Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Kad smo kod Terora, kontam da je neko od vas vrednih ljudi ovde prisutnih pročitao knjigu. :D Interesuje me koliko se prate knjiga i serija, i kakve su šanse za drugu sezonu ukoliko se budu pridržavali knjige?

Vec sam pisao skoro, mozda neposredno pred pocetak ili na samom pocetku emitovanja... ne vidim stvarno ni % sanse da bude i druga sezona. Ne znam sta bi mogli da u nju stave, sem da krenu neku novu celinu koja nema veze sa knjigom i samom prvom sezonom.

Meni se serija ne dopada. Onakva je kakvu sam bas i ocekivao, i pisao ovde - dosadna, spora, nedinamicna. Nije uopste prenesena mracna atmosfera i napetost iz knjige.
Sto se tice toga da li serija prati radnju knjige, recimo da prati, manje vise, nisam primetio veca odstupanja, sem sto gospodjica koja je nema je u knjizi nema od samog pocetka, nije govorila uopste. Kasnije ce se i razjasniti zasto, a vidim sinoc u seriji joj je stvor iskidao jezik... eto, to nije tacno prema knjizi.

Vec sam pisao skoro, mozda neposredno pred pocetak ili na samom pocetku emitovanja... ne vidim stvarno ni % sanse da bude i druga sezona. Ne znam sta bi mogli da u nju stave, sem da krenu neku novu celinu koja nema veze sa knjigom i samom prvom sezonom.

Meni se serija ne dopada. Onakva je kakvu sam bas i ocekivao, i pisao ovde - dosadna, spora, nedinamicna. Nije uopste prenesena mracna atmosfera i napetost iz knjige.
Sto se tice toga da li serija prati radnju knjige, recimo da prati, manje vise, nisam primetio veca odstupanja, sem sto gospodjica koja je nema je u knjizi nema od samog pocetka, nije govorila uopste. Kasnije ce se i razjasniti zasto, a vidim sinoc u seriji joj je stvor iskidao jezik... eto, to nije tacno prema knjizi.

Слабо пратиш,сама је себи одсјекла језик...

La-casa-de-papel.jpg

Jel gledao neko, pošto se ne spominje previše?

Izgleda da jei 3. sezona u planu ...

Pogledajte prilog 488880

Ja sam gledala. Serija je fantasticna, dobar scenario, sjajni glumci, slojevita, nema prenemaganja.
Dosta se spominju Srbi, sto i nije cudno ako pratite vesti koje dolaze iz Spanije. Smesno je kad se cuje u pozadini "Ovaj je brate sigurno furundzija!" ili tako neke tipicno nase provale.

Koliko sam u toku trece sezone nece biti.

Treće sezone će ipak biti, Netflix je to ozvaničio, stiže 2019 godine ;)

A evo titlovanog trejlera prve sezone serije.

O filmu/ tv seriji:
Tajanstveni lik po nadimku “Profesor” planira najveću i unikatnu pljačku u istoriji. Za taj poduhvat regrutuje bandu od sedam osoba koje povezuje jedna zajednička osobina: niko od njih nema šta da izgubi. “Kako ti zvuči 2,4 milijarde evra?” je pitanje koje postavlja devojci sa nadimkom “Tokio”, specijalistom za pljačke koja se nalazi na poternici policije. Ona će se priključiti Profesorovoj grupi koju čine “Berlin”, vođa bande, “Moskva”, stručnjak za obijanja, “Rio”, IT ekspert, “Najrobi”, falsifikatorka, “Denver”, Moskvin sin, “Helsinki” i “Oslo”, dežurni snagatori.
Pet meseci brižljivog planiranja svakog detalja i mogućnosti… i konačno, 11 dana opsade sa 67 talaca u zgradi Nacionalnog zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, okruženog elitnim policijskim jedinicama će odlučiti da li će izaći iz ove samoubilačke misije kao pukovnici ili pokojnici.

