Seksualnost u izlogu

Pitanje koje mene prati jeste da sam stvarno puno puta bio optuzen da sam snob i gord, sto ne primecujem devojke, koje ni na koji nacin ne pokazu zelju za kontaktom ili za nekom vrstom intezivnije komunikacije, a kamoli svidjanje i nesto jos agresivnije....

A moja priroda je jednostavno da se ne utrpavam dok nisam pozvan, makar i pogledom i opustenom komunikacijom....
Meni sad jedino nije jasno zašto su devojke tursko groblje, a ti nisi? Što bi se one utrpavale u konverzaciju ako nisu nisu pozvane?

Znači, klasična subjektivna greška koju pravi gomila ljudi. Stoje sa strane i tripuju da ih niko ne voli i da ih svi kuliraju, da su svi ostali uobraženi (dobro, u tvom slučaju uvek su žene jer su one krive za sva zla tvoje egzistencije) dok su u stvari oni ti koji šalju poruku - ae pali...

Hej, meni se to zalomilo X puta, pa godinu dana kasnije saznam da su me se "plašili" ili smatrali snobom ili uobraženom..... a u pitanju je fobičnost, nezainteresovanost, depresija, žurba, milion razloga zašto mi se baš taj dan (kao i mnogim drugim danima) eto ne stupa u konverzaciju sa svakim bićem koje je eto došlo željno pažnje.
Kako si i sam primetio, Patak, fobičnost najpre. I ti si tome sklon i to prilično, bar po onome što si napisao, ne samo ovde.

-Takodje se javlja dualnost , devojke postaju totalno aseksualne u odredjenim periodima vremena, mada to nije tacno , ali ovakav stereotip je osim na odeci , vidljiv i u njihovom stavu da komunikacija koja nije poslovna nije pozeljna u obicnom modu....
-Tako se moje reci tumace ili kao poslovne ili kao seksualni napad, a sredina koja jeste ono sto je istina, je nepostojeci model tumacenja
Gde najzad stižemo do čuvenog - a koju on uopšte ima motivaciju?

Bilo da je u pitanju veza za jedno veče ili brak :lol: ja još nisam srela tog muškarca koji je započeo konverzaciju iz čista mira a da je želeo eto samo da ćaska, posebno ako je imao te "erotične momente" koji šatro nisu napad..... nisu napad ali su namera. Eventualno su imali potrebu da ćaskaju ako je bilo, kako napisa, "strogo poslovno", ali daleko da je to isključivalo daljiu razvoj situacije :roll:

I šta ja sad hoću da napišem? Da sam ultra riba? Ne nego da mi je doqrčio taj nedostatak spontanosti i ta trka da se overi svako novo stvorenje, da se nekako obeleži, markira, taj napaćeni trud da se sve što se učini iole interesantnim postavi u niz - jednog dana..... i naravno da je "aseksualnost" rezultat, i odbojnost i užasni smor koji mi se nametne s vremena na vreme kad se zapravo umorim od svih vaših sranja. Zaista ne vidim gde je tu moja, naša krivica. I što su ti žene opet crne ovce.

Ako sam fina i komunikativna za 6 meseci sam najgora qčka jer sam ih, mo'š misliti ložila uludo :eek: ako sam odbojna onda sam malo manja qčka, ali sam to u startu.

Prema vama žensko, da bi samo sebi uštedelo mnogo vremena i truda, generalno i treba da se ponaša kao da ste paćenici i frikovi i da vas gleda kao manijake, tako da se svaka konverzacija svede na najneophodnije.
Osim ako me je, eventualno, pitao za put, ili koliko je sati...

to su komentari koji ne zavređooju pažnju...o svakoj možeš da saznaš šta "misli" navodno o tebi...ako pitaš onu droogu...u stvari...tu procenjooješ svoju repootaciju kao moožjak...i relacije u kokošinjcu......i onda ti je ili vrlo dosadno.....ili ti je jako zanimljivo kakav utisak ostavljaš......na osobe sa kojima nisi ni progovorio...i koje tu tuski grobovi.......e i meni je ko i lexi apsolootno neinteresantan neko motkast........a cenim spontanost....

Dakle seksualnost u izlogu.....

Sto rece lexa, sto bi se one utrpavale , kad se ja ne utrpavam, praveci se da nije videla nikad u zivotu "turske grobove"....

