Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Pogledala sam prvu epizodu serije Arrow... jer sam videla da i ma ocenu 9.1.
Pa.... nije za mene.

Arrow-41d5129e.jpg

Ako volite serije tipa Lost, Terra Nova, Falling Skies... samo napred..
Ako vise volite serije kao Dexter, Breaking Bad, Six Feet Under... ne nije za vas.
Ako volite sve navedeno.... give it a try :)

Pogledala sam prvu epizodu serije Arrow... jer sam videla da i ma ocenu 9.1.
Pa.... nije za mene.

Arrow-41d5129e.jpg

Ako volite serije tipa Lost, Terra Nova, Falling Skies... samo napred..
Ako vise volite serije kao Dexter, Breaking Bad, Six Feet Under... ne nije za vas.
Ako volite sve navedeno.... give it a try :)

Arrow najvise lici na The Cape, samo bez mistike i magije. Nema veze sa ostalim serijama. Na Terra Novu lici Last Resort koji preporucujem. :D

Last Resort je preslikana Tera Nova samo sto se desava na nasoj planeti u sadasnjosti. Super moderna podmornica, na malom egzoticnom ostrvu, dok ih cela Americka vojska juri, tu su i neki lokalni krimosi kao pandan pobunjenicima. 1 na 1 kopija, samo bez SF-a, dinosaurusa i prelepih glumica. :D

Arrow je ok za moje pojmove. Preporucujem. Solidna ekipa dobrih glumaca i jedna zvezdica, nikad lepsa, Katie Cassidy. Gledao sam 99% svega sto je Katie :heart: snimila. Tako da bih gledao i ovo bez obzira na kvalitet, ali stvarno je ok. Serija za opustanje, akcija, avantura, lepotice, prava serija za radnicku klasu.

Arrow najvise lici na The Cape, samo bez mistike i magije. Nema veze sa ostalim serijama. Na Terra Novu lici Last Resort koji preporucujem. :D

Nisam mislila da lici na te serije u tom smislu ;)
Ne lici na te serije u tom smislu. Pa price su TOTALNO razlicite, nisam ni pomislila da ce neko pogresno razumeti :D

Da budem jasna:
Ako najvise volite kvalitetnu glumu i inteligentan dijalog - Arrow serija nije za vas.
Ako najvise volite efekte, pristojnu glumu, sto jednostavniji dijalog i "eye candy" glumce. Samo napred. Tacno sam opisala Arrow.
Ako volite oba - give it a try :D

Poslednja izmena:
Nisam mislila da lici na te serije u tom smislu ;)
Ne lici na te serije u tom smislu. Pa price su TOTALNO razlicite, nisam ni pomislila da ce neko pogresno razumeti :D

Da budem jasna:
Ako najvise volite kvalitetnu glumu i inteligentan dijalog - Arrow serija nije za vas.
Ako najvise volite efekte, pristojnu glumu, sto jednostavniji dijalog i "eye candy" glumce. Samo napred. Tacno sam opisala Arrow.
Ako volite oba - give it a try :D

Ja bas navodim kao slicne serije gde je slicna ideja, radnja, vizuelni dozivljaj. A ne kvalitet dijaloga. jer je to subjektivno.

Jeste subjektivno ako uporedis Fight Club sa Snatch....;)
Ali ne ako uporedis Terra Novu, Lost ili Arrow sa Breaking Bad ili Six Feet Under... Mislim...:eek:

Preterujes malo sa Breaking Bad. Ima jedan legendarni dijalog u celoj seriji, kad Saul objasnjava Dzesiju zasto mora da pere pare. Sve ostalo je standard. Znas koliko ima genijalnih dijaloga/monologa u drugim serijama koje ne gledas.

A drugo poredis seriju koja ima jednu epizodu sa serijom koja ima 5 sezona. Uporedi prvu epizodu Breaking Bad, koja je najgora epizoda u svih 5 sezona, sa prvom epizodom Arrow na primer. Videces da je pitanje sta je tu bolje.

