onoj temi o kostimimima, jer oni i jesu najbolja stvar u celom projektu. To su junaci Agate Kristi koje nikada nisam čitala, u suštini bračni par njuškala-amatera. Zapleti i njihove istrage su prilično detinjasti, ali onako slatko za gledanje ... recimo 6.5/10 Postoji i starija verzija i uglavnom je bolja, zavisi od epizode do epizode...

Nova
MV5BYzFmMDRjNzMtMzUwYy00Mjc5LWI0OGItMDIzYzU4MzFkNGI2L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMTgxOTIzNzk@._V1_.jpg

Stara
partners-in-crime-itv-francesca-annis-james-warwick-810x512.jpg

Crisis in Six Scenes
http://www.imdb.com/title/tt4354616/

Serija koju je Vudi Alen snimio za Amazon, Amerika šezdesetih godina prošlog veka. Gledam drugu epizodu, i serija pre svega nije dinamična. Svi Vudijevi filmovi u zadjih petnaest godina liče, i jedna od zajdničkih crta je da su pripovedač i dijalog dinamični, malčice brži nego u stvarnom životu, a tako su i montirani. Ovo je pre svega nedovoljno dinamično (a i priča je površna,. itd), i sad ne znam da li je to tako želeo, ili su glavni glumci - žao mi je kad sam ejdžista - ipak prestari. Ako se nešto promeni posle druge epizode javiću, za sada ostaje 6/10

crisis-in-six-scenes-woody-allen-miley-cyrus-DI@.jpg

Meni su svi filmovi Vudi Alena isti.

Na početku karijere je bilo varijacija : ) Sada uglavnom svi izgledaju isto, iako su priče ipak drugačije. Samo su skroz prepoznatljivi, ima svoju estetiku, muziku, itd. Čovek se ulenjio, pa snima stalno svoj svet... Mada, i onaj Kasandrin san i Matchpoint nisu bili tipični Vudijevi filmovi, tu se potrudio....

Ja mislim da ipak nisu ''isti''...To jest to sam mislio ranije pre nego što sam pribrano pogledao 3, 4 njegova filma...On ima specifičan stil, koji unosi u svaki projekat ali da su isti, nisu, svaki ima neki svoj, poseban ''začin'' da se izrazim kuvarskim rečnikom! :)
Elem, skinuo sam celu prvu sezonu ''Fear The Walking Dead'' i moram priznati da iz perspektive druge, sve dobija mnogo više smisla i psihologija aktera/akcija je odlična, u momentima i jača nego u WD...:D Ima odličnih epskih scena...
Samo problem je što lako možeš da se navučeš:hahaha: Ja kada skinem seriju retko pogledam više od jedne epizode dnevno, ma koliko dobra bila, ali sam juče pogledao čak 4 FTW...

Hah, šta znam, meni i ne deluje toliko drugačiji... jedino je možda Mira Sorvino slađa i umiljatija od većine njegovih glumica... I onaj hor na početku liči na njegove starije, "eksperimentalnije" filmove... Ja volim skoro sve njegove filmove, a iz tog perioda mi se svideo Small Time Crooks, kad idu u pljačku ahahha.

Poslednja izmena:
Na početku karijere je bilo varijacija : ) Sada uglavnom svi izgledaju isto, iako su priče ipak drugačije. Samo su skroz prepoznatljivi, ima svoju estetiku, muziku, itd. Čovek se ulenjio, pa snima stalno svoj svet... Mada, i onaj Kasandrin san i Matchpoint nisu bili tipični Vudijevi filmovi, tu se potrudio....

I Mečpoint I Kasansdras drim su Vudijeve varijacije na temu Zločin i kazna. Pa u onom Mečpointu glavni protagonista, ili antagonista bukvalno rascepi svoju ljubavnicu i komšinicu, onako kako je Raskoljnikov rascepio glavu babuskeri u romanu... a u Kasandrinom snu imamo isto ubistvo iz koristoljublja i grižu savesti.

Inače kome su svi Vudijevi filmovi isti nek pogleda Interiors - http://www.imdb.com/title/tt0077742/ ... tek da vidi kakav je reditelj Vudi bio, i još važnije kakav je pisac bio.

I Mečpoint I Kasansdras drim su Vudijeve varijacije na temu Zločin i kazna. Pa u onom Mečpointu glavni protagonista, ili antagonista bukvalno rascepi svoju ljubavnicu i komšinicu, onako kako je Raskoljnikov rascepio glavu babuskeri u romanu... a u Kasandrinom snu imamo isto ubistvo iz koristoljublja i grižu savesti.

Inače kome su svi Vudijevi filmovi isti nek pogleda Interiors - http://www.imdb.com/title/tt0077742/ ... tek da vidi kakav je reditelj Vudi bio, i još važnije kakav je pisac bio.

:ok:.

Odosmo malo u off, ali Vudijev koje je meni najviše legao je klasik, Hana i njene sestre. Matchpoint mi zaista ne liči na njega, mada mi se jako svideo, iako mi je J. Rhys Meyers nešto antipatičan i inače.. mogli su baš za profi tenisera zavodnika da nađu nekoga bez 2 leve noge...Do duše ne sporim mu glumačke sposobnosti, bar u Matchpointu...

"Hannah & Her Sisters sadrži moj omiljeni filmski citat svih vremena, a Bog mi je svedok da sam maltene sam sa SAMCRO-om popunio onu temu best quotes stotinama citata -

"How the hell do I know why there were Nazi's, I don't even know how the can opener works"

Ahahahah, da, stvarno je genijalno duhovit, i ja se smejem svaki put kad se setim toga!

Back