s_O_k_O
Iskusan
- Poruka
- 5.042
БЕОГРАД – Попут грома могла би ускоро одјекнути мегасензационална вест да Демократска странка, која је узгред већ месецима у општем расулу, остаје без још једног од неколико кључних људи у врху странке. Другим речима, Вук Јеремић напушта ДС и прелази у Социјалистичку партију Србије.
![]()
Ову информацију Правди је потврдио највиши извор ДС близак Тадићевој, односно струји Душана Петровића:
- Знали смо одавно да је Јеремић у преговорима са СПС – ом. После жестоке свађе са Драганом Ђиласом билој еочигледно да Јеремић неће остати у странци. А после примопредаје министарске фотеље и невиђене размене комплимената у стилу“ти мени сердаре, ја теби војвода” само је питање тренутка који ће према процени СПС бити најбољи да се то и званично обелодани, тврди извор Правде.
- Исти извор потврдио је за наш портал да је тачна информација коју смо недавно објавили да и Драган Ђилас такође нема намеру да остаје у ДС. И да увелико ради на стварању потпуно нове странке. Те да је кључни разлог за то што је Тадић тражио да Ђилас у Београду преда власт и да оде у опозицију.
Подсетимо нови министар спољних послова Иван Мркић је рекао о свом претходнику Јеремићу:
-
Носио је широм света високо барјак, тако да је Србија постала лако уочљива на политичкој карти света.
Додао је да о Јеремићевим резултатима сведочи то:
- Србија председава Генерелној скупштини УН, да не буде заблуде, преко нашег личног представника, нагласио је нови шеф српске дипломатије, пожелевши Јеремићу све најбоље у будућем раду и додавиши да у томе може да рачуна на подршку МСП.
Јеремић је честитао Мркићу на избору за министра, истакавши да је он био један од његових најближих сарадника и да је један од најквалитетнијих и најкомплетнијих српских дипломата.
Обрадовала ме је вест о његовом избору. Уверен сам да ће МСП под вођством Ивана Мркића наставити да на најбољи начин заступа државне интересе Србије у међународној арени, изјавио је досадашњи шеф дипломатије.
Јеремић је рекао да Мркић може да рачуна на његову подршку у сваком погледу и да се нада ће влада имати такву подршку широке јавности у решавању сложених питања која јој предстоје.
- То су исувише озбиљна питања да би себи могли да приуштимо унутрашње поделе и партијске размирице, каквих је, нажалост, било за време трајања мог мандата“, рекао је Јеремић и апеловао на јавност и све кључне политичке чиниоце да подрже „часног и искусног професионалца“.
http://www.pravda.rs/2012/07/31/senzacionalno-vuk-jeremic-prelazi-u-sps/