Preterujes malo sa Breaking Bad. Ima jedan legendarni dijalog u celoj seriji, kad Saul objasnjava Dzesiju zasto mora da pere pare. Sve ostalo je standard. Znas koliko ima genijalnih dijaloga/monologa u drugim serijama koje ne gledas.

A drugo poredis seriju koja ima jednu epizodu sa serijom koja ima 5 sezona. Uporedi prvu epizodu Breaking Bad, koja je najgora epizoda u svih 5 sezona, sa prvom epizodom Arrow na primer. Videces da je pitanje sta je tu bolje.
Kad se setim The Wire-a..Svaki dijalog napisan sa posebnom paznjom,da se odusevis..

Gledala sam par epizoda Breaking Bada i kvalitet te serije ,koliko sam mogla primjetit ' nije u nekim vrhunskim dijalozima i monolozima ala HOMISAJD, nego o suptilnom nacinu pricanja price kroz jezik filma....u nedostatku boljeg izraza

Ono staro pravilo koje je sad i uzumrlo...don't talk about it, show it.

Homisajd mi je omiljena serija ikad i jedna od rijetkih koja je uspijela da kombinuje te dvije stvari do perfekcije.BB nijesam neki fan (mada kazem, nijesam mu se odvoljno posvetila jos uvijek) , ali u tome sto gore napisah, BB najbolja serija trenutno. Recimo, u pilotu, Walt ne kuka koliko je njegov zivot sranje, nego ti to vidis - ucenici ga ne postuju, radi dupli porazavajuci posao, nije dorastao svom potencijalu, sin mu je invalid, zet i snaha (ili kako se god to zvalo) su smarachi i na kraju dobije rak,a citav zivot je zivio po pravilima.

Druga serija koja to jako dobro radi je Mad Men. Zato neki kukaju kako je dosadna i mozda i jeste malo, jer smo mi navikli na dijaloge , akciju itd....

Serija u kojoj se previse prica i gdje me je to narocito nerviralo je Grey Anatomy. Ali ona ne moze u isti kosh sa gore navedenim. U Dexteru to nije problem recimo, jer je Dexter sjajan lik.

Vec si me skoro ubedio (lazem malo) ....i onda sam procitala to. :D Boze :zcepanje:
Prva tj najgora epizoda serije Breaking Bad je bila MNOGO originalnija interestnija, inteligentnija i sa vise potencijala nego Arrow do sada. Glumu necu ni da spomenem...
Ne kazem ja da Breaking Bad ima najbolji dijalog ikada napisan nije ni u top 5 - ne znam sto si se zakacio za to toliko, to si bili samo PRIMERI... al ajd moras nesto da napises...kad vec vidim da "moras". Ali Arrow nije ni u top 150 (!) sto se tice dijaloga! Ako smo se vec zakacili za dijalog :D Za glumu ne verujem ni da je u top 300. I nece ni biti , veruj mi. Ili nemoj... nije bitno. :)
Ja sam zavrsila sa ovim... Arrow definitivno ne zasluzuje ovoliko reci od mene, ali mi je drago da se nekome dopala serija... bolje to nego da gledaju Glee, kad bi vec nesto za light entertainment.

Poslednja izmena:
Druga serija koja to jako dobro radi je Mad Men. Zato neki kukaju kako je dosadna i mozda i jeste malo, jer smo mi navikli na dijaloge , akciju itd....

O da :) Jako dobra serija, meni nije dosadna uopste. Serije kao Terra Nova, Arrow, Falling Skies, Lost i taj nivo... e TO mi je dosadno. Mad Men nije.
Isto tako sam prespavala Tranformers 2 u 3d bioskopu. Nikad glasniji film nisam videla/cula, ali je bio TOLIKO dosadan da nisam mogla da ostanem budna. Jednostavno nisam. Iskreno me boli uvo za film ako sve sto ima da mi drzi paznju je izgled glumice, ili glumca. O da i efekti. :roll:

Poslednja izmena:

