Sergej Šojgu rekao da je Rusija spremna da više investira u Srbiju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, jos neka svedocanstva o Ruskim hordama ..........kako su Rusi oslobadjali, bacuske..
Vasa braca.............vas i njih , pun K*rac.......... :evil:

MARIA NEUMANN, SVEDOCENJE

iz knjige:
Alfred-Maurice de Zayas, ''A Terrible Revenge: The Ethnic Cleansing of the East European Germans, 1944-1950''

Frau Neumann, je zivela u Pomeraniji,grad Baerwalde, i prica sledece:

''Kada su svi pripadnici Waffen SS koji su branili grad izginuli, Crvena armija je usla i okupirala grad.Moj muz je izasao sa jos dva Poljaka koji su se krili sa nama u susret sovjetima u nameri da sazna sta ce biti s nama.Ja nisam htela da mu to dozvolim, jer sam cula sta sovjeti rade u podrucjima koja su okupirali;ali on je rekao da je ocekivao vise od mene i da budem hrabra kao prava nemacka zena.

Kad su se vratili, videla sam da su im ukrali satove i prstenje, cak i burme.Sovjetski oficir je naredio da svi krenemo nasim kucama;usput smo nailazili na sovjetsku konjicu, sve Mongoli, strasno ih je bilo gledati.
U kucu smo usli ja, moj muz, i moja sestra sa svojom decom;dva sovjetska vojnika usla su sa nama i dala nam votku;svako od nas morao je da popije dve case.Ja sam ostala sama u kuci, jer su ostali otisli do sklonista po nase stvari.
Cim sam ostala sama, ona dvojica vojnika su me silovala.

Uskoro su se moj muz i sestra i njena deca vratili, svi krvavi; miom muzu su pekli ruke upaljenom svecom, tukli ga i sutirali, decu su doveli na sprat, a mene i moju sestru zadrzali u prizemlju.jedan vojnik je izasao i poceo da doziva druge; ulazili su po sedam ili deset, ne secam se, i svi do jednog su silovali mene i moju sestru, i njenu najstariju cerku.
U trenutku sam videla kako mog muza tuku kundacima.

najzad su izasli, i jedva smo nekako doteturali do stepenica za potkrovlje, ali su usla dva vojnika i opet nas silovali.Malo posle uslo je nekoliko civila sa nekim vojnickim kapama, i obesili su mene i mog muza za noge, i tako sam morala da gledam kako dave nasu decu kanapom, jedno po jedno.

Kad sam se osvestila, videla sam da je mom muzu razbijena lobanja i da lezi mrtav.Pokusala sam da ustanem, ali sam odmah pala i onesvestila se.Probudila sam se u kanalu kraj puta, a kako sam tamo dospela, ne znam.

Pokupio me ruski vojnik i odvukao u neku kucu;bilo mi je svejedno, htela sam da umrem.Tamo me postavio na krevet i upalio svetlo;po izrazu njegovog lica mogla sam da zamislim u kakvom se stanju nalazim, ali ga to nije sprecilo da me siluje.Kad je zavrsio, molila sam ga da me ubije, ali nije me razumeo.

Odveo me u zgradu opstine, koja je sluzila kao zatvor, i tu sam prenocila, i jos nekoliko noci.Povremeno bi izvodili muskarce i ubijali ih na razne nacine u dvoristu.Culi smo nase muskarce kako ih kunu;bar su umirali kao ljudi.Povremeno bi izvodili i nas zene i silovali; one koje su se opirale ubijali bi tako sto su ih pribijali ekserima za zid, kao isusa, ali to nije bilo pravilo, ubijali su i one koje se nisu opirale jer su bile suvise slabe.Izvodili su cak i devojcice od pet, sest, sedam godina i razapinjali ih.Videla sam kako je jedna zena sopstvenim rukama zadavila svoju dvanaestogodisnju cerku kako ne bi pala u ruke tim zverima.Posle je poludela, pocela da vice, pa je usao jedan Mongol i zaklao je, i ostavio je da krvari tu kod nas.Jedan covek se ubio tako sto je lupao glavom o zid dok nije iscureo mozak, zato sto nije mogao da pomogne nama zenama, a nije mogao da gleda sta nam rade.

