Secret garden.

Šta divne, nenormalno su lepe. :)

Troki, znam da si otkinula na moj gliser i istog momenta dobila morsku bolest (osmeh), pa sam ti pripremio kopneni prevoz. :)

x2mhc3_th.jpg

x2mhc3.jpg

Bogi, ima i za tebe mesta, tvoja guza je majušna - penji se. :)

Kojo šečeru.:heart:

Juliane, ti si se baš redovno godinama fotkao u tim automatima. Do kad su oni postojali?
Pa da si ponekad čitala propratni tekst umesto što po sopstvenom priznanju samo zveraš u slike saznala bi da sam se fotografisao do recimo potkraj devedesetih, redovno, za povlastice gradskog saobraćaja, sportske registracije i slično. Da li je i posle tog vremena ostao neki automat u funkciji, nisam siguran da odgovorim.

Dalje:
scan65.jpg
scan66.jpg

e, secam se neke druge iz vojske.. ti u prvom redu i isto se grlite.. a bila je neka i na magaretu, ali si, cini mi se, bio manji
ebo te, sad sam ko kvinsi
da, u nekoj ucionici u klupi.. mozda posle obaveznog dnevnika ili one emisije o vojsci koja je isla nedeljom... kako se zvase

Poslednja izmena:
U pravu si, postavljao sam vec ovu na magaretu, pre jedno oho-ho godina.
I za fotku iz vojske si u pravu - bila je jedna gde sam u prvom planu, ali no-no, nema grljenja kao na ovoj!

A za emisiju posle Dnevnika se ne sećam, mislim čak da je nisam gledao i ako je bila. Izlazio sam svako veče u grad (sećaš se šlagerčića - Ljubav preko žice), bio sam primeran vojnik i dobar drug.

pa videli smo djuze.. pa ti mislis da su onda bili mobilni i digitalni pa ajmo malo ovako pa onako pa malo selfi.. jedna slika za zakletvu i to tie.. eventualno ako te jos neko od drugara uslika smenom 8, ihaaj

pa videli smo djuze.. pa ti mislis da su onda bili mobilni i digitalni pa ajmo malo ovako pa onako pa malo selfi.. jedna slika za zakletvu i to tie.. eventualno ako te jos neko od drugara uslika smenom 8, ihaaj

Ih,pa kako...zar nije u vojsci bila i foto sekcija? Otkud onda onolike crno bijele slicice sa natpisima pozdrav iz jna i pretecom fotosopa,cvijetnim vjencicima... :)

Nemoj sad da ti trazim sliku iz vojne knjizice... :))

Kojo šečeru.:heart:

Pa da si ponekad čitala propratni tekst umesto što po sopstvenom priznanju samo zveraš u slike saznala bi da sam se fotografisao do recimo potkraj devedesetih, redovno, za povlastice gradskog saobraćaja, sportske registracije i slično. Da li je i posle tog vremena ostao neki automat u funkciji, nisam siguran da odgovorim.

Dalje:
Potkraj devedesetih? A ja se ne sećam. :eek:
Mozak mi se očito pretvorio u bezličnu masu bez funkcije. :pljus:

- - - - - - - - - -

Joj Buki, ta fotka sa sejom je melem za dušu.
Što zbog slatke seje, što zbog lepog vojnika, ali najviše zbog te ljubavi. :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Fala, drugarice i drugari šećeri :heart:

Buki, šećeru :heart:, ja sam onaj "gore desno" - dr'paju me drugari i za noge i za ramena (smeh)
2ajbzfd_th.jpg

rljiaw.jpg

Heh, imao sam 19 godina i bio u vojsci u Sloveniji. :)
Maxi baja. :D

- - - - - - - - - -

Obožavam ovu temu, napunila sam se energijom, odoh da privređujem. Ebala nas demokratija, novi svetski poredak i robovlasničko društvo.:evil:

Joj Buki, ta fotka sa sejom je melem za dušu.
Što zbog slatke seje, što zbog lepog vojnika, ali najviše zbog te ljubavi. :zaljubljena:

pa jeste.. si videla taj siroki, srecni osmeh sto se slika sa svojim velikim batom :)
.. a onda odlazak u najdrazu nam poslasticarnicu kalimero

Ih,pa kako...zar nije u vojsci bila i foto sekcija? Otkud onda onolike crno bijele slicice sa natpisima pozdrav iz jna i pretecom fotosopa,cvijetnim vjencicima... :)

Nemoj sad da ti trazim sliku iz vojne knjizice... :))

a dobro, pokusacu da izbunarim neku.. al ne mogu sad

Mislim da tekst ovde pripada. :)