Medjutim ja sam upravo onakav kakve lexa nije nikad srela u zivotu.
Znaci mene u mnogim situacijama ne interesuje nista vise od koegzistencije sa prisutnim osobama, sto ce reci ni posao , a ni da ih pritesnim uza zid....bile mlade, lepe ili stare, muskarci i slicno...
A kako bi se to zvalo?
To se zove aseksualnost u izlogu, i to je cak vrlo cesta situacija kod tinejdzera koji iako imaju svoje seksualne minute, imaju i te aseksualne periode, narocito ako su seksualno zadovoljeni....
To osobu ne cini aseksualnom , naprotiv, ali je vrlo nalik zadovoljavanju nekih drugih poriva osim seksualnih , tj osoba se vidi kao paritetna na nekom drugom nivou....
Zanemaruje se seksualnost osobe i razvijaju druge karakteristike...
To je cesto i kod parova , sretnih parova i porodicnih ljudi , udatih i ozenjenih ......stabilnih.....

Komunikativnost i turski grobovi?
Da li se moze govoriti o komunikativnosti turskih grobova?
Razlika izmedju cutanja da ne smetas i cutanja jer nemas potrebe da komuniciras?
Pa najjednostavnije se vidi u trenutku pocetka neke komunikacije, gde osoba koja cuti da ne smeta , prihvata komunikaciju , a osoba koja cuti jer je cutolog odbija komunikaciju vrlo brzo po otpocinjanju.

Za Lexu:
Ovde su navedene misli upravo jednog turskog groba koji objasnjava da nije strah u pitanju vec licni afinitet....(moje srce)
I stvarno postoje osobe kojima je to afinitet....
Raja nasuprot uvek prihvata komunikaciju i nije joj uvek na pameti rupa ili seks....
Sta je onda na kraju?
Pa kad se ljudi upoznaju i ako su suprotnih polova i bliski , nije to toliko cudno da se javi i takva ideja , ali to je namera muvanja posle bliskosti , a ne namera muvanja bez veze sa bliskosti....

Ovo sto je lexa opisala su malobrojni slucajevi, mozda njoj nalik....
Iz prakse su mnogo cesca situacija "moje srce" sto bi u prevodu bilo devojka koja tacno zna kad je turski grob, a kad je sa seksualnoscu u izlogu.....po delovima dana i garderobi....

To i dalje ne suzava temu , o seksualnosti u izlogu i kako to ona utice na spontanost......

Znaci mene u mnogim situacijama ne interesuje nista vise od koegzistencije sa prisutnim osobama, sto ce reci ni posao , a ni da ih pritesnim uza zid....bile mlade, lepe ili stare, muskarci i slicno...
A kako bi se to zvalo?
To se zove aseksualnost u izlogu, i to je cak vrlo cesta situacija kod tinejdzera koji iako imaju svoje seksualne minute, imaju i te aseksualne periode, narocito ako su seksualno zadovoljeni....
To osobu ne cini aseksualnom , naprotiv, ali je vrlo nalik zadovoljavanju nekih drugih poriva osim seksualnih , tj osoba se vidi kao paritetna na nekom drugom nivou....
Zanemaruje se seksualnost osobe i razvijaju druge karakteristike...
To je cesto i kod parova , sretnih parova i porodicnih ljudi , udatih i ozenjenih ......stabilnih.....

Komunikativnost i turski grobovi?
Da li se moze govoriti o komunikativnosti turskih grobova?
Razlika izmedju cutanja da ne smetas i cutanja jer nemas potrebe da komuniciras?
Pa najjednostavnije se vidi u trenutku pocetka neke komunikacije, gde osoba koja cuti da ne smeta , prihvata komunikaciju , a osoba koja cuti jer je cutolog odbija komunikaciju vrlo brzo po otpocinjanju.

To i dalje ne suzava temu , o seksualnosti u izlogu i kako to ona utice na spontanost......

