Seksualno vaspitanje u školi

Kosta2

Legenda
Poruka
65.144
Da li ste za to da se u školu uvede predmet Seksualno vaspitanje?

U osnovnoj, srednjoj, u kom razredu?

Možda ste mišljenja da to treba da urade roditelji, društvo deteta, internet?

Imate kakav predlog?

Kako ste vi lično prošli ovu materiju?

Ili mislite da je seksualno vaspitanje celoživotni proces?

Imate kakav predlog?

treba učiti decu da je sramota ukrast, prevarit, da nije sramota u pedu

Imate kakav predlog?

У оквиру дуалног образовања?
Са практичним делом наставе?

Mislim da bi pre trebalo roditelje edukovati, pa onda da oni bolje vaspitavaju decu i obave te razgovore sa njima, nego da ih trpamo u razrede i dajemo petice ili jedinice iz seks oblasti.
A ako mislis na edukaciju o posledicama polnih odnosa, bolestima i td, to vec imas. Samo u okviru nekoliko predavanja. Nema potrebe za redovnim predmetom.

Ne znam dal još uvek ima ono Građansko Pravo...E ja bih podelila da se tu ubace lekcije o sekualitetu i tako tim stvarima,a da se napravi poseban predmet koji će se baviti samo lekcijama o bolestima reproduktivnih organa,reprodukciji i mogućim komplikacijma,kontracepciji i njenom pravilnom korićenu,intimnoj higijeni,menstruaciji i ovolaciji i tako tim stvarima...I najkasnije od petog razreda da počne da se predaje.
Inače ja sam imala nekih celih dva časa u sedomom razredu osnovne o tome i to naam je školska pedagogica nešto napričala na brzinu i to je to...i onda u prvoj srednje nešto malo o kontracepciji.Sreća,mama me je još kad sam dobila prvi put odvela kod ginekologa da mi objasni one bitne stvari o ovulaciji,plodnim danima i tako tim stvarima.

Poslednja izmena:

Imate kakav predlog?

Da, negde u 7. razredu osnovne, da shvate šta im se to dešava i kako da reše problem :)

Ma kakvo, bre, seksualno vaspitanje? Šta će da uče deca iz seksualnog vaspitanja? Šta, danas imam kontrolni, biće pitanje iz trpanja u dupe? Sutra pita pušenje, imam za domaći da uradim sastav o footjob-u....
Glupost. Šta imaju deca toliko da uče? To treba jednom godišnje da se odrade neke jednočasovna predavanja čisto da se deci objasne neke stvari i to je to.
Što bre samo od ove dece prave imbecile?
Pa šta, ni ja nisam imao seksualno obrazovanje pa mi ništa ne fali. Sve sam na vreme saznao i ukapirao šta i kako. Nemam problema sa seksualnim devijacijama, čak šta više, ništa ni ne jebbem...

Back