Secret garden.

tamo gde sam odrastao nisu postojale tapete, nego su zidovi bili iscrtani šarama...ne znam kako se to zove...
i dan danas kad uđem u neku staru kuću i vidim to odma' me podseti na detinjstvo
imam na umu jednu sličicu iz valjda 76...samo da je nađem :sad2:

DSC00130a.jpg

...Za vikend dosla tetka u goste. I skida rukavice, vunene, braon, vec se istanjile na pstima, kaze, zao joj da ih baci, a mrsko da ih štopa/šije, i pita me secam li se onih njenih saten/svilenih crnih...rekoh, kroz maglu.
Kaze, kad sam bila mala (9 godina) ona isto tako dosla, skida te crne rukavice, izlizale se na vrhu, i ja joj rekla kako ne moze tako da ide, uzmem iglu, konac i sašijem ih...do nedavno ih je jos nosila.
Nesto sam se sva raspilavila na tih devet godinica...bas sam bila starmala.

ovo sam sacuvala kao uspomenu na jedno vreme a i zato sto mi niko ne bi verovao da mu pricam
http://img181.imageshack.us/img181/8540/paricett2.jpg

Novcanica sa likom devojke na prvom papiru se pojavila krajem sedamdesetih u periodu inflacije. Zbog finansijske situacije koja je SFRJ u tim trenucima zadesila upotrebljen je lik NN lica. Nakon nje trebao je doci Vuk Karadzic ali se nije pojavio zbog protesta pojedinih Republika pa novcanica veceg iznosa nije ni pustena u opticaj.

Pojavio se kasnije ali je opet morao biti povucen zbog falusnog elementa.

tn_yugP.15420Dinara2000DCr_jpg.jpg

Tema "Da vas vidim danas" je veoma popularna, pa eto ja reko da otvorim ovu jer me zanima kako ste nekad izgledali :aha:
To mogu da budu slike kad ste bili deca, 80te, 90te, samo nemojte od juče da mi stavite :lol:
Baš me zanima koje slike biste podelili sa forumskim svetom :aha: :cao:

Back