Seks i Poslanica Galacanima

Ovaj lik ima super predavanja na temu muško ženskih odnosa. On je
sveštenik. Ne znam kojoj stranci tačno pripada, ali je sve napravio u
vidu stend ap komedije i urnebesno je zabavno.
Lepo objašnjava. Nije ono tipično popovski ''gadno je pred Gospodom''
ili samo ''ne valja tako'' pa se ti pitaj zašto.
Ako imaš vremena, preporučujem da pogledaš.
Ajaoj! Četiri sata?! :eek: Prvih 15 minuta pokušava da me ubedi da treba da se ženim. Ne hvala!😂
Salim se, poslušacu jednom.

Sex je spajanje muskog i zenskog bozanskog elementa.
Tu tajnu su ocuvali gnostici.
Dok egzoterni su gurali tabu oko sexa da bi rulju drzalo u šakama krivnje.
Milost je izaći iz ralja prelesti pravoslavlja katolicizma i slicnih zlostavljackih sistema.
Moras biti drzak i pobuniti se i pod cjenu pada ko sto su s
Jasno mi je to. Mada me je uvek zanimalo zašto se od svih vrsta ljubavi jedino partnerska forsira da bude 1 na 1. Mislim, u novijoj istoriji. U prošlosti je poligamija bila ok. I danas kod nekih kultura, plemena je to ok. I kod mene 😁 Npr. bez problema se vole sva deca, čak je i poželjno, zatim, da se vole svi ljudi, priroda, životinje... Tu nema problema. Ali kod partnera... 😮Pretpostavljam da to ima veze sa razvitkom ega. I ne povređujes ti direktno nikoga. Ego sam sebe povređuje.
Forsira crkva a narod voli crkvu

Ti stvarno ne umes da razmisljas?
Znaci ako neko nesto ne spominje to ne postoji :dash:
Sve si pogresno razumeo.
gde je onaj smajli :idiubise: :lol:

Kod Pavla, ti si tvoje tijelo, nista vise. Ako ti mislis da ima dusa, to je kod Pavla dio tvog tijela. Pavle je materijalista. A duh je poseban, Bozji, Sveti Duh, nije ljudski, nije dio covjeka. U tom smislu, nista drugaciji od drzave, postoji zakon i postojis tjelesno ti.
Je li Pavle materijalista?

Kod Pavla, ti si tvoje tijelo, nista vise. Ako ti mislis da ima dusa, to je kod Pavla dio tvog tijela. Pavle je materijalista. A duh je poseban, Bozji, Sveti Duh, nije ljudski, nije dio covjeka. U tom smislu, nista drugaciji od drzave, postoji zakon i postojis tjelesno ti.
Je li Pavle materijalista?
Jel ti citas sta pises?
Sta Kod Pavla.
Zna se kako je kod Boga.
Pavle ne objasnjava doktrine Boga
Ocigledno ga ne razumes.
Pavle govori o duhovnoj borbi coveka.

evo sve ti pise u Bibliji

Galatima 5:22
22 A plod duha je: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, ljubaznost,* dobrota,* vera,
23 blagost, samosavladavanje. Protiv toga nema zakona.

A nasuprot tome dela tela su
Galatima 5
19 A dela tela su očigledna. To su: blud, nečistoća, besramnost,
20 idolopoklonstvo, bavljenje spiritizmom,* neprijateljstva, svađe, ljubomora, izlivi gneva, prepirke, podele, sekte,
21 zavisti, pijanke, razuzdane gozbe i tome slično.
To vam unapred kažem, kao što sam vam već i rekao, da oni koji tako nešto čine neće naslediti Božje kraljevstvo.
Dakle ko voli Boga razvijace polodove duha.

Duhovnost podrazumeva razvijanje plodova duha

Netacno. O intelektulanoj borbi nad tijelom je.
Po Pavlu, duh je van tebe. Ti trebas intelektualno da znas zakone da bi savladao tijelo. Pavle je naucnik, normativac. Kod njega nema duse. Razum nad tijelom, spoznaj Bozje zakone, i intelektualno kontrolisi tijelo, to je Pavle.
netacno
sam Pavle spominje duh kazes znaci duhovna borba

hajde ne pisi gluposti tipa kod njega nema duse
ne brukaj se

Back