Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

i to što kažeš, misliš na ubijanje vremena do sledećeg ebanja ili tako nešto, pa može lost, why not, mada za 100 sati može da se pogleda puno toga, Walking Dead serijal plus gomila milfića, oko 55 filmića :) Pođeš po takmičenju Krstarica best movie i što nsi gledao pogledaj nećeš se prevariš :)
Ali, opet, može i Lost, što da ne...

Veronica Mars - bas gledam, za ovih poslednjih desetak dana imala sam jedan maraton, stigla do 10. epizode 2. sezone. Bas sam se preselila pa sam gledala seriju onako dok sam se pakovala :p ali na zalost komp me nesto zeza sad u novom stanu, nesto sa napajanjem valjda pa je na servisu (ovo pisem iz net kafea) a jedva cekam da vidim ostatak serije! :D

Pored toga sam zapocela i jedno ponovno gledanje Buffy od pocetka, nameravam da pogledam celu Buffy i Angela paralelno sve po redu i procitam stripove koji su deo kanona... Ako niste znali, mada su serije gotove sto se tice TV-a, nastavljaju se u formi stripova vec nekoliko godina, i jeste, 8. sezona Buffy, koja se bas zavrsila u januaru, je kanonski nastavak serije...9. sezona pocinje negde u septembru, taman kad zavrsim rewatch/reread. :)

:worth::worth::worth:

Elem,"Lost" ti je zesca navlakusa,ali posle 2 sezone pocinje gubljenje i razvlacenje pite do finala,koje je prilicno razocaravajuce i nedoreceno...Pa sad,ti sam odluci :mrgreen:
Naprotic, drugi deo trece sezone je najbolji deo serije, a finale 3. sezone je nenadjebivo, samo da ga niko ne spojlira :D Cetvrta i peta sezona su fantasticne, e sad sesta je kontroverzna, meni se ipak dosta toga u njoj svidja, pa i finale, mada nije savrseno, meni se dopalo.

Ovo sam pisala na drugom podforumu, pa sam rešila da prebacim reklamu na pravo mesto : )

HBO serija Wire
http://www.imdb.com/title/tt0306414/

Nikada ni pre ni posle nje nisam gledala nešto tako dobro i kvalitetno: neobično dobro i ozbiljno napisana priča o jednom gradu u rasulu (Baltimoru) i fenomenalni likovi i glumci koji ih tumače (a uglavnom nepoznati). Svaka sezona se bavi drugačijim aspektom grada - policajci i dileri; dokovi; izbor za gradonačelnika; školstvo; novine. Najviše će uživati oni koji imaju odlične titlove ili dobro vladaju engleskim jezikom jer je jezik koji koriste - najčešće govorni ili sleng - čista poezija. Serija nije za opuštanje.

WIRE je dijametralno suprotna od većine serija, u stvari. Nema egzotične lokacije (ljudi su ili na ulici, ili na ćošku, ili u kancelariji) i ponekad u baru, i nije napeto na filmski način, nego je sporo i strašno se uživiš u priču ne zato što želiš da znaš šta će da bude (iako je i to zanimljivo), nego zato što shvataš i voliš likove u seriji. I uvek je dobra muzika, ima je samo kada ljudi uđu u kafanu ili kada su u kolima, znači kad je prirodno da ima muzike, a uvek je nešto kao Clash, ili Tom Waits ili nešto drugo, drago. A ima jako mnogo likova: klinaca dilera, izgubljenih slučajeva, vođa bande, policajaca, lučkih radnika, novinara, nastavnika, raznoraznih luzera, i svi likovi su strašno živopisni, tako da posle nekog vremena počneš da se osećaš kao da je to tvoj kraj, i ti znaš celu ekipu, i kao što se u kraju zna ko je pi*ka, a ko je kul, nebitno od zanimanja, tako je i u seriji. Mnogo je dobra.

Ovo sam pisala na drugom podforumu, pa sam rešila da prebacim reklamu na pravo mesto : )

HBO serija Wire

Nikada ni pre ni posle nje nisam gledala nešto tako dobro i kvalitetno: neobično dobro i ozbiljno napisana priča o jednom gradu u rasulu (Baltimoru) i fenomenalni likovi i glumci koji ih tumače (a uglavnom nepoznati). Svaka sezona se bavi drugačijim aspektom grada - policajci i dileri; dokovi; izbor za gradonačelnika; školstvo; novine. Najviše će uživati oni koji imaju odlične titlove ili dobro vladaju engleskim jezikom jer je jezik koji koriste - najčešće govorni ili sleng - čista poezija. Serija nije za opuštanje.