Politikin Zabavnik
·
Једно сентиментално сећање
Е, КАД СМО МИ БИЛИ ДЕЦА…

Деца појма немају. Не знају да буду деца, па то ти је. Ми смо били нешто сасвим друго, ми смо били деца, а не они. По васцели дан буље у компјутере и мобилне телефоне. У наше време тога није било, јер да јесте и ми бисмо буљили... Не, није то тема, као ни они, та деца...
Него, има већ неколико година како интернетом кружи хвалоспев генерацијама које су знале шта је то бити дете и које су то мајсторски одрадиле.
Судећи према мејловима, видео-клиповима и осталим интернетским умотворинама, ради се о онима који смо светло дана угледали негде средином прошлог века. У поменутом саставу који носи наслов „Како смо преживели” може се прочитати каква је невероватна квалитативна разлика између нас док бесмо деца и ових наших данас који се децом само реда ради зову.
Као прво, ми смо пили воду из чесме. Ови наши пију куповну воду из још куповнијих флаша. Јесте да им ми ту воду купујемо и да на њих урламо кад их укебамо како сисају славину (легендарни рефрен: „Хоћеш да се заразиш!? Зубе да поломиш? Чему чаше служе? Узми флаширану...”), али то сад није битно. Битни смо ми. Ми смо пили воду и из баштенског црева. Јесте да бисмо ти исти „ми”, само кад би видели дете како додирује поменуто црево, добили фрас, али није то то... Ми смо пили ту воду и ништа нам није било. Јесте да смо ту и тамо били крастави и имали пролив, али то нема везе... Као ни то што у наше време није ни било пластичних флаша. Флаше су биле стаклене и свака је имала 20 кг живе ваге. Из њих смо пили само уз помоћ публике и асистенцију јачих, одраслих особа. А не ова деца данашња...
Друго, ми смо се играли напољу по цео дан, само нас утерају на храњење... Јесте да нас родитељи нису, при рођењу, одмах уписали на балет, клавир, флауту, подводни хокеј, слободно планинарење, четири страна језика, због чега ова наша деца устају пре рудара, а лежу кад покрију вампире, али... то је за њихово добро. Дакле, ми смо се играли напољу... Добро, сад су свуда напољу паркирани аутомобили, не можеш ни иглу, а камоли лопту да бациш... Али то су наши аути, нећемо се ваљда одрећи аутомобила због неких игрица... И сада аутомобили возе улицама тако брзо као што у наше доба нису ни на аутомобилским тркама возили... али... ми смо били деца, а не они.
И нисмо имали мобилне телефоне. Нису родитељи могли стално да нас зивкају. Јесте да је због тога половина мајки имала хроничну пнеумонију јер су висиле на прозорима, али... како ја да пустим дете напоље, ако не знам где је?! Друго сам била ја, мислим ми, а друго они. Да.
Ми смо сатима правили играчке од дасака и цевки, а ови данашњи ништа, ни локомотивицу од жице да произведу... А, ми... Ми смо већ у породилишту умели од ималинске кутије да направимо грчку хладњачу. Јесте да данас више нема ни кутија, ни ималина, али би могли да се снађу, деца су, нек покажу шта знају. Добро, нас су наши родитељи учили да правимо играчке, али ми смо данас сувише заузети, не могу та наша деца само нешто да извољевају. Уосталом, ено, има да се купе играчке, какве даске по кући и цевке, само још фали да нешто упропасте...
У самохвалоспеву нашим генерацијама пише и да смо били добри у школи, а ко није био добар, тај је добио прилику – понављао је разред. А не ова данашња деца... Не знам, додуше, шта је данас другачије, али нешто сигурно јесте. И наши родитељи се нису стално жалили учитељима, као што то радимо ми... У ствари, као што то раде родитељи те немогуће деце.
Да... И нас су, док смо децом били, родитељи возили непривезане у ауту, и без ваздушних јастука, а ни дечја седишта нисмо имали. Јесте да тада ни предња седишта нису имала појасеве, нити те јастуке... Јесте и да смо рипали по седиштима и при сваком кочењу, на бар дупло мањим брзинама од садашњих, завршавали носом на поду и крајницима под седиштем, али... Ми смо били деца, а не ови сад што ту глуме неку децу, а у ствари...
Ми смо, каже легенда, падали и рањавали се, губили зубе, а није било тужби. Наши родитељи се нису тужакали... Добро, ту и тамо су забележена родитељска урликања, лупање по вратима и:
„Видим ли још једном оног вашег близу наше зграде...”, док су ова садашња деца тако неспособна да ни родитеље нису умела да изаберу како треба.
И, иако смо падали и рањавали се... Ми нисмо као ови наши носили кациге и штитнике које смо им ми купили, и ништа нам није фалило. Сем они горепоменути зуби. Додуше, ја имам и неколико подужих шавова на глави и такво колено да га баш не показујем ако не морам, али шта ми фали. А не ова деца данашња...
Има ту још непоновљивих квалитета нас кад смо били деца, али и сад је већ потпуно јасно да ова данашња деца никада са нама неће моћи да се носе. Не само по питању кондиције, скромности, издржљивости, неограничености маште, него и по томе што смо ми детињство успели да преживимо иако нас родитељи и учитељи нису стално водали и слали код педагога и психолога... Мада, кад мало боље размислим, можда је требало... Можда би то помогло да ова наша деца буду мрву више деца, а не овакви неспособњаковићи. Ми смо имали детињство на ком сами себи честитамо, а не ова деца данашња. Наша.
Ко ли их само такве направи да ми је знати?…

Јелица Грегановић
(Из књиге „Љубав и друге ситнице” у издању „Лагуне”, 2013. године)

Buki, emisija nedeljom se zvala ''Dozvolite da se obratimo''.
Napraviću mali prekid sa slikama iz automata pošto je bata Koja krenuo sa vojskom, a i Limun je tražio takvu fotku, doduše tvoju.