Filmska ekipa:
GODINA: 2017
ŽANR: kriminalistički, misterij, akcija, triler
TRAJANJE: 70 min
AUTOR: Álex Pina

GLAVNE ULOGE:
Enrique Arce > Arturo Román
Pedro Alonso > Berlín
Paco Tous > Moscú
Álvaro Morte > El Profesor
Itziar Ituño > Raquel Murillo
Alba Flores > Nairobi
Úrsula Corberó > Tokio
Darko Peric > Helsinki
Esther Acebo > Mónica Gaztambide
Miguel Herrán > Río
Jaime Lorente > Denver
María Pedraza > Alison Parker
Juan Fernández > Coronel Prieto
Kiti Mánver > Mariví
Anna Gras > Mercedes Colmenar

Poslednja izmena:
Hej evo i ja sam nasla tu vest, radujem se, ok :):heart::super:
"Netflix has confirmed a third round of its most-watched non-English-language series, La Casa de Papel. Known outside Spanish-speaking markets as Money Heist, the next installment will be exclusively produced for the streaming service. The Spanish series’ original creator, Alex Pina, is also returning for Part 3, which will run in 2019."

Inace ovaj Alex Pina radi i seriju Vis a vis, isto spanska, interesantna, zenski zatvor-ko to voli...

Ima li stvarno neka dobra serija (npr sa realnom savremenom ili istorijskom tematikom)?

Samo nemojte predlagati nekakve gluposti:amerikanci sa pistoljima i sl. Kako vam vise ne dosadi?

Vikinzi pod brojem jedan, a ako iz nekog razloga nećeš da gledaš to ili si već gledao, odlična je serija "The Last Kingdom" i odnosi se na vreme kada su Severnjaci osvojili skoro kompletno Ostrvo, osim jednog saksonskog kraljevstva - Veseksa. Sama priča serije je fikcija, iako je istorijski kontekst tačan, kao i likovi koji se pojavljuju u seriji. Na žalost, ima samo dve sezone, ne znam hoće li biti i treće, ali je rađena po seriji romana Bernarda Kornvela "Saksonske priče"...

Pogledajte prilog 488880

meni se ne gadjaju titlovi sa slikom, S01. do pola prve epizode je bilo kako treba, a dalje nema titlova. za drugu epizodu kao da su titlovi od drugog dela prve epizode. a plus sto je na spanskom!? engleski znam, ali spanski benliga

ako ima neka pomoc dobro bi dosla, rec je o 15 epizoda prve sezone

Kad smo kod Terora, kontam da je neko od vas vrednih ljudi ovde prisutnih pročitao knjigu. :D Interesuje me koliko se prate knjiga i serija, i kakve su šanse za drugu sezonu ukoliko se budu pridržavali knjige?

postoje neke manje razlike između knjige i serije. recimo zabava sa maskama je prikazana u seriji tako što je oficir zapalio sebe pa onda se raširio požar dok je u knjizi opisano da je požar izazvao napad zvijeri

knjiga djeluje mnogo napetije nego serija
nisam gledao seriju, jos. samo sam komentarisao izjavu da knjiga nije nesto, sa kojom se ne slazem

u knjizi je mnogo toga opisano, a glavno desavanje je borba za prezivljavanje u artikckim uslovima, izolovano, bez pomoci sa strane, i sa ocajem koji traje u nedogled danima, mesecima i godinama. i to je napisao majstor. cak u malom je to borba covecanstva za opstanak.

sta jos treba da bi knjiga valjala!?

meni se ne gadjaju titlovi sa slikom, S01. do pola prve epizode je bilo kako treba, a dalje nema titlova. za drugu epizodu kao da su titlovi od drugog dela prve epizode. a plus sto je na spanskom!? engleski znam, ali spanski benliga

ako ima neka pomoc dobro bi dosla, rec je o 15 epizoda prve sezone
Zeznuto je naći prave titlove jer ima dve verzije serije - španska, gde epizode traju oko 70 minuta i Netflixova gde su epiziode 40 minuta ... U Španiji je serija prikazana iz cuga dok ihje Netflix podelio na dve sezone ...

Ja sam gledao na Netflixu, registrovao se jer je prvi mesec besplatan, odgledao seriju sa engleskim titlom i ugasio nalog ... Najlakše ti je tako ...

Back