Semafori u Beogradu

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
voznja na crveno je manir devedesetih

u demokratiji lepo stanes vec na zuto. i ne nerviras se kad je zastoj. englezi nose knjigu i kafu, i kad zaglave u saobracaju lepo naspu kafu i prihvate se knjige. a u moskvi, na pravcu ka aerodromu, zastoji mogu da budu i po vise sati, cetiri, cak i sest. kod nas cim kolona stane na 5 sec, odmah neki agresivac iskace iz kolone i suprotnom trakom, ili preko trotoara ili preko zelenila pici

demokratija znaci guzva u saobracaju

Ne znam kako je u drugim gradovima, ali...
Meni neki put baš idu na živce, pa iako želim da poštujem crveno za pešake to ne uradim.

Evo na primer, hoću da u Bulevaru umetnosti pređem ulicu krećući se od Merkatora ka auto-putu i zgradi JAT-a.
Prvo čekam mali semafor. Tu je skretanje za automobile koji skreću desno ka Tošinom bunaru.
Onda, kada prođem taj, čekam sledeću etapu, a nikako mi ne ide u glavu zašto se ne otvori deo do pešačkog ostrva, kada je jasno da vozila i iz jednog i iz drugog pravca skreću levo iz Bulevara Zorana Đinđića u Bulevar umetnosti.
Kada se upali zeleno za pešake, uspem da stignem i do pešačkog ostrva, pa i dalje i taman pređem glavninu puta kada se upali crveno na delu gde automobili skreću desno iz Bulevara Zorana Đinđića u Bulevar umetnosti u smeru ka JAT-u.

Kada sve saberem, na putu od Bulevara Mihajla Pupina do zgrade JAT-a više vremena potrošim čekajući na semaforima (ako rešim da ih poštujem) nego u samom hodanju.

Da li je moguće da se semafori isprogramiraju tako da što manje koče kako pešake tako i vozila?

Naravno da ih treba drugacije podesiti,posto je onaj u centru usaglasen sa onim na Miljakovcu,onaj na NBG-u s onim na Zvezdari....

Mislim da bi svako trebao da postuje semafor jer nije on postavljen za dzabe .... Kao pesak i kao vozac ..
Kao sto su rekli prethodnici daje se los primer maloj deci kada prelazimo na crveno .... U Austriji i kada nema vozila na kilometre ljudi ce da ispostuju semafor kao pesaci i kao vozaci ..

• Podržavam
Reactions: 27E
Mislim da bi svako trebao da postuje semafor jer nije on postavljen za dzabe .... Kao pesak i kao vozac ..
Kao sto su rekli prethodnici daje se los primer maloj deci kada prelazimo na crveno .... U Austriji i kada nema vozila na kilometre ljudi ce da ispostuju semafor kao pesaci i kao vozaci ..

Da,samo sto su semafori na 10m i ne postoji zeleni talas.

У улици Ђуре Ђаковића примера ради, можете да запазите семафор на сваких 20 метара. Први семафор када сигнализира зелено светло, следећи семфаор пали црвено.
Разумем да се ту налазе пешачки прелази и упозорења за школу и да треба да се успори саобраћај у том делу града, али на сваких 20 м. да кренеш и станеш а притом је увек закрчење. Где је ту логика, тужно и жалосно.

samo kazem da se svaki semafor programira u sekundu, za sve ucesnike i sa savih strana i pravaca

uvek je moguce da postoji geska ili prostor za poboljsanje, ili se situacija izmenila

takodje semafor moze da radi sa vise razlicitih programa, u zavisnosti od doba dana ili od dama uopste

da ponovim - ako imate neku primedbu ili zahtev najbolje jeu pismenoj formi da se obratite sekretarijetu za saobracaj. ul 27. marta, kod postanske stedionice. oni daju nalog, a odrzavanje i rogramiranje radi beograd put. obe firme su veoma strucne za ovu tematiku

ko stvarno zeli nesto da vidi neka posmatra rad semafora u duzem periodu, i ukupni saobracaj

u sarajevu ima otprilike samo jedna takva ulica, ilidza-centar i nazad

zeleni talas u bgdu je na vise mesta. na nbgdu je i cela zona povezana, a semafori salju u servisnu sluzbu podatke o stanju isrpavnosti uredjaja i programa

povremeno zeleni talas moze da se pokvari, onda se desava da moras da stajes skoro na svakoj raskrsnici