Ne smem više zbog Kvinsi da stavljam one moje omiljene sa brkovima i pogledom u daljinu, pa ću ovom prilikom prikazati demonstraciju metodsko-pokazne vežbe diverzije mosta, koju sam upriličio za guštere. Pričao sam već Dači na nekoj temi na Vojsci da sam bio taj neki specijalac u je-ne-a.
Znači svi elementi koji čine vrhunskog diverzanta su tu; sposobnost neprimetnog prikradanja, brižljiva kamuflaža i veština upotrebe priručnih sredstva u bliskoj borbi:

scan67.jpg
scan68.jpg

e, bravo!

Napraviću mali prekid sa slikama iz automata pošto je bata Koja krenuo sa vojskom, a i Limun je tražio takvu fotku, doduše tvoju.

Ne smem više zbog Kvinsi da stavljam one moje omiljene sa brkovima i pogledom u daljinu, pa ću ovom prilikom prikazati demonstraciju metodsko-pokazne vežbe diverzije mosta, koju sam upriličio za guštere. Pričao sam već Dači na nekoj temi na Vojsci da sam bio taj neki specijalac u je-ne-a.
Znači svi elementi koji čine vrhunskog diverzanta su tu; sposobnost neprimetnog prikradanja, brižljiva kamuflaža i veština upotrebe priručnih sredstva u bliskoj borbi:

ubio si ga ko zeca :)

Fala, drugarice i drugari šećeri :heart:

Buki, šećeru :heart:, ja sam onaj "gore desno" - dr'paju me drugari i za noge i za ramena (smeh)
2ajbzfd_th.jpg

rljiaw.jpg

Heh, imao sam 19 godina i bio u vojsci u Sloveniji. :)
Koja i drugarcine. :ok: :)

:ok: :D Kao iz "Otpisanih".

Joj, secam se, ono kad sam okacio nekih dvadesetak i vise fotki i smorio te, jer sam tvrdio kako nisi u pravu za nosenje cizama i kravate, a u stvari si bio u pravu. Mora da si mislio da sam nenormalan ili strashno dokon lik. :rumenko: :D

I kao mali, Kojotic je bio mini-baja.
fcrzaq_th.jpg
Penji se u moj gliser, da te provozam malo. :)
fcrzaq.jpg

:malav:
- Kamo sreće - mislila je Troja usled oluje koja se ovih dana dešavala u njenom srcu - kamo sreće da je Mini Kojotić naleteo na mene sa svojom gumenom jahticom i pokupio me i odmah me poljubio u usta, ko zna gde bi mi kraj bio?!

- Kamo sreće - mislio je Koja usled oluje koja se ovih dana dešavala u njegovoj kari - kamo sreće da sam sa svojim gliserom na naduvavanje onda naleteo na ovog slatkiša, majušnu Troju -

Plava laguna movie zvao bi se Morski greben o Koji i Troji.

:heart:

Poslednja izmena:
ubio si ga ko zeca :)
To se stručno zove ''neutralisati''.

:ok: :D Kao iz "Otpisanih".

Joj, secam se, ono kad sam okacio nekih dvadesetak i vise fotki i smorio te, jer sam tvrdio kako nisi u pravu za nosenje cizama i kravate, a u stvari si bio u pravu. Mora da si mislio da sam nenormalan ili strashno dokon lik. :rumenko: :D
Ma ne bre, samo sam rekao sve što sam znao, kao što ti onda rekoh. Naprotiv, bilo mi je interesantno da vidim sve one uniforme. Posebno sam bio impresioniran ljutim Italijanima na steroidima u Versaće uniformama, ukoliko si ti postavio tu fotku.

Hehe,odlicno Juliane...:-)
I ko kaze da nema zanimljivih slika iz vojske...:-)
Ima još nekoliko od tog dana, možda su ove dve donekle zanimljive - prva je mali performans naziva ''u džomba fazonu, ono kao Pirot 010'', a druga predstavlja bratstvo-jedinstvo, ''spontano'' hvatanje u Kozaračko kolo.
Inače, u Kozaračko kolo se uvek spontano hvatalo, nikako drugačije. Jedanput smo na pisti, na probi za neku manifestaciju, ne mogu se setiti koju, dobili instrukciju - ''... a onda ćete se, kada završimo, svi spontano uhvatiti u Kozaračko kolo.''
Znam i da je Danica Drašković ozbiljno zamerila Vuku '68. što se na posletku spontano uhvatio u Kozaračko kolo:

scan69.jpg
scan70.jpg

Back