"Aseksualnost u izlogu" je česta pojava i u slučajevima muško/ženskog prijateljstva. Ukoliko je zaista reč samo o prijateljstvu, onda je obostrana, i nema veze sa cikličnim biološkim (hormonskim) bujanjima. Ukoliko, međutim, nije u pitanju "bezazleno" muško/žensko prijateljstvo, već se u pozadini krije neki drugi poriv, onda je aseksualnost u izlogu jednostrana (kod muškarca/žene koji ne primećuje naklonost onog drugog). Tu je problem komunikacije bitno složeniji, jer je već izgrađen neki odnos, koji nije zasnovan na ravnopravnom, međusobnom očijukanju i želji. Jedno od prijatelja je, dakle, stalno "turski grob", a druga osoba je u vrlo nezgodnoj poziciji jer treba da prekine ustaljeni način komunikacije, da "iznenadi", uz veliki rizik da će biti odbijena... a možda i potpuno izbačena iz kategorije poželjnih sagovornika. Zato gubi spontanost, i ne samo to - više ne razaznaje signale dotičnog prijatelja/prijateljice (usled zbunjenosti, projektovanja, subjektivnosti, nadanja... ličnih slabosti). Tada i najobičniji razgovor postaje nešto, što se "čita između redova", dijalog koji u sebi uvek sadrži nešto prećutano.

Koliko vreme igra značajnu ulogu da se ljudi prepoznaju, upoznaju i uspostave pravu komunikaciju?
Odoh li mnogo u širinu, Patak?

Vremena nema.....
Jer nema onog "prosli put je ostavio solidan utisak"...
Retko se nalazi da iste osobe srecemo u prevozu, na istim mestima , osim ako to nije radna sredina....

I na sta ovo navodi, mada je prerano izreceno.....?
Navodi da instant kultura i velika dinamika kretanja suzava mogucnosti spontanog "kilavljenja" i naglasava optimizaciju osoba prema svojim trenutnim sklonostima , sto upravo cini princip "tursko groblje"-"seksualnost u izlogu-aseksualnost u izlogu.......

Inace je borac precizno naglasio kad je musko zenski odnos , bio prijateljski ili po osnovu drugih interesovanja (literatura, umetnost....) iskucivo obostrano aseksualan.....
Mada ovde treba obratiti paznju da se ne bi uvela zabuna u daljem posmatranju svega....
Moja tema u osnovi ima naglasak na to da se mnogo paznje poklanja upravo izlogu.....a ne mentalnom i komunikativnom tumacenju seksualno-aseksualno....
Znaci paznja!
Ma koliko recima i mentalno naglasavali aseksualno , moj uvodni post upravo ukazuje da ce velika vecina kao konacni sud uzeti izlog (stvoren na osnovu klasicnih utisaka i uobicajenih povezanih situacija i cinjenica)!!!!!

Sta je sve izlog , to ce biti pitanje za malo kasnije , a vrlo je interesantno i to detaljisati.....?

Tako ce moj drug bez obzira sta govore usne devojke, tumaciti njen izlog kao seksualan ili aseksualan , na osnovu usana, grudi, odece, drzanja prstiju i slicno , da ne otvaram tu oblast jos....
Tako ce turski grob tumaciti seksualnim napadom bilo kakvu komunikaciju koja imalo pocinje sa forom, fazonom, bez neke dobro smisljene potrebe i kontinuiteta.
////Preskociti za slabe citace////Tu su grobovi slonova jos oprezniji , jer oni prate situaciju , otkrivajuci tako neku vrstu interesa.....za desavanja , sto otkriva prisilno introvertnu , a istinski ekstrovertnu osobu.....

I na kraju "Zato gubi spontanost, i ne samo to - više ne razaznaje signale dotičnog prijatelja/prijateljice (usled zbunjenosti, projektovanja, subjektivnosti, nadanja... ličnih slabosti). Tada i najobičniji razgovor postaje nešto, što se "čita između redova", dijalog koji u sebi uvek sadrži nešto prećutano."

I bez prijateljskog kao umesanog, isto ce se javiti kad god postoji tendencija povezivanja M-Z po seksualnom osnovu....To moze biti i zbog "muzjackog ponosa" (da ne ispadne sonja), zbog zenskog ponosa (pa on me ne primecuje, a druge primecuje) i raznorazne kombinacije seksualnih sugestija i fantazija kojima su danasnje psihe preplavljene i prosto zatrovane....(tu je najbolji primer forum, gde brate kao da samo gladnice koje bi 24h, 35cm,na svakih 15min, a ponekad bi se naslo snage i za desert, neki mladoliki slatkis kao iznenadjenje u tim pauzama od 15min, a ja slucajno poznavah coveka koji je bio upravo tako libidan , nadaren, i osnazen, pa sam mu morao smisljati trikove, da nadje paralelno 4-6 zenski da bi im tek onda priznao inace bi nastupila bezanija i totalno nerazumevanje, iliti drugacije receno gladne oci nisu gladne koliko bi umrle da ne gledaju u punu trpezu)

------------------------------------
Ovo je bilo za borca.....