SP_.jpg

:malav:

У улици Ђуре Ђаковића примера ради, можете да запазите семафор на сваких 20 метара. Први семафор када сигнализира зелено светло, следећи семфаор пали црвено.
Разумем да се ту налазе пешачки прелази и упозорења за школу и да треба да се успори саобраћај у том делу града, али на сваких 20 м. да кренеш и станеш а притом је увек закрчење. Где је ту логика, тужно и жалосно.
Ja mislim da je ta ulica promenila ime i sada se zove Venizelisova.
I da, semafora tamo ima na svakom koraku, iako ima jako malo bočnih ulica koje na nju izlaze.

da ponovim - ako imate neku primedbu ili zahtev najbolje jeu pismenoj formi da se obratite sekretarijetu za saobracaj. ul 27. marta, kod postanske stedionice. oni daju nalog, a odrzavanje i rogramiranje radi beograd put. obe firme su veoma strucne za ovu tematiku

ko stvarno zeli nesto da vidi neka posmatra rad semafora u duzem periodu, i ukupni saobracaj
A kako bi bilo da neko iz sekretarijata za saobraćaj ponekad izađe na ulice, prošeta pa vidi kako šta funkcioniše i potrudi se stručno da propuste i greške otkloni, umesto da sedi i čeka primedbe i predloge gomile laika?

A kako bi bilo da neko iz sekretarijata za saobraćaj ponekad izađe na ulice, prošeta pa vidi kako šta funkcioniše i potrudi se stručno da propuste i greške otkloni, umesto da sedi i čeka primedbe i predloge gomile laika?

ja tamo ne radim, samo ih skoro sve poznajem, pa ne bih da ih ja `branim`

naravno da se oni bave ukupnim uvidom u stanje saobracaja u beogradu. mnoge stvari rade planski, za buduce godine, deo se radi na godisnjem nivou, a deo se reaguje na dnevne potrebe i promene

dakle oni znaju skoro sve. garantujem. a ako ipak ima nekoliko primedbi na par semafora u vezi duzine pojedinih faza ciklusa sto da ne prijavite. svima je korisno

ako se ne varam im apreko 500 semafora u bgdu. posao je to - eoma ozbiljam, a oni ga dobro rade

i jos nesto. saobracaj je ziva stvar. promena ima. i desava se da nesto sto je napravljeno u ranijem periodu ne odgovara u potpunosti danasnjoj situavciji u saobracaju. a onda se to i promeni ili koriguje

ja tamo ne radim, samo ih skoro sve poznajem, pa ne bih da ih ja `branim`
Ja niti ih poznajem niti znam koliko ih ima.

naravno da se oni bave ukupnim uvidom u stanje saobracaja u beogradu. mnoge stvari rade planski, za buduce godine, deo se radi na godisnjem nivou, a deo se reaguje na dnevne potrebe i promene
OK

dakle oni znaju skoro sve. garantujem. a ako ipak ima nekoliko primedbi na par semafora u vezi duzine pojedinih faza ciklusa sto da ne prijavite. svima je korisno
Nije to "nekoliko primedbi na par semafora". Daleko je više onih kojima bi mogla da se stavi primedba od onih koji rade odlično.
E sada, ja sam samo neobavešteni građanin koji nema vremena da se zamlaćuje po raznoraznim sekretarijatima, a do otvaranja ove teme nisam ni znao da je moguće bilo kome staviti primedbu na rad semafora.
Očigledno je da manjka i nešto što bi se modernim jezikom nazvalo odnos sa javnošću.

ako se ne varam im apreko 500 semafora u bgdu. posao je to - eoma ozbiljam, a oni ga dobro rade
Da je ozbiljan i ogroman posao - očigledno jeste.
Da li ga ti momci i devojke rade ozbiljno - nemam razloga da sumnjam.
Da li ih ima dovoljno?
U svakom slučaju, daleko je to od savršenstva.

i jos nesto. saobracaj je ziva stvar. promena ima. i desava se da nesto sto je napravljeno u ranijem periodu ne odgovara u potpunosti danasnjoj situavciji u saobracaju. a onda se to i promeni ili koriguje
A dok prođe proceduru od početka do kraja ponovo se promeni situacija u saobraćaju, pa opet nešto treba menjati...
To je manjkavost svih naših javnih službi i velikih sistema. Mnogo se sporo reaguje na promene.

Back