Mej bregami
Buduća legenda
- Poruka
- 45.260
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da Oluja nije bila zbog Bihaća, barem ne primarno. Najbolje da ćemo ići pomagati Bihaću a trećina zemlje nam okupirana. Niti smo mi ikada Bihać spominjali kao nešto bitan. Ali se fino uklopilo u narativ, kad su oni koji podržavaju Srbe tražili da nas se zaustavi.Bihac je bio kolateralna dobit...ali Oluja sigurno nije bila zbog Bihaca.
Evo nadgrobna ploča kraljice Jelene iz Solina iz 976. koja spominje nju, njenog muža i sina kao kraljeve. Praktično svi hrvatski vladari poslije Tomislava i spominjanja njega kao kralja u 925. nose titulu kralja.Ebote i ti na teškim drogama... Dobar standard, može se, a?
Milioni ljudi se nisu uopste pitali sta zele,takodje.Kakva je to drzava koju mora da brani neka vojska umesto njezine civilne vlasti? Da li takva drzava uposte zasluzuje da postoji? Posebno nakon sto su milioni ljudi jasno stavili do znanja da zele da napuste ovaku zemlju i da svoju buducnost vide negde drugde?
Nikakav.
Evo nadgrobna ploča kraljice Jelene iz Solina iz 976. koja spominje nju, njenog muža i sina kao kraljeve. Praktično svi hrvatski vladari poslije Tomislava i spominjanja njega kao kralja u 925. nose titulu kralja.
Pogledajte prilog 1756776
mislim na deo Ozrena koji su muslimani uzeli 1995.Kakav je to koridor bio na Ozrenu?
Otkad Srbi kazu topnistvo?Ne bi se moglo reć.
Zaglavljen si kad stojiš tako kako naši stoje na koridoru - sabijen na mali prostor sa dve strane, bez mogućnosti manevra, bespomoćan.
Hrvati 1992 nisu imali topništvo, ali 1995 su doveli topništvo na koridor i to je bio kraj priče, jer su imali i one bespilotne letelice i snimali naše položaje, Mogli su nas zdrobit samo topništvom
Predstavnici sedam zemalja članica NATO potvrdili su dolazak na vojnu paradu u Zagreb, kojom će biti obeležena 30. godišnjica vojno-policijske akcije Oluja, izjavio je general pukovnik Tomislav Kundid, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Hrvatske.
Hrvatska tradicionalno slavi zločinačku vojno-policijsku akciju Oluja, koja je trajala od 4. do 7. avgusta 1995. godine kada je iz Hrvatske proterano oko 250.000 Srba, dok je 2.000 njih ubijeno ili se i danas vode kao nestali.
Kako je ranije najavljeno vojna parada će biti održana 31. jula.
General Kundid nije mogao da potvrdi, ni da demantuje da li će na paradi biti viđen sistem HIMARS.
Parada će trajati dva sata, kaže Kundid i poziva građane da joj prisustvuju.
"To je jedan lep i značajan događaj. Imaće priliku da vide kompletno naoružanje i opremu sa kojom su opremljene Oružane snage", rekao je Kundid...link
Najbolje objasnio UlemekSlave svoju pobedu u ratu.
Nije lepo iz ugla poraženog ali takav je život.
I šta ćeš kada saznaš ko učestvuje?Povući ćeš ambasadora? Prekinućeš diplomatske odnose? Zabranićeš im nešto?
Čemu to bespotrebno patetisanje iznova i iznova, kao mi smo ljuti,bitni i zajebani.
Zapali sveću za žrtve i fajront.
Sledeći put pobedi jbg.
Hoćemo li sad mesec dana slušati opet o Oluji i kako ih nije sramota,da im nije NATO i ko im to letuje tamo i sl. sranja...
Mislim znam da hoćemo to mu je duševna hrana i prilika za "patriotizam" , al rekoh ima sad pametnija posla možda mu skrenu misli...nada poslednja umire.
Srećom sam na moru tih dana, pa ću propustiti ovaj najnoviji lament.