A za vas je pitanje, kad ste turski grobovi, kad amazonke, a kad seksualni zbunjivaci i to namerno......i zasto ?
Radi prijatnosti koju nosi zadovoljena sujeta kad ste u pljusku zadivljenih pogleda, ili se to i omakne u nesto sto i nije prijatno uvek.......

Savremenki Pravoj se činilo da je tabla ispred kuće, čije je celokupno prizemlje bilo pretvoreno u izložbeno-prodajni prostor, bila od lima, no dozvoljavala je da postoji mogućnost da ona greši. Međutim, bila je više nego sigurna da su slova Seksualnost u izlogu bila roze boje. Ta su joj se slova urezala u pamćenje, i što se njih tiče sumnji nema - bila su roze ma koliko se u ovom postu pominjala bela boja. Čime su ta roze slova bila ispisana nije se sećala, moguće nekom masnom farbom, moguće i nečim drugim, mada nije znala čime bi drugim nego farbom mogla biti ispisana.

Savremenka Prava se dobro seća noći kada mu je rekla: "Ti u isto vreme mene yebeš i smišljaš neki svoj novi eksces", ali nikad nije pomislila da se baš o toj noći u svim ekscesima radi. On je tada, ležeći bez reči i pokreta skoro do jutra, sasvim jasno u sebi spoznao dvojnu ličnost; ličnost koja živi i ličnost koja piše po Krstarovu, što je porodilo koncept tih ekscesa. Borčica Prava se seća još i zavijanja kojota koje on pominje, štaviše, ponekad joj se čini da ga i dalje čuje, da nikad nije ni prestajao. I to zavijanje utiče da ona, istina samo u sebi, s pozitivnim naglaskom ocenjuje njegove ekscese, govoreći: "Stvarno je, bre, bio budala, sa cikličnim biološko-hormonskim i intelektualnim bujanjima."

uvijek sam ja, cjelina u svakom smislu,
ne seksualni ili bilo koji drugi objekat
ako me neko dozivljava kao takav, njegova stvar

konkretno na plazi, kada citam
(a ne podnosim bilo koja prekidanja istog)
obavezno ima ljudi koji to shvataju, iz nekog razloga, kao poziv na prilazak
pazi - em polugola em sama

i sto sad - da lupam glavu sto ce me neko etiketirati kao ovakvu ili onakvu?
da ili prihvatam sve ulete i ostavim knjigu
ili odem na plazu iskljucivo u kisnom mantilu
da okinem sise jer jbte izazivam tamo nekog tim sto ih imam
i na kraju svejedno ispanem arogantna i umisljena jer tu sam
zamisli
a usudjujem se da odbijam ljude

heh... bas me briga
kava.gif

Savremenki Pravoj se činilo da je tabla ispred kuće, čije je celokupno prizemlje bilo pretvoreno u izložbeno-prodajni prostor, bila od lima, no dozvoljavala je da postoji mogućnost da ona greši. Međutim, bila je više nego sigurna da su slova Seksualnost u izlogu bila roze boje. Ta su joj se slova urezala u pamćenje, i što se njih tiče sumnji nema - bila su roze ma koliko se u ovom postu pominjala bela boja. Čime su ta roze slova bila ispisana nije se sećala, moguće nekom masnom farbom, moguće i nečim drugim, mada nije znala čime bi drugim nego farbom mogla biti ispisana.

Savremenka Prava se dobro seća noći kada mu je rekla: "Ti u isto vreme mene yebeš i smišljaš neki svoj novi eksces", ali nikad nije pomislila da se baš o toj noći u svim ekscesima radi. On je tada, ležeći bez reči i pokreta skoro do jutra, sasvim jasno u sebi spoznao dvojnu ličnost; ličnost koja živi i ličnost koja piše po Krstarovu, što je porodilo koncept tih ekscesa. Borčica Prava se seća još i zavijanja kojota koje on pominje, štaviše, ponekad joj se čini da ga i dalje čuje, da nikad nije ni prestajao. I to zavijanje utiče da ona, istina samo u sebi, s pozitivnim naglaskom ocenjuje njegove ekscese, govoreći: "Stvarno je, bre, bio budala, sa cikličnim biološko-hormonskim i intelektualnim bujanjima."

