sociopata
Zainteresovan član
- Poruka
- 427
i ja sam čula za tu priču o nekoj finansijskoj prevari ali sad to niko nigde ne pominje...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Odlicna serija koja u okruzenje koje jeste Srbija, iako se Beogradjanima cini da je samo Beograd Srbija, postavlja neke univerzalne price, protezuci se kroz tematiku dezintegracije savremene porodice na srpskom selu.
Fotografija, vizuelni utisak, gluma, scenario, sve je na nivou, a Bajic je pokazao da serija o selu moze da bude kvalitetna, umetnicka, a ne puko izrugivanje seoskom mentalitetu.
Serija koja nosi univerzalnu pricu i univerzalnu poruku, a to je ono sto jedno delo cini umetnoscu.
Serija ima malo romantičarskih momenata,tipa doktori u bolnici ljubazni,sve med i mlijeko...što nije baš blizu istini,ali u ostalim dijelovima je realna i vjerno odslikava ambijent i mentalitet stanovnika sela u Srbiji...Koju poruku zivota ti? Koju si ti umetnost prepoznao u ovoj seriji? Jao Boze,sta sve necu da procitam ovde![]()

Pa strucan i obrazovan sam za teoriju knjizevnost i filma, ne za televiziju, ali, u svakom slucaju, odgledao sam dobar broj epizoda da vidim da je tema dezintegracije porodice vrlo dobro odradjena, da se bavi razlicitim pitanjima vezanim za savremeno selo, a da integrise unutar toga neke univerzalne probleme.
Nema bedan posprdan ton prema selu i ima vrhunskog direktora fotografije, a to ti moze potvrditi bilo ko iz te branse.
Logicno je (Boze) da mozes svasta da procitas, ipak je ovo forum.![]()
),sve dok oseca da narod guta ovo sranje kao plovka,bez obzira sto se radnja vrti u krug,sve po istom sablonu...Tako da ovde nema ni U od umetnosti,vec se radi o jednom projektu koji donosi gledanost i lovu,a ne kvalitet...Ako je Tijanic zeleo da bude konkuretan Pinku,uspeo je,ako ne brojem gledalaca,onda barem (ne)kvalitetnim programom 
Ma daj covece...Skontao sam iz ranijih postova da dosta dobro poznajes domacu kinematografiju i postujem tvoje misljenje,ali ne mogu za ovo da se slozim...Prvo,serija ima posprdan ton i to je jasno kao sunce...Ismeva se taj govor,opste obrazovanje ljudi sa sela...Ako je jedna od ideja serije da ljude vrati selu,mislim da su se debelo zajebali...Drugo,ovo je jedan klise koji postoji jos od nastanka Bajiceve monodrame "Led",pa preko "Sekule" i "Trece srece",a nastavljen je i ovde...Trece,gluma je ocajna,sem Mande,mog sugradjanina Mirka Babica i Ljilje Stjepanovic...Cetvrto,Bajic je osetio popularnost ove serije i gledaocima ce da servira 3000 epizoda(mislim da ce i "Mjesoviti brak" da prevazidje),sve dok oseca da narod guta ovo sranje kao plovka,bez obzira sto se radnja vrti u krug,sve po istom sablonu...Tako da ovde nema ni U od umetnosti,vec se radi o jednom projektu koji donosi gledanost i lovu,a ne kvalitet...Ako je Tijanic zeleo da bude konkuretan Pinku,uspeo je,ako ne brojem gledalaca,onda barem (ne)kvalitetnim programom
![]()
)) Tu je duzina trajanja jos i podnosljiva.
Ma, preterivanje.Serija karikira selo i uopste ga ne prikazuje realno.Ja sam dete sa sela, pa znam sta govorim.A sto se Radosa tice, ostvario je on neke dobre uloge na filmu(tu ne ubraham Sekulu, Trecu srecu i sl.), narocito mi se svidela njegova uloga u filmu pokojnog velikana srpske filmske rezije, Zivojina Pavlovica, na putu za Katangu(nedavno repriziran na TV-u), za koji je, inace, napisao i scenario.

!Najjace mi je kad ga vidim na TV-u gde daje intervju sav ozbiljan ,razumem ja ono "svaki cigan svoga konja ..." ali ako je on ubedjen da je ono umetnost i uz to uspe jos nekoga da ubedi ,onda i nismo zasluzili nista drugo od onog sto nam se servira ( desava )![]()