SELJAK U SRBIJI - PERSONA NON GRATA !!!

Moje informacije su da solarne ploče od 235 wata koštaju po komadu oko 200 eura u Srbiji.Ako stavite na krov recimo 13 komada daće Vam godišnje oko 3000 kilovata.Ovo govorim iz ugla CH jer u Srbiji je mahom bolje vreme tako da možete nešto više dobiti u odnosu na CH.Pošta je kilovat u Srbiji neznam,čuo sam da je malo nešto međutim tamo ima nekakvih akciza da ni sam eps se ne snalazi najbolje.Lično bi naredio da svaka kuća ima koji solar makar za svetlo.Ujedno manje zavisi čovek od države,rizik je samo da država oporezi.
Iduće nedelje znaću više.

То би значило да за инвестицију од (минимум) 2600 евра добијете струје у вредности од 150-200 евра годишње. Да занемаримо цену акумулатора и инвертора, инвестиција би се исплатила за неких 13-17 година. Колики је век трајања тих панела? Раније је чини ми се био 7 година?

То би значило да за инвестицију од (минимум) 2600 евра добијете струје у вредности од 150-200 евра годишње. Да занемаримо цену акумулатора и инвертора, инвестиција би се исплатила за неких 13-17 година. Колики је век трајања тих панела? Раније је чини ми се био 7 година?

Koliki je vek trajanja tih panela? Nije mi poznato koliko firme daju garanciju u Srbiji,ovdi u CH ide oko 25 godina. Mom prijatelju dva panela su trajala na kućici u bašti oko 20 godina kada je umro neznam šta je posle bilo.Poznato mi je da ljudi u Srbiji gledaju sve kroz novac
bilo u kom pogledu.Primera radi završe neku školu ili fakultet i čekaju neki poso desetak godina a onda zaborave i ono što su znali.To je tako u Srbiji meni se ipak više sviđa kako rade Švajcarci.

Back