Tvoj kolega rece da je Oluja bila zbog srpskih napada na Bihac.Naravno da Oluja nije bila zbog Bihaća, barem ne primarno. Najbolje da ćemo ići pomagati Bihaću a trećina zemlje nam okupirana. Niti smo mi ikada Bihać spominjali kao nešto bitan. Ali se fino uklopilo u narativ, kad su oni koji podržavaju Srbe tražili da nas se zaustavi.
Nisi čula da su naši rekli predajemo se u Daytonu?Gdje ti zivis?
Koji nasi,kome su se predali?Nikad nisam cula ni od koga da su se nasi negdje predali?
Naricito ne na koridoru.
Kakve veze ima Ozren i koridor?
Ti mnogo pausalno pricas i skaces sa mjesta na mjesto.
Јел наш Председник позван?
И он је учествовао...у Глини, ономад...
Pricao si o koridoru i Ozrenu...kakav sad Vukovar pominjes?Nisi čula da su naši rekli predajemo se u Daytonu?
Dobro, onda nismo se predali i sad je Vukovar i Knin u Jugoslaviji.
Svaka republika je imala priliku da pita svoje birače da li žele da njihova republika ostane u federaciji ili ne.Milioni ljudi se nisu uopste pitali sta zele,takodje.
Ne mozemo neke ljude stavljati iznad drugih.
Komentara bez.Otišlo se daleko od naslova teme. 7 zemalja NATO ide na obeležavanje oluje. Šta mi Srbi da radimo? Da se žalimo obudsmanu?
Pricao si o koridoru i Ozrenu...kakav sad Vukovar pominjes?
Sad sam sigurna da si Hrvat.![]()
Kako to da granice tzv “Jugoslavije” nisu bile bitne a “republjičke” “jesu”?Svaka republika je imala priliku da pita svoje birače da li žele da njihova republika ostane u federaciji ili ne.
Kako se ono beše ‘topništvo’ kaže na srpskom?Ne bi se moglo reć.
Zaglavljen si kad stojiš tako kako naši stoje na koridoru - sabijen na mali prostor sa dve strane, bez mogućnosti manevra, bespomoćan.
Hrvati 1992 nisu imali topništvo, ali 1995 su doveli topništvo na koridor i to je bio kraj priče, jer su imali i one bespilotne letelice i snimali naše položaje, Mogli su nas zdrobit samo topništvom
Nije isto minobacač i regularno topništvo haubicama i raketnim sistemima.Otkad Srbi kazu topnistvo?
Hrvati su i te kako imali artiljeriju...granate su iz Hrvatske non stop tukle po Brckom.
Dobacivali su oni i te kako i prije 95-e.
Eto Srbi u BiH su npr.zeljeli da ostanu u Jugoslaviji.Isto tako Srbi u Hrvatskoj.Svaka republika je imala priliku da pita svoje birače da li žele da njihova republika ostane u federaciji ili ne.
Primenimo to na Ukrajinu.Kakva je to drzava koju mora da brani neka vojska umesto njezine civilne vlasti? Da li takva drzava uposte zasluzuje da postoji?
A ja sam siguran da je tebi jasno da si na početku pričala gluposti.Pricao si o koridoru i Ozrenu...kakav sad Vukovar pominjes?
Sad sam sigurna da si Hrvat.![]()
Kako to da granice tzv “Jugoslavije” nisu bile bitne a “republjičke” “jesu”?
Hrvatska povijest je zapisana u kamenu od prve polovice 9.st., ima se puno crkava, samostana, gradova i utvrda, nešto što ostalima u EX-YU fali do kasnog srednjeg vijeka, 13-14. stoljeća.A koga ovde boli tuki za tvoje nadgrobne ploče?
Vojsku u Ukrajini kontrolise nejzina civilna vlast. To nije bilo slucaj u SFRJ, gde se je JNA barem u svom zadnjim mesecima ponasala kao drzava u drzavi.Primenimo to na Ukrajinu.![]()