Last Resort je preslikana Tera Nova samo sto se desava na nasoj planeti u sadasnjosti. Super moderna podmornica, na malom egzoticnom ostrvu, dok ih cela Americka vojska juri, tu su i neki lokalni krimosi kao pandan pobunjenicima. 1 na 1 kopija, samo bez SF-a, dinosaurusa i prelepih glumica. :D

Arrow je ok za moje pojmove. Preporucujem. Solidna ekipa dobrih glumaca i jedna zvezdica, nikad lepsa, Katie Cassidy. Gledao sam 99% svega sto je Katie :heart: snimila. Tako da bih gledao i ovo bez obzira na kvalitet, ali stvarno je ok. Serija za opustanje, akcija, avantura, lepotice, prava serija za radnicku klasu.

Gledala Arrow i svidela mi se!!Moderni Robin Hud.

Pratim 3 serije trenutno:
Supernatural sezona 8,ovu pratim jos od prve sezone i obozavam seriju,onako je bas po mom ukusu
Last Resort sezona 1,skroz nova serija,dosta akcije i zanimljiva je za nas sto volimo podmornice
The Walking Dead sezona 3,moja omiljena serija,napravljena po istoimenom stripu,zombie survival serija,takodje jako zanimljiva,preporucujem

Pratim 3 serije trenutno:
Supernatural sezona 8,ovu pratim jos od prve sezone i obozavam seriju,onako je bas po mom ukusu
Last Resort sezona 1,skroz nova serija,dosta akcije i zanimljiva je za nas sto volimo podmornice
The Walking Dead sezona 3,moja omiljena serija,napravljena po istoimenom stripu,zombie survival serija,takodje jako zanimljiva,preporucujem

A šta ćeš u Norveškoj nego da gledaaš zombije?

Ja sam poceo da gledam seriju Brone/The Bridge (http://www.imdb.com/title/tt1733785/):

bron-the-bridge.jpg

Skandinavci su majstori za krimi serije i mislim da su u istom rangu sa Englezima...
Elem, plot je sledeci: jedna istaknuta svedska politicarka je ubijena na mostu koji spaja dva grada (Malme i Kopenhagen) i dve drzave (Svedsku i Dansku)...
Njeno prepolovljeno telo je ostavljeno na sredini mosta, na liniji koja razdvaja dve drzave...
Svedska detektivka i danski detektiv rade zajedno na rasvetljavanju slucaja...
Sumorno, misteriozno, pomalo sporo, sa jako hot svedskom detektivkom...:per:
Pa ko voli, nek' izvoli...

Ja sam poceo da gledam seriju Brone/The Bridge (http://www.imdb.com/title/tt1733785/):

bron-the-bridge.jpg

Skandinavci su majstori za krimi serije i mislim da su u istom rangu sa Englezima...
Elem, plot je sledeci: jedna istaknuta svedska politicarka je ubijena na mostu koji spaja dva grada (Malme i Kopenhagen) i dve drzave (Svedsku i Dansku)...
Njeno prepolovljeno telo je ostavljeno na sredini mosta, na liniji koja razdvaja dve drzave...
Svedska detektivka i danski detektiv rade zajedno na rasvetljavanju slucaja...
Sumorno, misteriozno, pomalo sporo, sa jako hot svedskom detektivkom...:per:
Pa ko voli, nek' izvoli...

A sa postera vidim da glumi i Kim Bodnia, jedan od mojih omiljenih glumaca koji glumi i u Pusher i U Kini jedu pse. Ovo ću sigurno pogledati.

Ovih dana gledam:

Louie - prva sezona

FX_louie11.jpg

Pozitivno iznenadjenje, odlican, svez, inteligentan humor! Svaka epizoda bolja od prethodne...
Stvarno preporuka!

Ja sam sad pogledao prvu epizodu na ovom novom Foxu...
Ima odlicnih fora, pogotovo kad je izasao sa onom ribom :mrgreen:
Podseca me na Sajnfelda sa tim stand-up deonicama, samo sto mi je mnogo gotivniji od Dzerija...;)

Back