Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Those About to Die

Istorijska serija
Glumci: Iwan Rheon,Sara Martins, Jojo Macari, Entoni Hopkins

Serija je o antičkom Rimu 79. godine pre Hrista u vreme kada je izgradjen Koloseuma, od strane jedne od dinastija antičkog Rima zvane Flaviji (oni su vladali od 69-96. godine nove ere). Izgradnja Koloseuma je započeta negde između 70. i 72. godine tokom Vaspesijanove vladavine, a završena je od strane njegovog sina i naslednika Titusa, 79-80 godine.Serija je o caru Vespazijanu koga igra Entoni Hopkins,njegovim sinovima,spletkama, kriminalu, intrigama, ubistvima, robovima, gladijatorima. i igrama Da bi zadržao mir medju rimljanima, Vespazijan zna da mora da se oslanja na igre: trke kočija i borbe gladijatora su stoga u središtu ove velike serije sa ogromnim budžetom, koja se vodi motom: Hleba i igara!

“Ave, Caesar, morituri te salutant” (U prevodu Ave, Cezare, pozdravljaju te oni koji će umreti) je fraza na latinskom jeziku iz vremena antičkog Rima, kojom bi gladijatori pozdravljali cara pre početka borbe. Odatle i engleski naslov tv serije.

ma zezam se sranjje... tipicni postapokalipticni sablon, samo sto nisu zombiji nego pecurke
upravo to,ko npr walking dead za siromašne,neidu uopšte van šab lona tih kao akopa..apokaliptičkih distopiskih zebancia,nipočem se nerazlikuje tkd nekapiram što su debili poludili zanjom i nolkoe ocenili na imdb itd itd..a da,zato što su debili :rtfm:

upravo to,ko npr walking dead za siromašne,neidu uopšte van šab lona tih kao akopa..apokaliptičkih distopiskih zebancia,nipočem se nerazlikuje tkd nekapiram što su debili poludili zanjom i nolkoe ocenili na imdb itd itd..a da,zato što su debili :rtfm:
bukvalno nema nista da se gleda... ali NI - STA... jedino Ripli od serija mi se svideo od skorasnjih filmova i serija... ostalo gokurac

bukvalno nema nista da se gleda... ali NI - STA... jedino Ripli od serija mi se svideo od skorasnjih filmova i serija... ostalo gokurac
nemo tako matori,UVEK ima nešto,doduše većinom od starijih,novi većinom nevalju,tu si u pravu,al niko te netera NOVE da gledaš :ne:
e namerav8 riplija,jel to beše spinof od talentiranog gdin riplija,ili nastavak ili pak prikvel il kako ide,da znam?

nemo tako matori,UVEK ima nešto,doduše većinom od starijih,novi većinom nevalju,tu si u pravu,al niko te netera NOVE da gledaš :ne:
e namerav8 riplija,jel to beše spinof od talentiranog gdin riplija,ili nastavak ili pak prikvel il kako ide,da znam?
to ti je pak adaptacija knjige, iste one na osnovu koje je sniman film sa Met Dejmonom

Back