Posle nekoliko dana i noci izveli su nas i sakupili na gradskom trgu;mislila sam da je konacno gotovo i da ce nas streljati.medjutim, dali su nam komad hleba, prvi hleb kojeg sam videla posle nekoliko nedelja, i rekli nam da idemo gde znamo.

Ja sam odlucila da idem ka Hammersteinu, gradu u kojem sam imala rodbinu koju mozda nisu pobili.Kad sam prolazila pored svoje kuce, videla sam nase komsije kako sede pored gorbova u koje su sahranili moju porodicu.Nisam mogla da im se zahvalim, produzila sam dalje.

Putem sam nailazila na spaljene kuce, gole i silovane zene pribijene za zidove kuca, ambara, decu na gomili , razbijenih lobanja, zaklanu, spaljenu.Nisam mogla vise da hodam i vratila sam se kuci.U jnoj nije bilo nista, sve je bilo opljackano.''

JOS MALO O VASOJ BRACI RUSIMA..............

........Šest zatvorenika iz Ostaškova i Starobjelska je bilo transportovano do ukrajinskog gradića Dergači blizu Karkova i ubijeno na sličan način onoga u Katinu. Ostali su bili premešteni do obala Belog mora, ukrcani na dva broda i potopljeni u ledenim vodama.

Masovna ubistva poljskih zatvorenika je organizovao J.Rajčman, komesar NKVD-a pod direktnom komandom Lavrentija Berije.

Ali najdivljačkiji pokolji su došli kasnije u robovskim logorima Koljme i Uzbekistana, gde zatvorenici, žene, muškarci i deca nikad nisu preživeli više od dve godine. U Koljminim rudnicima zlata godišnji mortalitet samo Poljaka je skočio do preko 50 procenata 1940. Posle 8 sati nehumano teškog posla, dobijali su činiju krompirove supe i parče zamrznutog crnog hleba. Moj [piščev] rođak je preživeo sibirski logor smrti jer je jeo sirove mrtve sove i male glodare. U logorima Koljme više od 3 miliona zatvorenika je umrlo između 1935. i 1955. Poljski, nemački, rumunski i finski ratni zarobljenici koji su radili u rudnicima zlata bili su treća generacija sovjetskih robova. Buldožeri su ponekad iskopavali ogromne masovne grobnice sa delovima skorelih tela, hiljada tela, hiljada skeletnih leševa, savijenih prstiju, satrulelih stopala i zamrznutih delova, suvih koža i očuvanih buljavih očiju.

Zatvorenici i robovi logora Vorkuta i Pečora koji su radili na temperaturama ispod nule, zbog očajničkog instinkta preživljavanja s ujeli sopstvenu povraćku i meso drugih ubijenih zarobljenika. Bili su preslabi da beže ili da se opiru. Jedan poljski preživeli je opisao ljudske fantome Koljminih logora: to nije bila procesija ljudskih bića, bego leševa i grančica. Većina nije imala ni noseve, usne ili uši. Ženski robovi u Gulagi su bile konstantno silovane od strane čuvara koji su im preneli sifilis.

EREMITA.............KAZACOK................... :twisted:

..........Poljakinja koja je posetila zatvor 30.juna je rekla:
"Videla sam sto u jednoj sobi sa dosta leševa na njemu mučki prebijenih. Jedan mrtav čovek je sedeo na stolici sa bajonetom koji mu je vireo iz usta. Videla sam telo male devojčice od otrpilike osam godina kako visi sa lustera."

Još jedan poljski svedok je video još divljačkih primera sovjetskog nasilja:
"Među dosta leševa video sam leš žene čija su grudi bile odsečene, dok je druga bila duboko rastrgana. Abdomen druge žene je bio rasporen; bila je trudna. I otvorene rane je virila glava nerođenog deteta. U ustima jednog muškog leša su svi zubi bili polomljeni. Mala devojčica je bila obučena na gornjem delu, dok je na donjem bila gola i išarana krvlju, posebno oko privatnih delova."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back