Senator Kori Buker u znak protesta protiv Trampa govorio 25 sati u Senatu

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
236.126
https://rtv.rs/sr_lat/svet/senator-...-trampa-govorio-25-sati-u-senatu_1618273.html
Američki senator Kori Buker oborio je rekord za najduži govor ikada održan u Senatu. Maratonsko obraćanje demokrate iz Nju Džersija, predstavljao je simbolični protest protiv predsednika Donalda Trampa. Upozorio je na "ozbiljan i hitan" trenutak u američkoj istoriji, a izlaganje je završio posle 25 sati i četiri minuta.

Govor je započeo u ponedeljak uveče i završio se u utorak uveče, čime je nadmašio prethodni rekord senatora Stroma Termonda iz 1957. godine, koji je govorio 24 sata i 18 minuta, piše "Si-Bi-Es njuz".

Buker je u svom obraćanju čitao pisma građana koji su pogođeni Trampovom politikom, kritikovao je administraciju zbog trgovinskih sukoba, otpuštanja, deportacija i pretnji zdravstvenim programima poput Medikejda.

Buker, koji je Afroamerikanac, govorio je o svojim korenima kao potomku i robova i robovlasnika.

"Ovde sam jer koliko god moćan bio, narod je moćniji“, rekao je on.

Lider demokrata u Senatu Čak Šumer čestitao je Bukeru na dostignuću, istakavši da je "Amerika ponosna na njega". Buker je u završnici svog govora naglasio moć naroda u borbi za pravdu.

Bukerov govor je ujedno i najduži u Senatu još od dvadesetjednočasovnog filibustera 2013. teksaškog senatora Teda Kruza.

Filibuster predstavlja pravo na neograničenu raspravu o određenom pitanju. Koristeći ovo pravo može se odgoditi ili potpuno sprečiti donošenje nekog zakona.

Svojoj državi nije, naročito ne na duže staze
Upravo je najveća šteta na duže staze. U Ameriku je izgubljeno poverenje kao pouzdanog partnera. Ko će da posluje na duže staze ako zna da poštovanje nekog sporazuma zavisi od toga ko će biti predsednik? Ljudi koji obrću velike pare traže neku sigurnost. Tramp je nepredvidljiv i to je veliki problem.

Izgleda da i on sam počinje da shvata neke stvari. Recimo Mask i DOGE će leteti u narednih nekoliko nedelja. Već sam to negde napisao i videćeš da će biti tako.

Upravo je najveća šteta na duže staze. U Ameriku je izgubljeno poverenje kao pouzdanog partnera.

Ceo svet je izgubio poverenje u zapad kada su uveli Rusima sankcije i konfiskovali im pare i drugi imovinu. A opet, trgovina radi.
Tramp generalno uvodi recipročne carine.

Ko će da posluje na duže staze ako zna da poštovanje nekog sporazuma zavisi od toga ko će biti predsednik? Ljudi koji obrću velike pare traže neku sigurnost. Tramp je nepredvidljiv i to je veliki problem.

Ovaj tvoj komentar bi nas naveo na zaključak da propagiraš da Vučić ostane na vlasti što duže, jer je njegova dugovečnost faktor stabilnosti?

Izgleda da i on sam počinje da shvata neke stvari. Recimo Mask i DOGE će leteti u narednih nekoliko nedelja. Već sam to negde napisao i videćeš da će biti tako.
Nema teorije.

Back