Secret garden.

Samantha Jouns:
Jao imam kutiju toga...i dnevnika..ali ne mogu da skeniram...Inace sam bas nostalagicna pa cuvam sve i svasta...i jos uvek sakupljam salvete i nije smesno..8)
Ja ne skupljam i dalje, ali sve čuvam! Mada polako počinju da propadaju, a jednom sam u jednu lepu izduvala nos i i dalje žalim za njom. Ni to nije smešno :p

Nemam skener da postavim slike......steta,ali evo par stranica iz mog dnevnika...primetice te da sam malo cudna......nacin na koji vodim dnevnik je bio pomalo cudan,bar meni....ali eto......

27.11.1990

Svanulo je jos jedno hladno novembarsko jutro.Probudio me je miris kafe koji je dopirao iz kuhinje,ustajem iz kreveta sporo i tesko.Stojim kraj prozora i posmatram uvelo lisce na ulici,ucini mi se da cujem zvuk pucketanja tog suvog lisca.Odjednom se setih tebe i jednog proleca,kada smo zajedno koracali tom ulicom.Sedim sama za stolom i pijem kafu,najednom mi ukus kafe postade gorak.Secam se,nekada sam prvu jutarnju kafu ispijala sa tobom,jutra cekala sa tobom........Sve me u ovoj sobi podseca na tebe,crni telefon na nase duge razgovore,ispred oglodala kraj vrata sam se sminkala pre susreta sa tobom.Cesto se setim tog aprila,koji je bio samo nas,tvoj i moj.Nikada necu zaboarviti tu carobnu aprilsku noc kada si usetao u moj zivot i okrenuo ga skroz naopacke.Uveo si me u jedan skroz novi svet,naucio me da prihvatim nova pravila,i postanem deo tog sveta.Nacinio si me odraslom.U hladnim jesenjim nocima,poput ove,ja budna cekam jutro boreci se protiv secanja na tebe.Poput skitnice sumornog lica i smrznutih prstiju,lutam srumovima secanja u nadi da cu pronaci tebe,moju prvu ljubav.
Cesto prodjem tvojom ulicom,osluskujem i gledam.........oko mene se preplicu tisina i hladnoca......POTREBAN SI MI.Kunem se sebi da cu te preboleti i zaboraviti,da cu pronaci svoju srecu uz nekog drugog.....ali idalje se u snovima prepustam samo tebi.Idalje se nadam da ces se javiti........ocekujem te.Pitam se,da li se ponekad setis mene?Jedne klinke koja te je volela?Da li te ponekad presece u grudima,kada pomsilis kako mi je bilo kada si otisao......
Znaj da si uvek prisutan u mojim mislima i snovima,kada vec u stvarnosti nisi.U snovima si tako lep,kao prvi put kada sam te videla.Kada ugledas nas datum na kalnedaru,znaj da mislim na tebe,kada ti vetar donese miris lipinog cveta,znaj da te to ja nocu zovem.
Jedno si mi rekao da sma lepa,kada se smejem......znaj da vise od te moje lepote nema ni traga,otkako si otisao,nisam se smejala.
Ti ces ici dalje,znam......zaboarvices mene,verujem to,jer brzo zaboravljas.Ali ja tebe necu nikada......ostacu da stojim u mestu cekajuci te da se pojavis od nekuda,da ti ukradem neki pogled i osmeh,onako krisom,kao pravi lopov......kao onda kad se nismo znali.Ja sam jos uvek tvoj mali lopov.
I ako se sretnemo jednom,nekad i negde,necu ti reci nista,ama bas nista,o mojoj tuzi,o secanju na tebe koje me neprestano proganja....Nisi ti vise covek koji zasluzuje da zna sve moje zelje,tajne i strahove.Nisi ti vise onaj koji zasluzuje da mu poklonim srce ne dlanu.Ne pred tobom ne smem da placem,ti ne smes da vidis moje suze......smejacu se,a srce ce mi drhtati,kao onog kisnog dana kada si otisao......
......To je bilo posveceno mojoj velikoj i prvoj ljubavi,imala sam tad 17 godina......da napomenem 20 godina starijoj od mene.........imam gomilu ovakvih pisama posvecenih njemu,ali mi je ovo nekako najdraze......vec 29 novembra sam pevala drugu pesmu......vratio se.

I ovo jedno........

28.10.1992.