Borčica koristi boje koje se njoj dopadaju: ponekad lazurne i pastelne, ponekad teške i tamne - zavisno od raspoloženja i doba dana.
Svojeglava je.
Borčica Prava je oduvek volela Stivensonovu knjigu o dr Džekilu i mr Hajdu. :) I nikad nije videla problem u dvojnosti ljudske prirode, jer je svačija takva. Višeslojnost je zanimljivija od tanke glazure.

Kao Borac za prava životinja, podrazumeva se da dobro poznaje prirodu svih živuljki, pa i kojotića. :) Simpatični su.

Nisam paradajz turista, Karlito, ali nemam ništa protiv jedne velike porcije, dobro nauljene i zasoljene Šopske salate, dve kašike i dve domaće kleke. Tako podmazani, moći ćemo da se možda ozbiljnije pozabavimo temom: Internacionalno srodstvo medveda i naših bundi, na kojoj insistiraš?
Ma ja bi' se pozabavio ''turskim grobovima'',ali negde u Grčkoj...''braća'' Grci su ljubazni i nisu toliki lopovi ko ova ''braća'' koja govore istim jezikom ko i mi.A u Grčkoj bi spremili i šopsku,ako im objasniš šta je to.:)

uvijek sam ja, cjelina u svakom smislu,
ne seksualni ili bilo koji drugi objekat
ako me neko dozivljava kao takav, njegova stvar

konkretno na plazi, kada citam
(a ne podnosim bilo koja prekidanja istog)
obavezno ima ljudi koji to shvataju, iz nekog razloga, kao poziv na prilazak
pazi - em polugola em sama

i sto sad - da lupam glavu sto ce me neko etiketirati kao ovakvu ili onakvu?
da ili prihvatam sve ulete i ostavim knjigu
ili odem na plazu iskljucivo u kisnom mantilu
da okinem sise jer jbte izazivam tamo nekog tim sto ih imam
i na kraju svejedno ispanem arogantna i umisljena jer tu sam
zamisli
a usudjujem se da odbijam ljude

heh... bas me briga
kava.gif

Individualnost nam ne sme biti ugrozena.....Kao sto rec plavusa moze biti izgovorena samo kao boja kose , ali moze i kao oznaka celokupne licnosti, tako i etiketa turski grob moze biti izraz slobode da se ignorise sopstveni seksualni izlog.

Odakle ikome pravo da padne na tu sugestiju da devojke u kupacem dodju u drustvu, zakupe lezaljke u jednom od snobovskijih kafica na adi (petica , shoes, ili HN, kotor, budva) i da nisu turski grobovi......?
Mozda pogledi koje moj drug zove "iz ociju joj viri" koji na vrlo grub nacin opisuje zelju jedne osobe da nadje , uspostavi ljubav, zabavu, svoj komplement.....

I hoce li se , logikom manjih problema , i one osobe koje su manje sigurne u sebe , ponasati slicno turskim grobovima ili grobovima slonova......a u stvari biti sumski izvori.....usamljene oaze zeljne da neko otkrije njihov miris, pitkost , hladnocu i zivost....

Ali ko da ih nauci da ne izgledaju tako savrseno u imitiranju turskih grobova?
I ko da nauci one muskarce koji ce u trazenju sumskih izvora ispreturati , maltretirati i prekopati svaki turski grob na koji nalete......pretvarajuci odmor istih u neprijatnost.....

I ne bih ja pustio ovog TP da se tako lako izvuce sa izjavom da je razlika izmedju sumskog izvora i turskog groba u tome kad se pridje sto prvi prihvata komunikaciju , a drugi grubo ili manje grubo odbija komunikaciju........

Nista ti ne kapiras, vec si se u startu postavila kao curka, u smislu , sto mi nejasne stvari budu dalje iz vidokruga, to mi je sve mirnije u okolini....

Ne pisem ja ovde nekome ko nece da slusa, taj jednostavno ne cita, ali ovde je kao i svuda prisutno ono , ne da necu da citam nego necu ni da naletim na to .....

Necu da vidim plakate u gradu koji pozivaju na pomoc siromasnima, hocu da vidim plakate sa golim telima ,koji pokazuju kako se ljudi zezaju i uzivaju........
Necu da vidim plakate za poziv na one vrste muzickih dogadjaja koje smatram neukusnima....sve to treba da ne postoji u mom vidokrugu .....

Mozda je to sklonost kod svih ljudi , ali neki prilicno lako prihvataju postojanje takvih nezeljenih idilokvarisha.....

Back