WIRE je dijametralno suprotna od većine serija, u stvari. Nema egzotične lokacije (ljudi su ili na ulici, ili na ćošku, ili u kancelariji) i ponekad u baru, i nije napeto na filmski način, nego je sporo i strašno se uživiš u priču ne zato što želiš da znaš šta će da bude (iako je i to zanimljivo), nego zato što shvataš i voliš likove u seriji. I uvek je dobra muzika, ima je samo kada ljudi uđu u kafanu ili kada su u kolima, znači kad je prirodno da ima muzike, a uvek je nešto kao Clash, ili Tom Waits ili nešto drugo, drago. A ima jako mnogo likova: klinaca dilera, izgubljenih slučajeva, vođa bande, policajaca, lučkih radnika, novinara, nastavnika, raznoraznih luzera, i svi likovi su strašno živopisni, tako da posle nekog vremena počneš da se osećaš kao da je to tvoj kraj, i ti znaš celu ekipu, i kao što se u kraju zna ko je pi*ka, a ko je kul, nebitno od zanimanja, tako je i u seriji. Mnogo je dobra.

cak i Braca po oruzju imaju manju ocjenu
ovo definitivno pocinjem da gledam... ubrzo :D

HBO serija Wire

Potpisujem :ok: Serija je keva :worth:
P.S.Mozda sam dosadan,ali ko ne prati,neka obavezno pocne da prati Lie to Me
Takodje,preporucujem i Mad Men,kao jos jednu dobru dramsku seriju sa vrlo inteligentnim scenarijom,vrhunskom produkcijom i odlicnom glumom

HBO serija Wire

...jer ovo toliko dobro?...9.7 ocena na imdb-u... iz Baltimora je i najbolja pajkanska serija svih vremena Homicide... ne pada iver daleko od klade... ali ko ce da skida 60 faking epizoda... jer ce neko od nasih ovo da otkupljuje ? ...

...jer ovo toliko dobro?...9.7 ocena na imdb-u... iz Baltimora je i najbolja pajkanska serija svih vremena Homicide... ne pada iver daleko od klade... ali ko ce da skida 60 faking epizoda... jer ce neko od nasih ovo da otkupljuje ? ...

Ako si korisnik SBB-a,imas ovu seriju na Atlasu.E sad,ne znam dokle su stigli sa epizodama.Ja sam ovu seriju gustirao,sezonu po sezonu,pa ti predlazem isti recept :mrgreen:

... kad je na atlasu... u kojim terminima... mrzi me bre da skidam 10 gb pa jos to da rezem... a ako mi se i svidi, skinucu ono sto sam propustio...

Evo sad gledam najavu programa na njihovom sajtu i izgleda da se zavrsila,posto je nigde nema u programskoj semi.Moj ti je savet da skines par prvih epizoda ili prvu sezonu(13 epizoda,sta je to ;)),pa ako ti se svidi,a ako ti se ne svidi,***...:mrgreen:

Evo sad gledam najavu programa na njihovom sajtu i izgleda da se zavrsila,posto je nigde nema u programskoj semi.Moj ti je savet da skines par prvih epizoda ili prvu sezonu(13 epizoda,sta je to ;)),pa ako ti se svidi,a ako ti se ne svidi,***...:mrgreen:

ma ok je sve to... nego mrzim kada imam neku seriju... tipa 15 epizoda... pa upadnem u onu mahnitost... i pogledam ih sve u roku od 36 sati... zato vise i ne gledam serije u buljucima... kada nasi otkupe, a valjda ce je otkupiti, pogledacu je natanane... epizodu po epizodu

Ima jedna dobra novinarka, brineta, sa lepim osmehom... uf... sigurno ga ne gledamo jer nas zanima kako je zavrseno Zeta - Mogren...:)...:)

Yeah,ima dosta hot lookin' bimbos,znam koja je to,manekenka il' neki bakrac,lozi se na fudbalere,samo nek ona nastavi da se keci blago Paji,mada bi i jedno tremelovsko prekrstanje fino palo povremeno,stegla bre one noge ko opatica neka.
Treba navuc kopacke i dres pa ce da podlegne.

Poslednja izmena:

Back