....Vec satima sedim ispred nase zgrade i blejim u tvoj prozor.Posmatram plamen svece kako leluja na vetru......Upalila ju je teta Cica za tvoju dusu.Pitam se kako je samo jedna noc uspela da promeni ceo moj zivot,i da ugasi tvoj.Pitam se,kako cu se navici da te nema.zelela bih da si sada tu pored mene,da me zagrlis.zelela bih da je juce ustavri danas.
Secam se kada smo bili deca......igrali smo se bas ovde gde ja sedim.Secam se kada si me ucio da vozim biciklu.Nedostajaces mi.....nemogu se lako pomiriti sa tim,da te vise nikada necu videti i zagrliti.Da me vise neces zvati kumo.Sa tvojim odlaskom,otisao je i deo mene........pocinjem da mrzim ovaj grad i ovu ulicu......oni su te odneli.
Bio si mi ako brat,bio si citav moj zivot.Za mene najlepsi i najpametniji mladic na svetu.Sanjala sam da cemo zajedno pricati jednog dana o nasoj maldosti.Kao sto smo juce pricali o buducnosti.Koja je za samo jedan tren nestala.Znam da ce moj zivot biti totalno drugaciji.Da mi vise ni jedna jutarnja kafa nece biti ista,da cu sa bolom ulaziti u tvoj stan,da cu se daviti u tuznim ocima tvog oca i majke.Da ce me svaki izlazak u grad secati na tebe.Ali,Kume......necu te ja nikada zaboraviti.Tvoje oci,osmeh i reci ce zauvek biti uklesane u mom srcu.Kunem ti se necu nikada dozvoliti da te vreme odnese.Koliko god da mi je sada tesko,evo obecavam ti prekosutra necu da placem.Ispraticu te dostojanstveno i ponosono,onako kako bi ti zeleo.Bicu hrabra poput tebe.
Znam da bi ti to zeleo,sve tvoje zelje ja znam i potrudicu se da ih ispunim......neke sigurno necu moci,ali one koje mogu.....veruj mi da hocu.
Spominjacu te cesto,ako ne naglas,onda u sebi......nisi zasluzio da budes zaboravljen.Bio si poseban i zato cu te se vecno secati.
Iako me ubija ta istina da te vise nema,nadacu se......od ovog dana pa nadalje,da si ti na nekom lepsem i mirnijem mestu.Da negde iz daljine,iza horizonta posmatras svetla Beograda,koji si toliko voleo.
I molicu te samo jedno........poseti me ponekad u snu,olaksaj mi ove dane i noci koje nastupaju,i dodji mi u snovima.Da bi mi bar na minut bilo lepse to jutro kad otvorim oci i setim se da te nema.
A dotle......zivecu ja,ovaj surovi zivot nekako.Sa tvojim likom pred ocima i sa tobom u srcu......pamticu te zauvek,do novok kraja i starog pocetka,do osvete i posle nje......dok se ne susrtnemo u vecnosti.........
Mom najboljem drugu Saletu........
I evo pesme koju sam pisala kada sam ima 14.5 godina9gde sve to iskopah)
Grad pobede
Ako ikad zaadje sunce tvoje
Ako ikad usnis oci moje
Dodji,vrati se
tvoj Beograd ceka te

Ako trazis pobedu ili samo utehu
Dodji u grad pobede
Da slusasmoje osmehe
I trazis nove uspehe

Ako ikad mlad ostaris
Pozelis sve da ostavis i zauvek oci zatvoris
Dodji u grad pobede
Oseti zestinu beogradske ulice

Ako ikad odes i kazes ne cekaj me
zapamti grad pobede
cuvaj tajinu njegove istine
I znaj da sam u Beogradu i jos uvek volim te.

e slatki ovi decaci sa svojim tajnim bastama :D
evo ja konacno slobodna i malo cu da kopam(po kesi)
samo sam htela da kazem da je jovo(a) i moj cukundeda ccc kakav svaler:lol:
mnogo mi je zao,ali skener me zeza,ako neko moze da mi pomogne,spustio mi se skener na kompu skroz dole i nikako da ga dignem:?

bas si ti bila neka zrela tinejdzerka
ja sad i da imam svoja razmisljanja iz 8. osnovne ne bih smela da ih postujem...aj sledeci put napisi da si imala 16

Хехе...ево записа и са мог 16. рођендана:

Дан као и сваки други.
''Блуз за моју бившу драгу''...
Данас су мечкари водили мечку. Звала се Брена. Гледала сам их са терасе. Циганин је певао и лупао у добош, мечка је играла ''Миле воли диско''. Клинци су се окупили око њих и давали им ситниш.
Насеље мирише на смог, дим и пролеће, као и увек у априлу.
...''Селма''...
Осећам се као стогодишњак који жали за неким старим добрим временима из своје младости. Имам утисак да је цео живот већ иза мене, преда мном је све празно. Ништа. Као да је све прошло.
До ђавола.
Полудећу.
Не могу више да пишем.

16.8.99.
ostala sam bez dinara.ciga me sinoc nije zvao i jos je iskljucio telefon pa sam poludela i sad necu da ga zovem pa makar crkla od gladi.bas je bezobrazan.jutros sam otisla do grineta na kapucino
evo me opet,ceo dan kod kuce.ciga se javio,kaze da me je zvao ali mu se javio neki tip pa mu je bilo glupo.ne znam da li mu je glupo sto ceo dan nisam jela pa mi se vrti u glavi,to verovatno nije.pojela sam samo jedan minjoncic i popila kapucino sa dosta secera da mi drzi energiju.na crtu naravno.

hanibal77:
16.8.99.
ostala sam bez dinara.ciga me sinoc nije zvao i jos je iskljucio telefon pa sam poludela i sad necu da ga zovem pa makar crkla od gladi.bas je bezobrazan.jutros sam otisla do grineta na kapucino
evo me opet,ceo dan kod kuce.ciga se javio,kaze da me je zvao ali mu se javio neki tip pa mu je bilo glupo.ne znam da li mu je glupo sto ceo dan nisam jela pa mi se vrti u glavi,to verovatno nije.pojela sam samo jedan minjoncic i popila kapucino sa dosta secera da mi drzi energiju.na crtu naravno.

A ja se taman ( na pola price) nameracila da te pitam ko ti je platio kapucino !

18.8.99.
mi se neverovatno poklapamo u svemu.ponekad mi se cini da smo dva narcisa koji su uspeli da pronadju sebe u suprotnom polu
...isla sam na pijacu i kupila neko povrce.posle sam se malo zayebavala po kuhinji...

vidis:lol:

bundeva:
dvd melence - dobrovoljno vatrogasno drustvo, melenci
Bundeva je Izmelence? :shock:

bug.gif

Back